home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vest o početku proizvodnje novog Saaba 9-5 u nekim normalnim okolnostima i ne bi bila nešto posebno, ali imajući u vidu situaciju u kojoj se ova švedska marka trenutno nalazi, ipak zaslužuje više pažnje nego obično.

 (Dalje)McLaren trenutno završava sa proizvodnjom poslednjih primeraka finalne Stirling Moss edicije Mercedes McLarena SLR, što znači skori i definitivni kraj ovog sportskog modela koji se na tržištu pojavio 2004. godine.

 (Dalje)

Italijanski „Fijat” je saopštio da povlači na tehnički pregled 500.000 automobila „grande punto” u Evropi zbog „moguće anomalije” u osovini volana.

 (Dalje)

Chrysler grupa je podnela izveštaj o povećanju prodaje nekoliko modela automobila. Tokom novembra meseca prodato je 63.560 vozila, čime je Chrysler povećao svoje učešće na američkom tržištu za 8,4%.

 (Dalje)

“Car and Driver” jedan od najpopularnijih automobilskih magazina u Americi, proglasio je Hondu Accord i Hondu Fit 2010 za pobednike prestižnog konkursa "10Best Cars".

 (Dalje)

Bentley je i zvanično objavio cene za svoju novu limuzinu Mulsanne, čija će proizvodnja inače startovati na proleće naredne godine, dok će prve isporuke na britanskom tržištu početi tokom leta (u Americi od jeseni 2010.).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Srpski vozači će, po ukidanju viza 19. decembra, morati veoma da paze prilikom putovanja ka evropskim destinacijama, kako bi ispoštovali sva rigorozna saobraćajna pravila koja važe na drumovima EU.

 (Dalje)

Grupacija koju predvode bivši direktori "Forda" podnela je poboljšanu ponudu za preuzimanje "Fordove" evropske filijale "Volvo", u očekivanju da će uspeti da pobedi kinesku autokompaniju "Džili" koja želi da kupi poznatu švedsku robnu marku, piše "Vol strit džornal."

 (Dalje)

Nemačka grupacija Dajmler, u okviru koje posluje "Merecedes-Benc", namerava da prebaci deo proizvodnje u SAD.

 (Dalje)

Najveći francuski proizvođač automobila "Pežo Sitroen" (Peugeot Citroen), objavio je da je u pregovorima sa japanskim "Micubiši Motorsom" (Mitsubishi Motors) koji bi mogli da dovedu do "strateškog partnerstva".

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Francuskoj premašila je 210.000 komada u novembru, što je za gotovo 50 procenata više nego u istom lanjskom mesecu, objavilo je udruženje francuskih proizvođača automobila (CCFA).

 (Dalje)

Seat je privremeno stopirao razvoj svog novog SUV modela koji bi, kao i koncept sa Salona automobila u Frankfurtu 2007., trebao da ponese ime Tribu.

 (Dalje)

Po poslednjim podacima, srebrna je najpopularnija boja automobila na svetu, dok po kontinentima stvari izgledaju malo drugačije.

 (Dalje)

Iz General Motorsa su juče potvrdili da ima novih zainteresovanih za preuzimanje švedskog Saaba, koji se nalazi u vlasništvu ove američke kompanije, ali su odbili da saopšte imena.

 (Dalje)

Direktor Auto klastera Srbije Igor Vijatov kaže da je kompanija Fijat automobili Srbija sačinila listu od 35 potencijalnih domaćih dobavljača auto-delova.

 (Dalje)