home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fiat će na Salonu u Ženevi konačno i zvanično predstaviti dugo najavljivani novi dvocilindrični motor, nazvan TwinAir.

 (Dalje)Smisli slogan i osvoji i10!

Najbolji slogan podrške našoj nacionalnoj reprezentaciji biće ispisan na autobusu koji će prevoziti naše najbolje fudbalere tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi! Prijavi svoj slogan najkasnije do 15. marta, slanjem SMS-a sa sadržajem IME_PREZIME, broj telefona, VAŠ_SLOGAN na broj 063 408 255 (cena poruke je standardna po tarifi vašeg operatera), na Hyundai 2010 FIFA World Cup™ sajtu ili putem lifleta na sajmu automobila na Hyundai štandu u areni hale 1 od 8.-14. marta

 (Dalje)

Najveći evropski proizvođač automobila, Folksvagen (VW), garantuje siguran posao svojim zaposlenima u nemačkim fabrikama do 2014. godine.

 (Dalje)

Subaru na Salonu u Ženevi

18 Feb 2010 - 09:23 Vesti Link

Na ovogodišnjem, 80. po redu, međunarodnom salonu automobila u Ženevi, koji će se održati od 4-14. marta, Subaru će predstaviti dva nova modela. Evropski debi će imati SUBARU HYBRID TOURER CONCEPT, a po prvi put svetskoj javnosti će se prikazati SUBARU IMPREZA XV, koja će biti plasirana na evropsko tržište tokom leta ove godine.

 (Dalje)

U januaru 2010. je u Evropi prodato 1.058.868 novih automobila (rast od 12.9 odsto u poređenju sa januarom 2009.), a od tog broja 98.752 automobila su iz Fiat Groupe.

 (Dalje)

Nemački savet za dizajn je predstavio "Nagradu Savezne Republike Nemačke za dizajn" za Audi AG u Frankfurtu. Audi A5 Coupé je pobednik nemačke najveće nagrade za dizajn u kategoriji "nagrada za dizajn proizvoda".

 (Dalje)

Prodaja automobila u svetu najverovatnije će ove godine dostići 66,1 miliona, za 4,3 odsto više nego lane, procenio je južnokorejski Institut za istraživanja u autoindustriji (KARI), ocenjujući da se očekuje umereni oporavak globalnog auto-tržišta posle recesije.

 (Dalje)

Auto-moto savez Srbije (AMSS) je upozorio da su se u Sloveniji i susednim zemljama na crnom tržištu pojavile falsifikovane godišnje vinjete za prolazak slovenačkim drumovima.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" je saopštila da planira da narednih sedmica nekoliko puta privremeno prekine proizvodnju u dve svoje fabrike u SAD.

 (Dalje)

„Euro Sumar”, ovlašćeni distributer Suzukija za tržište Srbije, demantovao je da Suzuki povlači sva terenska vozila sa pogonom na četiri točka, navodeći da je u pitanju ukupno 36 vozila sa pogonom na četiri točka za sve terene.

 (Dalje)

Nedavno predstavljeni Renault Twingo Gordini RS (sa kojim Renault ponovo na scenu vraća ime Gordini) je dobio i svoju cenu. U Francuskoj je za njega naime potrebno izdvojiti 17.750 evra.

 (Dalje)

Nissan je i zvanično potvrdio da će predstojeći 80. ženevski salon automobila iskoristiti za promociju svog novog "globalnog kompaktnog automobila", čija prodaja se u Evropi očekuje na jesen.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Kragujevac - Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda predvođena Albertom Jegerom, koja od 9. februara vodi razgovore sa srpskom vladom o reviziji stend baj aranžmana, juče je u društvu ministra ekonomije Mlađana Dinkića posetila kompaniju Fijat automobili Srbija.

 (Dalje)

Masovan opoziv vozila zbog tehničke greške i privremeno obustavljanje proizvodnje i prodaje 8 modela (troškovi besplatnog servisa će Japance koštati najmanje dve milijarde dolara) su naneli (i nanose) veliku štetu ugledu Toyote, do sada poznatoj upravo po pouzdanosti i kvalitetu svojih automobila.

 (Dalje)

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja najavio je u Kragujevcu da će račansku fabriku „Zastava elektro” do kraja marta preuzeti kompanija iz Južne Koreje „Yura” koja proizvodi auto-delove.

 (Dalje)