home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dvadesetak članova „Zastava Fan Cluba“ (http://www.zastavafanclub.org) se u utorak 25. novembra, u devet sati, okupilo ispred beogradske Arene i krenulo put Kragujevca, kako bi u podne ispred „Zastavine“ fabrike dali podršku radnicima povodom prekida proizvodnje domaćih automobila.

 (Dalje)Preuzeto sa : Novosti.rs

Američka firma koja prodaje automobile pre nekoliko dana je tražila da im obezbedimo sagovornike s kojima bi mogli da pregovaraju o kupovini 300 novih "jugića". Ovo je u utorak na skupu ljubitelja "Zastavinih" automobila, ispred upravne zgrade ove fabrike, rekao Miroslav Pačić (29), koji je u Mičigenu diplomirao na elektrotehnici i koji je radio u BMW fabrici.

 (Dalje)

Nakon jučerašnje vesti da je novi Renault Megane na crash testu organizacije EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) osvojio maksimalnih pet zvezdica, ova organizacija je danas objavila rezultate za još 11 automobila.

 (Dalje)

Predsednik upravnog odbora kompanije Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis otvoriće Peti sajam automobila i autodelova Auto ekspo 2008, koji danas počinje u Kragujevcu.

 (Dalje)

Do kraja ove godine, češke fabrike automobila i njihovi dobavljači će smanjiti broj zaposlenih za 2.500 do 3.000 ljudi, procenila je analitička firma "Anderson Vilinger" (Willinger).

 (Dalje)

Na testu nezavisne organizacije Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), koja sprovodi crash testove automobila radi utvrđivanja njihove bezbednosti (i na osnovu rezultata podeljuje ocene u obliku već famoznih zvezdica), našao se i novi Renault Megane.

 (Dalje)

Zastava Fan Club (http://www.zastavafanclub.org) Vas poziva na okupljanje entuzijasta, koje će se održati ispred „Zastavine“ fabrike u Kragujevcu, u utorak, 25. novembra u 11,30 časova. Polazak iz Beograda je zakazan za 9,00 časova, a sastanak je kod beogradske Arene.

 (Dalje)

Nekoliko dana posle vesti da je Mazda proizvela dvomilioniti primerak Mazde3, a Mercedes 500.000-tu C klasu, i Fiat je saopštio da je danas proizveo jubilarni, milioniti Grande Punto.

 (Dalje)

Pirelli kalendar 2009

24 Nov 2008 - 12:42 Vesti Link

Italijanski proizvođač guma Pirelli odlučio je da 45-godišnjicu svog kultnog kalendara proslavi fotografijama koje spajaju divljinu Bocvane i lepotu sedam supermodela.

 (Dalje)

Jagma za poslednjim "jugom"

24 Nov 2008 - 08:05 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Na zahtev poslovodstva Grupe "Zastava vozila", menadžeri "Fijata" su odobrili da se poslednji modeli automobila - "florida", "jugo" i "kec" nađu u muzeju, ali interesovanje kolekcionara za ove primerke, ako je suditi po agencijskim vestima, ne jenjava.

 (Dalje)

Uprava američkog proizvođača automobila "Dženeral motorsa", prilikom rešavanja problema likvidnosti uzeće u obzir sve opcije, pa i mogući bankrot.

 (Dalje)

Mercedes je saopštio da je od početka prodaje (od 31. marta 2007.) kupcima već isporučio 500.000 komada njihove nove C klase (i u limuzinskoj i karavan varijanti).

 (Dalje)

Ruski "Autotor" i američki "Dženeral motors" (GM) okončali su izgradnju novog pogona za kompletnu montažu automobila vrednu 80 miliona evra u Kalinjingradu, ruskoj enklavi na Baltiku, preneo je Itar-Tas.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.co.yu

Poslednji srpski automobil napravljen je juče u kragujevačkoj „Zastavi“. Posle 55 godina, otkako je fabrika počela da proizvodi vozila, sa montažne trake je sišao crveni „kec“ sa brojem 1.273.532. Posle njega, ostala su prazna mesta, a radnici su ostali da skupljaju alat i da pakuju preostale delove.

 (Dalje)

Japanski proizvođač automobila "Honda" je saopštio da planira obustavu proizvodnje u svojoj fabrici u mestu Svindon, u Britaniji, na dva meseca - u februaru i martu sledeće godine - zbog "dramatične promene" na globalnom auto-tržištu.

 (Dalje)