home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama koje ne ispunjavaju ekološke standarde počela je da se primenjuje. Vlasnika takvih vozila u Srbiji ima oko 80.000. Carinski zakon o preregistraciji važi 90 dana.

 (Dalje)Prodaja automobila u Nemačkoj porasla je za 19,4 odsto u aprilu ove u odnosu na isti mesec 2008. godine, zahvaljujući premiji za reciklažu starih vozila.

 (Dalje)

Italijanska kompanija Fiat je zainteresovana za aktivnosti američkog proizvođača automobila Dženeral motors (General Motors) u Latinskoj Americi i "razgovori su u toku", rekli su izvori u Fiatu.

 (Dalje)

Iz Renaultove fabrike u španskom Valjadolidu izažao je 500.000-ti primerak Renaulta Modus, koji se na tržištu prvi put pojavio 2004. godine, da bi krajem 2007. doživeo opsežan redizajn (tada je inače promovisana i produžena Grand Modus verzija).

 (Dalje)

BBC o ekspanziji Fiata

5 Maj 2009 - 11:20 Vesti Link

Ako se ostvare planovi direktora „Fijata” Serđa Markijonea o preuzimanju nemačkog „Opela”, fabrika koju njegova firma treba da napravi u Kragujevcu biće deo novog automobilskog giganta, drugog ili trećeg najvećeg proizvođača vozila na svetu, prenosi londonski Bi-Bi-Si.

 (Dalje)

Nova Seat Ibiza Ecomotive, koja je inače publici predstavljena još u oktobru prošle godine na Salonu automobila u Parizu, ostvarila je izuzetan rezultat prešavši 1562 km sa jednim rezervoarom goriva, što znači da je prosečna potrošnja iznosila samo 2,9 litara na 100 km. 

 (Dalje)

Više od 203.000 ljudi kupilo je u Indiji superjeftin automobil "nano", čime je zabeležena prodaja od 25 milijardi rupija (512,6 miliona dolara), saopštio je proizvođač Tata motors. Tata motors se zahvaljuje narodu Indije za "toplu dobrodošlicu" "nanou", saopštila je ta kompanija.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila "Krajsler" je zatražio od američkog Stečajnog suda da ubrza proceduru i za što skoriji datum zakaže ročište koje bi omogućilo planiranu prodaju kompanije italijanskom "Fijatu".

 (Dalje)

Britanske kompanije "Jaguar" i "Land rover", koje se nalaze u vlasništvu privatne indijske grupacije "Tata motors", najavile se da će do kraja godine indijskom tržištu prvi put ponuditi svoje čuvene luksuzne modele.

 (Dalje)

Aprilska prodaja kola u SAD smanjena je 34 odsto zbog sve veće privredne neizvesnosti koja je isterala kupce iz auto-salona, nanevši "Krajsleru" i "Dženeral motorsu" (GM) još jedan težak udarac na putu eventualnog izlaska iz krize.

 (Dalje)

Šef italijanskog Fiata izneo je danas "interesantan" plan za stvaranje najvećeg evropskog autoproizvođača, ali će za to biti potrebna pomoć od pet do sedam milijardi evra podrške vlada, izjavio je nemački ministar ekonomije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Programi zamene automobila staro za novo uz doplatu u opticaju su u 12 evropskih zemalja. Taj sistem zasad ima najbolje efekte u Nemačkoj, čija je auto-industrija veoma teško pogođena krizom. Samo u martu prodaja automobila u toj zemlji skočila je za neverovatnih 40 odsto.

 (Dalje)

Nedavno predstavljeni supersportski automobil Bertone Mantide bi, prema poslednjim informacijama, mogao da bude proizveden u ekskuzivnoj seriji od 10 primeraka, i to po ceni od oko 1,5 miliona evra (po komadu naravno), budući da italijanska kompanija ima više zainteresovanih kupaca iz Evrope, Azije i Amerike.

 (Dalje)

Predsedavajući italijanske fabrike automobila Fijat (Fiat SpA) Luka Kordero di Montecemolo (Luca Cordero di Montezemolo) potvrdio je da je ta kompanija zainteresovana za preuzimanje nemačkog Opela, koji posluje u sastavu Dženeral motorsa (General Motors).

 (Dalje)

Šef italijanskog "Fijata" Serđo Markione razgovaraće 4. maja sa visokim funkcionerima nemačke vlade o preuzimanju kompanije "Opel" koja se već mesecima bori da opstane, jer posluje u sastavu posrnulog američkog giganta "Dženeral motors", izvestio je danas radio "Dojče vele", pozivajući se na pisanje minehnskog dnevnika "Zidojče cajtung."

 (Dalje)