home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissanov novi kompaktni crossover Juke (predstavlejn u martu na Salonu u Ženevi) će kupcima u Velikoj Britaniji biti isporučivan od septembra (s tim što će narudžbine početi da se primaju u junu), ali su njegove cene već poznate.

 (Dalje)Ford gasi Mercury?

28 Maj 2010 - 00:47 Vesti Link

Nakon što je nedavno prodao Volvo, američki Ford Motor Co. navodno planira i gašenje brenda Mercury (osnovanog 1939.).

 (Dalje)

Nemački "Dajmler", drugi proizvođač luksuznih kola na svetu i kineski "BYD auto" (Build Your Dreams), osnovali su zajedničko preduzeće ulaganjem po modelu 50-50 odsto, u kome će se izrađivati jedno električno vozilo za kinesko tržište.

 (Dalje)

Ford je službeno vozilo Evrovizije 2010. - takmičenja koje se od 25. do 29. maja održava u glavnom i najvećem gradu Norveške, Oslu. Flotu čini 40 Fordova koji su eksluzivno namenjeni potrebama organizatora, muzičkih umetnika i slavnih ličnosti.

 (Dalje)

Premijera obnovljene verzije najluksuznijeg Volkswagena – modela Phaeton, održana je prošlog meseca na Salonu automobila u Pekingu, a u međuvremenu je nemački proizvođač objavio njegove cene.

 (Dalje)

Minijev Beachcomber Concept je svetlost dana ugledao u januaru ove godine na Salonu automobila u Detroitu, a prema pisanju britanskog AutoExpressa, ovaj robusni četvorosed sa pogonom na sva četiri točka i fleksibilnim enterijerom bi trebalo da uđe i u serijsku proizvodnju.

 (Dalje)

Hulme Supercars sa Novog Zelanda je saopštio da prima narudžbine za svoj supersportski automobil Hulme CanAm (ime je dobio po trkačkoj legendi Dannyu Hulmu), koja ima cenu od 295.000 funti (i to bez poreza).

 (Dalje)

Peugeot Design Competition

26 Maj 2010 - 19:15 Vesti Link

Poziv za inspiraciju

Povodom proslave 200 godina industrijske avanture Peugeot-a, kompanija Verano Motors, generalni uvoznik i distributer Peugeot automobila, poziva sve mlade umetnike da izraze svoj talenat.

 (Dalje)

Kia Motors, proizvođač kvalitetnih vozila za mlade u srcu, nedavno je na gradskom stadionu Johannesburgu organizatorima svetskog prvenstva svečano izručila flotu svojih preko 200 vozila, koja će zvaničnicima, delegatima, reprezentacijama i uglednim gostima iz celog sveta pružati udoban, siguran i nesmetan prevoz.

 (Dalje)

OMV je na benzinskoj stanici na Novom Beogradu 21. maja uručio pet vaučera za putovanje za dve osobe dobitnicima prvog izvlačenja OMV nagradne igre "UPOZNAJTE SVET SA NAMA!".

 (Dalje)

Pojavile su se glasine da će Ssangyong iskoristiti CKD fabriku za proizvodnju svog prvog kompaktog SUV-a u Rusiji.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" i nemački "Dajmler" planiraju širu saradnju na polju "gorivih ćelija" (fuel cell) za električne automobile, piše "Fajnenšel tajms Dojčland", pozivajući se na neidentifikovane izvore koji tvrde da bi partnerstvo moglo da se realizuje u formi zajedničkog preduzeća.

 (Dalje)

Nekontrolisano ubrzavanje automobila Tojote je možda u vezi sa pogibijom 89 ljudi u SAD tokom protekle decenije, saopšteno je u Vašingtonu.

 (Dalje)

Mini Klub Srbije je organizator najvećeg skupa Minija u regionu – Balkanske Minijade. Glavni deo Minijade će se održati na parkingu kod karting staze "Autokomerc", blizu Beograda.

 (Dalje)

Japanska "Honda" je najavila da će povećati kapacitete u zajedničkom preduzeću "Guangći-Honda-autmobili", jednoj od tri njene proizvodne baze u Kini, na 480.000 jedinica godišnje sa sadašnjih 360.000 do druge polovine 2011. godine, kako bi se zadovoljila sve veća kineska potražnja.

 (Dalje)