home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki "Dženeral motors" (GM), nekada najveći proizvođač automobila na svetu, ponudio je ogromne podsticaje dilerima da ubrzaju prodaju preostalih zaliha automobila robnih marki "saturn" i "pontijak", u nameri da popravi rezultate decembarskog poslovanja.

 (Dalje)Američki "Ford" počeće od 4. januara da sprovodi dvogodišnji program testiranja električnog kompaktnog vozila "fokus" i višenamenskog vozila "tranzit", budući da se priprema da početkom naredne godine uvede baterijama opremljene modele automobila.

 (Dalje)

Ultrajeftini Tata Nano se suočava sa novim problemima. Nakon što su u Tati pokazali svetu da se za gotovo simboličnu sumu može proizvesti hrpa lima na četiri točka, Indijci nestrpljivo iščekuju dolazak mališana koji bi trebao da motorizuje celu naciju.

 (Dalje)

Izvršni direktor holandske firme "Spajker" Viktor Miler očekuje da će narednih dana biti poznato da li je kompanija bila uspešna u ponudi za kupovinu "Saab"-a.

 (Dalje)

Italijanski Fijat uplatio je danas 98 miliona evra za osnivački ulog zajedničkog preduzeća sa Vladom Srbije - Fijat automobili Srbija, rečeno je agenciji Beta u srpskom Ministarstvu ekonomije.

 (Dalje)

Žiri Asocijacije automobilističkih novinara Srbije (AANS) je i ove godine birao Automobil godine u Srbiji, a kao što ste videli već iz naslova, nosilac ove laskave titule za 2010. je nova Opel Astra.

 (Dalje)

Nemački Audi AG planira da do 2012. godine uloži 7,3 milijarde evra u modernizaciju i proširenje proizvodnje, kao i u uvođenje novih tehnologija, saopšteno je iz te kompanije.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" planira da u 2010. godini poveća proizvodnju za 17 procenata, na oko 7,5 miliona jedinica, što je za oko milion vozila manje nego 2007, kada je ostvaren najbolji rezultat.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Predstojeći praznici će za vozače iz Srbije biti poseban test u zemljama Evropske unije. Sada, kada su granice otvorene, kad su šengenske vize ukinute, mnogi će automobilom krenuti u novogodišnje nabavke bar do Bugarske, Rumunije ili Mađarske, a neki će i praznike provesti u šengenskim zemljama. Čašica više izmerena alko-testom tamo se papreno plaća, kao i brza vožnja.

 (Dalje)

Nova generacija A8 će kao deo MMI navigation plus sistema u automobilu imati i Google Earth softver.

 (Dalje)

Korejska kompanija Leo Motors je na domaćem tržištu lansirala SUV model S65 na elektropogon koji je, bar za sada, namenjen samo flotnim kupcima.

 (Dalje)

Beograd - Odnošenje nepropisno parkiranog automobila paukom od Nove godine će vozače koštati 10.000 do 18.500 dinara, pošto je vlada propisala naknade za uklanjanje vozila, u skladu sa novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

 (Dalje)

Ruska "Sberbanka" traži od američkog koncerna "Dženeral Motors" (GM) odštetu za propali posao preuzimanja nemačkog "Opela", objavili su ruski mediji.

 (Dalje)

I Top Gear pred gašenjem?

27 Dec 2009 - 11:59 Vesti Link

Izgleda da su i Top Gearu dani odbrojani. Gledanost popularne BBC-jeve emisije o automobilima uporno pada, a nekada popularni voditeljski tim predvođen Jeremyjem Clarksonom postao je "predvidljiv i previše uvučen u vlastitu gu*icu", kako su slikovito Top Gearovce opisali neki od vernih gledalaca.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Auto-CO

Izabrati najbolji automobil za svaku od 12 kategorija nije bio lak zadatak, ali posle dvonedeljnog istraživanja sam uspeo. U ovoj, novitetima posnoj godini, našlo se dovoljno kandidata čiji je razvoj doduše započet pre više godina, a SEKA nije uspela da zadrži od predstavljanja na auto sajmovima i pojavljivanja u prodajnim salonima.

Ko su dobitnici i zbog čega, pročitajte u specijalnom prilogu Auto-CO najbolji iz 2009. godine u nastavku.

 (Dalje)