home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fijat bi ove sedmice mogao da potpiše ugovor o kupovini kompanije Bertone koja se bavi dizajnom i izradom karoserija, najavila je agencija Autonjuz.

 (Dalje)Bentley je početkom marta na Salonu u Ženevi održao svetsku premijeru Continentala Supersports, odnosno njihovog najbržeg i najjačeg serijskog modela ikada, a kako stvari sada stoje, kupeu iz Ženeve će se pridružiiti i kabriolet izdanje.

 (Dalje)

Zahvaljujući vladinim merama podsticaja, septembarske isporuke automobila u Evropskoj uniji su porasle i do 17 odsto, dok je u SAD zabeležen pad od kada je nestalo novca u fondu za subvencionisanje kupovine novih vozila, popularno nazvanom "keš za krš".

 (Dalje)

Nedavno je objavljena konačna lista od 33 automobila koji će se naći u izboru za Evropski automobil godine 2010 (2010 European Car of the Year), a sada je saopšteno ko su kandidati za sličan izbor u Severnoj Americi (2010 North American Car of the Year i 2010 North American Truck of the Year). 

 (Dalje)

Neposredno pre početka ovogodišnjeg Salona automobila u Frankfurtu, Bugatti automobiles S.A.S. je, u čast svoje 100-godišnjice, probranoj grupi klijenata i novinara predstavio koncept superluksuznog modela 16C Galibier sa četiri vrata.

 (Dalje)

Češka Škoda se sprema da ponovo uvede skraćenu, četvorodnevnu radnu sedmicu.

 (Dalje)

Mnogi su se pitali kako će kupci prihvatiti novi Porscheov Gran Turismo model sa četvora vrata Panamera, čija je zvanična svetska premijera inače održana na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju (mada su prve zvanične slike objavljene još u novembru prošle godine).

 (Dalje)

Prvo kratko podsećanje. General Motors je početkom juna sa kompanijom Penske Automotive Group (vlasnik Roger Penske, ima ekskluzivno pravo na distribuciju Smarta u SAD-u) postigao preliminarni sporazum o prodaji brenda Saturn, koji je nama Evropljanima najviše poznat po tome što Amerikancima pod svojim imenom prodaje neke od Opelovih modela.

 (Dalje)

Odmah posle one vesti o kraju proizvodnje Seata Toledo, stiže i informacija da je ista sudbina zadesila i neshvaćeni Peugeot 1007.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs 

U kompaniji “Fijat automobili Srbija” proizvodiće se oko 200.000 automobila B klase godišnje, dogovor je predstavnika države Srbije i “Fijat grupe” - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)

Ekipa Ferarija saopštila je da je postigla dogovor sa Špancem Fernandom Alonsom, koji će od sledeće sezone voziti za "skuderiju" umesto Finca Kimija Raikonena.

 (Dalje)

Automobili koje će Fijat praviti u novom pogonu u Srbiji mogli bi da se prodaju širom sveta, najavio je direktor italijanskog proizvođača Serđo Markione.

 (Dalje)

Japanska Toyota potvrdila je da će opozvati oko 3,8 miliona vozila, uključujući i popularni hibrid "prijus", zbog opasnosti da podni prekrivač pritisne i zaglavi papučicu gasa, što je, kako se sumnja, bio uzrok nedavne fatalne nesreće u kojoj je u Kaliforniji stradala četvoročlana porodica.

 (Dalje)

Gorivo u Srbiji od ponoći je jeftinije u proseku za oko 2,39 dinara po litru ili za oko 2,51 odsto, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

 (Dalje)

Seat Ibiza Ecomotive je ostvarila izuzetan rezultat prešavši kroz 12 evropskih zemalja put od 1910 km sa prosečnom potrošnjom od samo 2,34 litara na 100 km. 

 (Dalje)