home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američka Savezna uprava za bezbednost u drumskom saobraćaju (NHTSA) saopštila je da razmatra više od 60 žalbi vozača "Tojotinih" automobila koji tvrde da problemi sa iznenadnim ubrzanjem nisu uklonjeni ni pošto su vozila bila na popravci.

 (Dalje)Opel na Salonu u Ženevi

5 Mar 2010 - 11:55 Vesti Link

Na 80. ženevskom sajmu automobila (4. - 14. marta) Opel daje priliku svima da naslute kako će izgledati njegova verzija budućnosti. Tačnije, predstavlja četiri automobila koji potvrđuju njegovu misiju da učini pristupačnim nemačko inženjerstvo, inovativne tehnologije i privlačan dizajn prijateljski nastrojen prema okolini.

 (Dalje)

AMSS na BG CAR Showu

5 Mar 2010 - 09:03 Vesti Link

Auto-moto savez Srbije i ove godine predstaviće svoje aktivnosti na Sajmu automobila u Beogradu od 8. do 14. marta.

 (Dalje)

Hibridni model "prijus" japanske "Tojote" ostao je najprodavanije vozilo u Japanu tokom februara, uprkos globalnom masovnom opozivu vozila najvećeg proizvođača kola na svetu, čime je poznata robna marka zadržala vodeću poziciju u prodaji putničkih automobila na domaćem tržištu deveti mesec uzastopno.

 (Dalje)

Nakon liste od 10 finalista za sedmi izbor Svetski automobil godine ("2010 World Car of the Year" – WCOTY), sada je objavljena i sužena lista od 3 finalista ovog izbora, čiji će pobednik biti saopšten 1. aprila na Salonu automobila u Njujorku. 

 (Dalje)

Tokom Chevroletove konferencije za medije na 80. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, GM-ov potpredsednik Bob Lutz najavio je da će i legendarni sportski automobil Corvette biti dostupan u Chevroletovoj evropskoj ponudi modela.

 (Dalje)

Francuski "Pežo-Sitroen" (PSA) i japanska kompanija "Micubiši" danas su odbacili mogućnost udruživanja kapitala.

 (Dalje)

Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila izveštaj o najnovijoj, mart 2010. seriji crash testova bezbednosti.

 (Dalje)

Direktor "Fijata" Serđo Markione izjavio je da bi jedan od dva modela koji će "Fijat" proizvoditi u Kragujevcu, mogao da bude pravljen za "Krajsler".

 (Dalje)

Auto-moto savez Srbije (AMSS), na osnovu informacije dobijene od organizacije za ocenu vozila „Euro NCAP”, obaveštava sve kupce vozila „kia venga”, koji su automobil kupili u 2010. godini, da odmah kontaktiraju lokalnog dilera, kako bi na njihovom vozilu mogla da se uradi izmena.

 (Dalje)

Japanski "Nisan" najavio je da će opozvati oko 540.000 vozila u svetu, većinom u SAD, zbog problema sa pedalom kočnice i neispravnog merača goriva.

 (Dalje)

Honda Motor Europe je u februaru 2010. započela projekat pod nazivom „Proživite svaki litar“, koji ima za cilj približavanje novog sportskog hibridnog automobila CR-Z potrošačima širom Evrope.

 (Dalje)

Nemački "Folksvagen" (VW) je procenio da će prodaja električnih automboila u ukupnim isporukama kompanije obuhvatiti tri procenata do 2018. godine, pet godina nakon lansiranja njegove prve serije električnih vozila.

 (Dalje)

Američki "Dženeral motors" (GM) opozvao je 1,3 miliona automobila u Severnoj Americi kako bi se rešio problem sa napajanjem sistema za upravljanje vozilom, koji se dovodi u vezu sa 14 sudara i jednom povredom, saopštila je danas kompanija u Detroitu.

 (Dalje)

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je danas da se narednih nedelja očekuje donošenje odluke koja predviđa subvencije za kupovinu tzv. hibridnih vozila u iznosu od oko 1.000 evra.

 (Dalje)