home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kineski partner bavarskog BMW-a, kompanija Brilliance (poznata po svojim modelima BS6, BS4, BC3 Coupe i BS2), na poslednjem Salonu automobila u Šangaju je, između ostalog, predstavila i FSV sedan, klasičnu limuzinu sa četiri vrata.

 (Dalje)Indijski Bavina Cars, novi proizvođač automobila na elektropogon, planira da od 2011. godine u fabrici u indijskoj državi Tamil Nadu (gde fabrike, između ostalih, već imaju Ford i Hyundai) proizvodi mali elektroauto sa četiri vrata i za četiri osobe.

 (Dalje)

Nemački "Porše" odbacio je mogućnost prodaje akcija "Folksvagenu" i razmatraće jedino ponudu arapskog emirata Katar, objavio je nemački dnevnik "Bild".

 (Dalje)

U Jaguaru su odlučili da krajem ove godine u fabrici Halewood prekinu proizvodnju modela X-type, odnosno šest meseci pre prvobitno planiranog roka.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Evropi porasla je u junu prvi put za više od godinu dana, zahvaljujući programima "staro za novo", objavili su proizvođači vozila.

 (Dalje)

Nakon one vesti o milionitoj Merivi, evo još jednog slavljenika. Ovoga puta slavi Ford, i to 500.000-ti primerak modela Ka prodat na tržištu Velike Britanije.

 (Dalje)

Danas je sa proizvodnih traka Opelove fabrike u španskoj Saragosi sišao jubilarni, milioniti primerak Merive (slavljenik je inače Meriva 1.3 CDTI ecoFlex), naglašavajući tako na najbolji način koliko je za Opel ovaj model važan na evropskom tržištu.

 (Dalje)

Drugi po veličini južnokorejski proizvodjač vozila "Kija" počeo je da prodaje svoj prvi hibridni automobil "forte", koji koristi tečni prirodni gas (LPG) i benzin, u pokušaju da pridobije kupce koji sve više traže vozila manje potrošnje goriva.

 (Dalje)

Mada će prve isporuke početi krajem trećeg kvartala ove godine, novi hibridni Lexus HS250h je na domaćem, japanskom tržištu već naišao na veliko interesovanje.

 (Dalje)

Dok čekamo septembarski IAA Salon automobila u Frankfurtu i serijsku verziju prošle godine predstavljenog koncepta Mini Crossover (na slikama), traju nagađanja oko njegovog naziva.

 (Dalje)

Vlada će sledeće sedmice doneti uredbu na osnovu koje će i pravna lica moći da preregistruju vozila sa crnogorskim tablicama pod istim uslovima kao i fizička.

 (Dalje)

Motorni benzin jeftiniji je u proseku za 2,73 dinara, a dizel goriva za 3,24 dinara. Nova cena motornog benzina MB 95 i BMB 95 je 101,08 dinara, evro premijum BMB 95 košta 108,37 dinara, BMB 92 iznosi 99,54 dinara, dok je cena dizel goriva D1 90,34 dinara.

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Evropi mogla bi ove godine da padne za četvrtinu jer napori vlada da podstaknu kupovine nisu uspeli da spreče pad tražnje, objavili su evropski proizvođači vozila.

 (Dalje)

Svi koji su se (s pravom) pitali koliko je u stvari bezbedan najjeftiniji novi automobil na svetu - indijski Tata Nano (koji se za sada i prodaje samo u Indiji), sada su dobili odgovor na svoje pitanje.

 (Dalje)

Nakon sklapanja posla sa Chryslerom i postignutog sporazuma o osnivanju zajedničkog preduzeća sa kineskom automobilskom grupacijom Guanguzhou (predviđa proizvodnju automobila i motora u Kini od 2011. godine), Fiat nastavlja dalje. Na meti je italijanski Carrozzeria Bertone.

 (Dalje)