home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, saopštila je da je opozvala 43.000 vozila u Kini zbog kvara koji može da dovede do izlivanja ulja iz motora.

 (Dalje)Izvor : Novosti.rs

Prema informacijama koje su „Novosti“ dobile u sedištu italijanske kompanije „Fijat“, dva modela koja su njihovi dizajneri pripremili za proizvodnju u Kragujevcu neće ličiti ni na jedan model koji se trenutno nalazi na evropskom tržištu. 

 (Dalje)

Švedski mediji su "na nož" dočekali odluku giganta američke autoindustrije "Forda" da proda svoju evropsku filijalu "Volvo" kineskoj grupaciji "Džili", upozoravajući na moguće urušavanje "imidža" švedskih robnih marki i nekada snažne automobilske industrije te zemlje.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Ako se srpska preduzeća u narednom periodu budu dovoljno dobro pripremila, s traka kragujevačke "Zastave" krajem 2011. godine izlaziće automobili sa čak 80 odsto delova napravljenih u našoj zemlji.

 (Dalje)

Američko ministarstvo finansija odobrilo je 600.000 dolara u akcijama za 2009. godinu za izvršnog direktora grupacije "Krajsler" Serđa Markionea, kao nadoknadu za njegov rad u odboru direktora tog američkog proizvođača automobila.

 (Dalje)

Predsednik Venecuele Ugo Čaves naredio je istragu poslovanja "Tojote", naglašavajući da najveći proizvođač vozila na svetu "može da ode" ako ne bude ispunjavao domaće propise o kvoti proizvodnje i transferu tehnologije.

 (Dalje)

Navedena cena važi samo za stanovnike države Oklahoma i za kupovinu pre kraja 2009. godine.

 (Dalje)

Lotus Exige S Type 72

24 Dec 2009 - 09:10 Vesti Link

U čast Lotusovog Type 72 bolida Formule 1, ovaj britanski proizvođač sportskih automobila je izbacio na tržište limitirani model Exige S Type 72, koji će završiti u vlasništvu samo 20 Britanaca, 20 kupaca iz ostalog dela Starog kontinenta, a nekoliko i u rukama japanskih kolekcionara.

 (Dalje)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić negirao je da će "Fijat" u pogonima kragujevačke "Zastave" proizvoditi automobil "topolino" kako su to preneli pojedini poljski mediji.

 (Dalje)

Američki "Ford" i kineski "Džili" su postigli dogovor prema kome će "Ford" prodati svoju švedsku filijalu "Volvo" kineskoj holding kompaniji, objavila je danas Švedska televizija, citirajući vodju sindikata "Volvoa" Miroslava Milurevića.

 (Dalje)

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mlađan Dinkić i potpredsednik „Fijat grupe” Alfredo Altavila potpisali su u Beogradu aneks ugovora o zajedničkom ulaganju u kompaniju „Zastava” u Kragujevcu.

 (Dalje)

Dok rukovodstvo "Fijata" još nije saopštilo koje će modele proizvoditi u Kragujevcu (mada je čelnik torinske kompanije Serđo Markione rekao da će se u Srbiji proizvoditi nova porodica automobila zasnovanih na liniji modela "small"), predstavnici italijanske kompanije Fiat saopštili su da će Poljska ostati bez najpopularnijih modela automobila koji imaju najbolju prođu na evropskom tržištu i u vreme krize, jer se proizvodnja "pande" seli u Italiju.

 (Dalje)

Legendarni Mihael Šumaher se vratio u Formulu 1 i u narednoj sezoni voziće za Mercedes.

 (Dalje)

O tome da u Mercedesu za sledeću godinu pripremaju novu verziju svoje S klase, i to model sa četvorocilindričnim dizel motorom, već je bilo reči pre nekoliko meseci, kada se nezvanično govorilo da će automobibl poneti ime S250 CDI BlueEFFICIENCY.

 (Dalje)

Fiat će sledeće godine konačno u model 500 ubaciti dugo najavljivani novi dvocilindrični motor SGE (Small Gasoline Engine).

 (Dalje)