home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima se predviđa da će vozači odgovorni za teške saobraćajne prekršaje, umesto odlaska u zatvor, moći da plate novčanu kaznu.

 (Dalje)Pre četrdeset godina odmah posle kolektivnog godišnjeg odmora kompanije, Škoda Auto je počeo sa proizvodnjom popularnog kupea Škoda 110 R.

 (Dalje)

Najveći češki proizvođač automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, ne zna više šta je kriza, pošto je u prvom polugođu ove godine prodaja njenih modela porasla za 13,7 odsto a neto dobit za 74 procenta u odnosu na isti period prošle godine.

 (Dalje)

Svi Fordovi motori proizvedeni posle 1989. prilagođeni upotrebi bezolovnog benzina

 (Dalje)

Japanska "Tojota" je saopštila da sa američkog tržišta povlači 412.000 putničkih automobila, uglavnom modela "avalon", zbog problema sa volanom koji je dosad izazvao tri sudara.

 (Dalje)

Kineski "Džili holding grup" dobio je konačno odobrenje kineske vlade za preuzimanje firme "Volvo" od američke automobilske kompanije "Ford motor", saopštilo je danas kinesko ministarstvo trgovine.

 (Dalje)

Još jedan dokaz popularnosti Porcheovog modela Panamera (koji je prilikom pojavljivanja izazvao brojne komentare) jeste i proizvodnja 25.000-tog primerka u Porsche Leipzig fabrici u Nemačkoj.

 (Dalje)

Italija je jedina zemlja u svetu gde „Fijat” u poslovanju gubi novac, izjavio je juče izvršni direktor tog italijanskog proizvođača automobila Serđo Markione u govoru na zajedničkom sastanku sa vladinim zvaničnicima i radničkim sindikatima.

 (Dalje)

Audi je saopštio da će radnicima u svojim fabrikama u Nemačkoj isplatiti bonuse za ovu finansijsku godinu - svakome po 3.500 evra.

 (Dalje)

Dugačkoj listi proizvođača koji su primorani da privremeno povuku svoje modele sa tržišta pridružio se i BMW sa novom serijom 5, odnosno "peticom" GT.

 (Dalje)

Porsche je danas definitvno i zvanično potvrdio da će Porsche 918 Spyder (jedna od najvećih  premijera na ovogodišnjem 80. Salonu automobila u Ženevi) ući u serijsku proizvodnju.  

 (Dalje)

Francuski proizvođač automobila Pežo Sitroen (PSA Peugeot Citroen SA) saopštio je danas da je ponovo ostvario profit u prvoj polovini godine zahvaljući snažnoj potražnji za novim kolima u Kini i svojim novim modelima.

 (Dalje)

Mada su se još prošle godine pojavile nezvanične informacije da bi Kia Soul´ster (u formi koncept vozila predstavljen na Salonu u Detroitu 2009.) mogao da krene i u serijsku proizvodnju, to se po poslednjim vestima ipak neće desiti. 

 (Dalje)

Niske cene derivata na severu Kosova i Metohije, manje za 20 do 30 odsto, smanjile promet na pumpama u centralnoj Srbiji

 (Dalje)

Generalni direktor Fijata Serđo Markjone ocenio je danas da premeštanje proizvodnje novih modela automobila te kompanije u Srbiju neće biti na štetu italijanskog postrojenja Mirafjori u Torinu.

 (Dalje)