home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon što je lansirao Evoru, britanski Lotus planira da za nekoliko meseci prestane sa proizvodnjom modela Europa, mada se u kratkoj informaciji ne pominje i razlog za ovakav potez.

 (Dalje)Ako je verovati pisanju japanskog Best Cara, Toyota je pojavljivanje atraktivnog kupea FT-86 (koji je prvobitno trebao da krene u proizvodnju sledeće godine) odložila tek za 2013. godinu.

 (Dalje)

Evropska komisija (EK), izvršno telo Evropske unije (EU) objavila je plan liberalizacije sektora servisiranja automobila, zahtevajući da se ukinu sporazumi koji obavezuju kupce da se popravka kola i snabdevanje rezervnim delovima obavljaju isključivo kod proizvođača.

 (Dalje)

Prvog maja svečano je otvoren šangajski EXPO čija je tema „Bolji grad, bolji život“. Ovaj svetski sajam je okupio svetske vrhunske haj-tek proizvode, tehnologije, dizajne. U isto vreme ovaj sajam je takođe „najviši nivo komunikacije“ iz oblasti globalne zaštite životne sredine.

 (Dalje)

Preuzeto sa : dw-world.de  

Zašto Srbi i dalje imaju najveće poverenje u nemačke automobile? Koji su najpopularniji i kako prilikom uvoza izbeći podvale? O tome, u intervju za Dojče vele, govori Mladen Alvirović iz automobilske revije SAT.

 (Dalje)

Izvor : Danas.rs

Fijat namerava da ubrza realizaciju planova u svojoj kompaniji u Kragujevcu, saznaje Danas, tako da će probna proizvodnja prvog novog modela u kompaniji Fijat automobili Srbija početi početkom jula, a ne u poslednjem kvartalu 2011, kako je do skora najavljivano.

 (Dalje)

20 godina McLarena F1

28 Maj 2010 - 16:06 Vesti Link

Pre dvadeset godina je počeo razvoj na jednom od najpoznatijih automobila u istoriji autoindustrije. Kada je McLaren odlučio da proizvede "najbolji sportski automobil svih vremena", teško da se iko nadao da će njihov automobil postati takva ikona modernog automobilizma, bolid koji i danas spada u sam vrh.

 (Dalje)


Japanci su uspeli da naprave elektroautomobil koji sa jednim punjenjem baterija može preći više od 1.000 kilometara. Tačno 1003,184 km će zabeležiti i Ginisova knjiga rekorda.

 (Dalje)

Jedna od poslednjih glasina kaže da će se kontroverzni dizajner Chris Bangle možda vratiti u italijanski Fiat, gde je radio pre nego što je 1992. godine prešao u BMW.

 (Dalje)

Izvor : Pressonline.rs  

Predlog „Puteva Srbije" da se putarine u našoj zemlji povećaju nije odbačen i biće dodatno razmatran, rečeno je juče Pressu u Ministarstvu za infrastrukturu.

 (Dalje)

Upravni odbor kriznog fonda nemačke vlade nije usvojio preporuku za odobravanje kreditnih garancija koje je tražila kompanija Opel.

 (Dalje)

Mahindra & Mahindra Ltd. je preuzeo većinski udeo u indijskoj kompaniji REVA Electric Car Co Ltd. iz Bangalora, poznatoj po proizvodnji vozila sa elektropogonom (nedavno su recimo predstavili nove modele NXR i NXG).

 (Dalje)

Nissanov novi kompaktni crossover Juke (predstavlejn u martu na Salonu u Ženevi) će kupcima u Velikoj Britaniji biti isporučivan od septembra (s tim što će narudžbine početi da se primaju u junu), ali su njegove cene već poznate.

 (Dalje)

Ford gasi Mercury?

28 Maj 2010 - 00:47 Vesti Link

Nakon što je nedavno prodao Volvo, američki Ford Motor Co. navodno planira i gašenje brenda Mercury (osnovanog 1939.).

 (Dalje)

Nemački "Dajmler", drugi proizvođač luksuznih kola na svetu i kineski "BYD auto" (Build Your Dreams), osnovali su zajedničko preduzeće ulaganjem po modelu 50-50 odsto, u kome će se izrađivati jedno električno vozilo za kinesko tržište.

 (Dalje)