home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Mazda" je saopštila da je u prošloj fiskalnoj godini, zahvaljujući smanjenju troškova, uspela da smanji neto gubitak na 6,5 milijardi jena (69 miliona dolara), sa 71,5 milijardi u prethodnoj fiskalnoj godini.

 (Dalje)Ford je danas saopštio da je zaradio 2,1 milijardu dolara u prvom kvartalu, u još jednom znaku da se ekonomija oporavlja i da ljudi troše više na skupe stvari kao što su automobili.

 (Dalje)

23. aprila je sa proizvodne trake fabrike u Warrenu, Michigan, sišao prvi predprodukcijski primerak Opel Ampere, blizanca Chevroleta Volt.

 (Dalje)

Sindikat fabrike "Zastava automobili" najavio je da će radnici koji nisu prešli u kompaniju Fijat automobili Srbija sutra u 10.00 održati protest pred ulazom u fabrički krug jer će im od aprila biti isplaćivane umanjene zarade.

 (Dalje)

Istraživanje koje je sprovelo jedno britansko osiguravajuće društvo, pokazalo je da je vožnja nakon svađe sa supružnikom ili partnerom isto tako opasna kao i vožnja u alkoholisanom stanju ili pod uticajem droga.

 (Dalje)

Marketinški rat između BMW-a i Audija, koji traje već neko vreme, dobija svoj nastavak i to u Hong Kongu.

 (Dalje)

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) i PSA Peugeot Citroen su saopštili da su postigli sporazum koji se tiče saradnje na projektu kompaktnog SUV modela.

 (Dalje)

"Dženeral motors" je isplatio Sberbanci novčanu kompenzaciju zbog odbijanja da konzorcijumu te ruske državne banke i kanadske firme Magna proda kompaniju Opel.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Nova verzija automobila „fijat uno” proizvodiće se u Srbiji, a prve isporuke u Italiju i Evropu očekuju se krajem 2011. godine, navelo je nekoliko italijanskih sajtova specijalizovanih za vesti iz automobilske industrije.

 (Dalje)

Jedna od najvećih (po mnogima i najveća) premijera na ovogodišnjem, 80. Salonu automobila u Ženevi je svakako bio plug-in hibrid Porsche 918 Spyder.

 (Dalje)

Vozila proizvedena u SAD su bolja od azijskih, smatraju Amerikanci, što se nije moglo čuti još od kraja sedamdesetih godina prošlog veka.

 (Dalje)

Kako piše sajt Autocarindia, buduća sedan verzija aktuelnog Volkswagenovog Pola će se u Indiji zvati Vento ("vetar").

 (Dalje)

Kao rezultat ovog testa, Citroen Nemo (i njegov brat blizanac Peugeot Bipper) će od jula u serijskoj opremi imati ESP sistem elektronske kontrole stabilnosti.Južnokorejski proizvođač automobila Kia je u prvom kvartalu učetvorostručio neto profit, zahvaljujući dobroj prodaji i poslovnim rezultatima podružnica.

 (Dalje)

Alijansa kompanija PSA Peugeot Citroen i Mitsubishi zvanično je otvorila fabriku u regionu Kaluga kapaciteta 125.000 automobila godišnje.

 (Dalje)