home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Subaru" koja posluje u okviru grupacije "Fudži hevi indastriz", jedini je japanski brend koji ne proizvodi automobile u Kini, ali to će se promeniti.

 (Dalje)Trećeg jula 2010. godine, u 11 časova ujutru prvi kineski test osionog sudara auto u auto pod uglom od 30 stepeni po američkim standardima uspešno je prošao u kompaniji Chery koja poseduje najveći azijski “Centar i laboratoriju za testiranje automobilske tehnologije i bezbednosti pri sudarima”.

 (Dalje)

Japanski Mitsubishi će na Salonu automobila u Parizu (2. – 17. oktobar) izložiti i evropsku verziju svog elektroautomobila i-MiEV.

 (Dalje)

Sem 2011 Minija One D sa 90KS i 2011 Coopera D sa 112KS, BMW bi na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu trebalo da prikaže i najjači dizelaš u Mini porodici – novi Mini Cooper S Diesel.

 (Dalje)

Iako se uz električna vozila veže predznak ekološki i podrazumeva da su spora, tako očigledno ne misli ekipa sa Ohio State University-ja koja je svoj bolid sa elektromotorom i litijum-jonskim baterijama poterala do 495 km/h.

 (Dalje)

Ovogodišnji skup vlasnika i ljubitelja starovremenskih automobila u organizaciji YU Auto Moto Kluba "Veteran" održan je proteklog vikenda u Novom Sadu.

 (Dalje)

Holandska kompanija "Spajker automobili" (Spyker) saopštila je da je u prvoj polovini 2010. godine pretrpela teške gubitke, budući da još oseća posledice kupovine mnogo većeg švedskog "Saaba", koji je bio na ivici likvidacije.

 (Dalje)

Zajednička rusko-italijanska kompanija "Solers" predstavila je na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi automobil "fijat linea", čija je proizvodnja nedavno počela u pogonu u mestu Neberežnji Čelni, u kome će se do do kraja ove godine montirati više od 1.600 vozila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs  

Nove registarske tablice najverovatnije neće biti gotove do kraja godine, kako je doskoro najavljivano. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova poručuju da će Pravilnik o registraciji motornih vozila uskoro biti objavljen, a nakon toga vozači će moći da stare tablice zamene novim.

 (Dalje)

Preuzeto sa : NSautomobili.com

Chevrolet ovih dana proslavlja jedan veliki jubilej - 75 godina konstantne proizvodnje modela Suburban. 

 (Dalje)

Rusija se, poput drugih zemalja, još nije potpuno oporavila od krize i nastaviće da primenjuje antikrizne mere, izjavio je ruski premijer Vladimir Putin tokom posete dalekom istoku zemlje.

 (Dalje)

Italija je jedino tržište na kome "Fijat", domaća autokompanija, gubi novac, izjavio je izvršni direktor italijanskog auto-giganta Serđo Markione, ocenjujući da Italija "mnogo strahuje od promena" i da, ako želi da uradi više, mora da okonča "upravljanje samo ostacima prošlosti." 

 (Dalje)

Vozač Formule 1 Jenson Button je pre nekoliko dana preuzeo svoj primerak ekskluzivnog Mercedesa C63 AMG DR 520.

 (Dalje)

Sa ocenom "Top Safety Pick", maksimalnom ocenom za bezbednost po IIHS (Insurance Institute for Highway Safety – Osiguravajući institut za sigurnost u saobraćaju), novi Sportage se pridružio modelima Forte/Cerato, Soul i Sorento, koji su to priznanje primili u prošloj i ovoj godini.

 (Dalje)

Japanska Tojota objavila je još jedan masovan opoziv automobila kojim će biti obuhvaćeno više od milion modela korola i matriks u SAD, Kanadi i Meksiku, zbog mogućeg kvara sistema za kontrolu motora.

 (Dalje)