home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kultni film režisera Gorana Markovića "Nacionalna klasa" (1979), s Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi vozača auto trka Flojda, dobiće posle tri decenije nastavak.

 (Dalje)Od sredine novembra će sa proizvodnih traka početi da silazi novi Smart Fortwo Electric Drive sa unapređenim elektropogonom, a koji će u početku biti dostupan samo odabranom krugu kupaca, dok će se u slobodnoj prodaji pojaviti tokom 2012. godine.

 (Dalje)

U nemačkoj je ponovo počela prodaja klasične Lade 2105, čija je prodaja na evropskom tržištu inače prestala još 1996. godine.

 (Dalje)

Kupovina automobila i kamiona u SAD se do te mere ubrzala da Dženeral Motors (GM) kaže da će povećati produkciju za preostali deo godine kako bi držao korak sa potražnjom koju je stvorio državni program "gotovina za starudije."

 (Dalje)

Vlada kancelarke Angele Markel namerava da zaključi plan sa vizijom milion električnih vozila na čuvenim nemačkim autoputevima do 2020.

 (Dalje)

Za neke iznenađenje, za neke baš i ne, ali iz General Motorsa je stigla vest da je nedavno najavljeni Buickov crossover već otkazan, i to pre njegove zvanične premijere.

 (Dalje)

Ponovo su krenule priče o tome da General Motors planira mali, jeftini automobil za rastuća tržišta zemalja u razvoju (pre svega, onima u Aziji), koji bi bio odgovor ove američke kompanije na nedavno promovisani Tata Nano iz Indije (sa cenom od oko 2500 dolara za osnovnu verziju, Nano drži titulu najjeftinijeg novog automobila na svetu).

 (Dalje)

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, planira da u septembru obnovi proizvodnju vozila i tokom vikenda kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za najnovijim hibridnim modelom "prijus", zahvaljujući nedavnim vladinim poreskim olakšicama i subvencijama za izradu ekolških i energetski efikasnih automobila, saopštila je kompanija u Tokiju.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

„Punto“ je postao najtraženiji automobil u Srbiji i pored finansijske krize. Zbog velikog interesovanja građana, vlada je odlučila da kvotu za prodaju kragujevačkih automobila uz subvenciju po sistemu „staro za novo“ poveća za dodatnih 5.000 vozila.

 (Dalje)

Kako piše nemački magazin Sport Auto, supersportski automobil Gumpert Apollo Sport je od 13. avgusta vlasnik novog rekorda za produkcijske automobile na čuvenoj stazi Nirburgring.  

 (Dalje)

U najnovijoj J.D. Power studiji o zadovoljstvu kupaca za tržište SAD-a, Volkswagen je izašao kao veliki pobednik: čak četiri modela – Golf GTI, Tiguan, Passat i Passat CC – bili su pobednici u svom segmentu.

 (Dalje)

Četiri kineska astronauta su se posle uspešno okončanih svemirskih misija Shenzhou-5 i Shenzhou-7 odlučili za novo prevozno sredstvo - Volvo S80L, odnosno produženu verziju modela S80 posebno prilagođenog za potrebe kineskog tržišta (a i sklapa se u najmnogoljudnijoj zemlji sveta).

 (Dalje)

Kompanija "Kenigseg", proizvođač sportskih automobila najviših karakteristika, postigao je sporazum o kupovini "Dženeral motorsove" (GM) filijale "Saab", čime će se poznati proizvođač luksuznih vozila posle dve decenije ponovo vratiti pod kontrolu Švedske, izveštava agencija Blumberg pozivajući se na izvor blizak korporacijama.

 (Dalje)

Nemački proizvođači automobila Porše i Folksvagen bi mogli da se udruže već u 2010. godini, umesto u 2011, kako je to ranije prognozirano.
 (Dalje)

Mada su ranije informacije govorile da će se novi Mercedes E klase kabriolet pojaviti već na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu (zamenjuje dosadašnji Mercedes CLK Cabrio), to se ipak neće desiti.

 (Dalje)