home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

OMV će po prvi put 1. oktobra 2009. na svim svojim benzinskim stanicama sa VIVA kafe-restoranima proslaviti „Međunarodni dan kafe“. 

 (Dalje)Mazda će iskoristiti predstojeći Salon automobila u Tokiju (traje od 24. oktobra do 4. novembra 2009.) da javnosti, između ostalog, prikaže i nove ekonomičnije i ekološki podobnije Sky-G i Sky-D motore, kao i novu Sky-Drive automatsku transmisiju.

 (Dalje)

Salon automobila u Frankfurtu, koji je ove godine trajao od 17. do 27. septembra (za predstavnike medija su bili rezervisani 15. i 16. septembar), posetilo je 850.000 ljudi.

 (Dalje)

Nemački magazin Sport Auto je početkom ovog meseca na stazi Papenburg organizovao takmičenje u ubrzanju od 0-100 km/h, 0-200 km/h, 0-300 km/h i 0-300-0 km/h, u kome je učestvovalo 14 serijskih i tjuniranih sportskih automobila.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

U Bosni i Hercegovini od juče se zvanično primenjuje novi koncept registracije vozila koji uključuje i izdavanje novih registarskih tablica, zatim potvrdu o vlasništvu vozila, registraciju, kao i nalepnicu.

 (Dalje)

24 septembra 2009. god. u mestu Nošovice u Češkoj republici najveći Južno korejski proizvođač automobila Hyundai Motor Company zvanično je otvorio prvu fabriku Hyundai automobila u Evropi u čiju izgradnju je uloženo milijardu evra.

 (Dalje)

Vlada Španije uputila je Evropskoj komisiji pismo sa zahtevom da se umeša u planirano restrukturiranje evropske podružnice američkog „Dženeral motorsa”, u koju ulazi i nemački proizvođač automobila „Opel”.

 (Dalje)

Dva najveća japanska proizvođača automobila, "Tojota" i "Honda", predvode domaće auto-kompanije u avgustovskom padu proizvodnje od 8,7, odnosno 17 procenata, zbog sve manje prodaje vozila i pada izvoza, prenele su agencije.

 (Dalje)

Prodaja automobila drastično je smanjena u Mađarskoj, za razliku od mnogih drugih evropskih zemalja gde su vlade preduzele različine mere podsticanja prodaje vozila kako bi se omogućilo da se autokompanije što pre oporave.

 (Dalje)

Evo šta o novom Fiatovom modelu za Kragujevac, koji je proteklih dana naravno izazvao veliko interesovanje domaće javnosti, piše beogradska Politika (ovaj crtež mogućeg izgleda tog automobila ne objavljuje Politika, već je ovde kao ilustracija članka a delo je sajta Carplace.com.br). 

 (Dalje)

Wallyscar je nova automobilska kompanija koja je nedavno lansirala svoj mali SUV model Izis na francuskom tržištu, a koji je inspiraciju za svoj izgled očigledno pronašao u američkom Jeepu.

 (Dalje)

Nedavna vest da Ruski AvtoVAZ (Lada) zbog ekonomske krize i gubitaka namerava da otpusti čak 27.600 svojih radnika (oko trećine radne snage), dobija nastavak u vidu planova po kojima će ovaj ruski proizvođač od 2012. godine u svojoj fabrici u Samara regionu početi da proizvodi i jedan od modela B klase Renault-Nissan alijanse.

 (Dalje)

Jedna od najvažnijih premijera ovogodišnjeg Salona automobila u Frankfurtu je svakako novi Mercedes SLS AMG, ali u nemačkoj fabrici već planiraju njegove nove varijante.

 (Dalje)

General Motors Indija i Reva Electric Car Company najavili su u New Delhiju potpisivanje ugovora o saradnji na razvoju električnih automobile za indijsko tržište.

 (Dalje)

Nova Alfa 166 iz Amerike?

26 Sep 2009 - 00:24 Vesti Link

Kao što je poznato, povratak Alfa Romea na tržište SAD-a je u planu već duže vreme (pominje se 2011. godina), a stvari su postale daleko zanimljivije posle dila Chryslera i Fiata.

 (Dalje)