home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svaki drugi Slovenac je u 2007. godini bio vlasnik automobila, saopštio je državni statistički zavod.

 (Dalje)Kia posluje pozitivno

26 Dec 2008 - 08:15 Vesti Link

Korejska korporacija Kia Motors, uprkos krizi i teškoćama, posluje pozitivno. U prvih 11 meseci ove godine, Kia je na svetsko tržište plasirala 1.272.689 vozila, što predstavlja povećanje od 10,1 % u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)

Desetak japanskih proizvođača automobila moglo bi uskoro da se udruži i formira tri velike kompanije, kao odgovor na svetsku recesiju, koja ugrožava potražnju za vozilima, izjavio je Osamu Suzuki, predsednik "Suzukija", drugog po veličini japanskog proizvođača automobila.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač planira da u skoroj budućnosti tržištu ponudi novu liniju jeftinijih automobila, koji će se najverovatnije prodavati pod nekom drugom, a ne Fiatovom markom.

 (Dalje)

U novoformiranoj fabrici automobila u Kragujevcu u februaru iduće godine počeće proizvodnja modela "fijat punto", saopštio je danas Samostalni sindikat kragujevačke fabrike "Zastava automobili".

"Do kraja godine, od 'Fijata' ćemo dobiti informaciju koji će se još model, pored 'punta', od februara proizvoditi u Kragujevcu", najavio je zamenik predsednika tog sindikata Zoran Marković.

 (Dalje)

U moru raznih vesti o padu prodaje, gubicima, otpuštanjima, prinudnim odmorima i zatvaranju fabrika, sledeća vest još više dobija na značaju. Naime, iako će potpuni zvanični podaci o poslovanju Lamborghinija biti objavljeni tokom sledećeg meseca, već sada se zna da je ovo bila rekordna godina za italijanskog proizvođača sportskih automobila.

 (Dalje)

Lexus je potvrdio da će na Salonu automobila u Detroitu (2009 Detroit Auto Show) sledećeg meseca predstaviti novi sedan sa hibridnim pogonom, prosto nazvan HS 250h.

 (Dalje)

Hyundai će od sledeće godine u svoje modele početi da ugrađuje novi šestostepeni automatski menjač, zaslužan za potrošnju manju do 12%, a takođe je i 12 kg lakši od petostepene transmisije.

 (Dalje)

Prodaja vozila posrnulog američkog auto-giganta "Dženeral motorsa" (GM) u Kini, uprkos ekonomskoj krizi u svetu, biće "značajno" iznad milion jedinica u 2009. godini, izjavio je danas predsednik azijske filijale GM Nik Rejli.

 (Dalje)

Pošto su najavili promociju novog hibridnog modela Insight za predstojeći Salon automobila u Detroitu, u Hondi planiraju i dalje. Tačnije, prema poslednjim vestima, hibridna verzija novog Jazza (evropsku premijeru je imao početkom oktobra na Salonu u Parizu) će se u prodaji pojaviti tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Japanski proizvođač mini automobila "Suzuki" odlučio je da smanji proizvodnju u zemlji za oko 30.000 jedinica, pošto je globalna recesija drastično smanjila potražnju za vozilima i prinudila japanske kompanije na veliki broj otkaza i dalje kresanje proizvodnje. Domaća proizvodnja "Suzukija" biće smanjena na 1,16 miliona vozila, u odnosu na raniji plan od 1,19 miliona, saopšteno je u sedištu kompanije, u mestu Hamamacu.

 (Dalje)

Indijska kompanija "Tata Motors", vlasnik "Jaguar Lend Rovera" najavila je da će dati na desetine miliona funti britanskom proizvođaču, preneo je BBC.

 (Dalje)

Na listi holandskog Autobloga među deset najvećih zagađivača našlo se čak sedam tzv. superautomobila.

 (Dalje)

Američki autogiganti - "Dženeral motors" (GM) i "Krajsler" - dobiće oko 3,3 milijarde dolara zajma od Kanade i njene provincije Ontario, izjavio je premijer te zemlje Stefan Harper.

 (Dalje)

Tjuning kompanija G-Power je još pre nekoliko meseci na nemačkoj stazi Papenburg uspela da svojim modelom Hurricane M5 (ima 730KS) postigne maksimalnu brzinu od 360 km/h, što je ovaj M5 tada učinilo najbržim BMW-ovim sedanom.

 (Dalje)