home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski proizvođač automobila Fijat je u drugom tromesečju ove godine zabeležio veći gubitak nego što se očekivalo, ali i dalje planira da u 2009. ostvari profit, preneo je Vol strit džornal (Wall Street Journal).

 (Dalje)Nemačka kancelarka Angela Merkel podržala je ponudu kompanije „Magna” za kupovinu „Opela”, ocenjujući da je plan restrukturiranja koji predlažu kanadska firma i njen partner ruska Sberbanka u svim aspektima najpouzdaniji.

 (Dalje)

Vozila sa stranim i ekonomskim tablicama čiji vlasnici nisu iskoristili rok od tri meseca za preregistraciju, koji je istekao juče, od subote, 25. jula, ne smeju da učestvuju u saobraćaju, rečeno je danas Tanjugu u MUP - u Srbije.

 (Dalje)

Novi VW model iz Meksika

22 Jul 2009 - 17:23 Vesti Link

Najveći evropski proizvođač automobila, Folksvagen objavio je da će u svojoj fabrici u Meksiku početi da pravi novi model putničkog vozila koji će se na tržištu naći iduće godine.

 (Dalje)

Prema raznim izvorima, u igri za ime prvog Dacia SUV modela (čije su se slike nedavno pojavile na internetu) je i naziv Kanjara.

 (Dalje)

Vest da Fiat priprema i sportsku Abarth verziju nedavno predstavljenog Fiata 500C kabrio realno i nije neko iznenađenje, već očekivani sled događaja.

 (Dalje)

Nakon što je na ovogodišnjem Salonu automobila u Njujorku saopšteno da je Volkswagen Golf VI dobitnik priznanja Svetski automobil godine ("2009 World Car of the Year" – WCOTY), već su počele i pripreme za naredni, sedmi izbor, i to objavljivanjem preliminarne liste kandidata. 

 (Dalje)

Preuzeto sa : Glas-javnosti.rs

Mnogi vozači vozila sa stranim i "E" tablicama koji nisu uspeli u roku da predaju dokumenta za preregistraciju jer su agencije zatvorile šaltere četiri dana ranije, najavljuju tužbu protiv agencija i Uprave carina.

 (Dalje)

Prodaja novih i polovnih putničkih automobila na ruskom tržištu će ove godine opasti za 50 do 60 odsto, na 1,3 do 1,6 miliona komada, prognozirala je britanska konsultantska kompanija "PrajsvoterhausKupers" (PWC).

 (Dalje)

Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je danas Tanjugu da je do 20. jula obavljena preregistracija oko 400 vozila sa ekonomskim E tablicama i oko 41.000 vozila sa crnogorskim tablicama, i ostvaren ukupni prihod u budžetu od oko 1,7 milijardi dinara od naplate carina i PDV-a.

 (Dalje)

Prema anketi čitalaca najtiražnijeg nemačkog auto časopisa AutoBild, novi VW Polo je zauzeo prvo mesto za dizajn u kategoriji malih i kompaktnih vozila, osvojivši tako nagradu "AutoBild Design Award". 

 (Dalje)

Američki "Dženeral Motors" (GM) je danas saopštio da je dobio konačne ponude od tri firme za kupovinu njihove evropske filijale - nemačkog "Opela".

 (Dalje)

Dok čekamo zvaničnu svetsku premijeru novog Rolls-Royce modela Ghost (na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu), Britanci su zvanično objavili i njegovu cenu, kao i par tehničkih detalja.

 (Dalje)

Sem vesti o stopiranju Alfe MiTo GTA, slična informacija stiže i iz britanskog Aston Martina. Naime, Lagonda SUV, koncept koji je svetsku premijeru doživeo na martovskom Salonu automobila u Ženevi, za sada neće u proizvodnju, a pitanje je da li će se to ikada i desiti.

 (Dalje)

Ništa od Alfe MiTo GTA?

21 Jul 2009 - 00:31 Vesti Link

Iako je prodaja sportske, GTA (Gran Turismo Alleggerito) verzije Alfinog najmanjeg modela MiTo (u formi koncept vozila je bio izložen na Salonu automobila u Ženevi) trebalo da počne krajem ove godine, prema poslednjim vestima iz italijanske fabrike, ceo projekat je stopiran, i to na neodređeno vreme.

 (Dalje)