home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tokom 2009. Lancia će napokon realizovati plan o povlačenju modela Thesis iz prodaje, mada se o prodaji teško može govoriti jer se Thesis trenutno proizvodi samo po narudžbini.

 (Dalje)Američki proizvođač automobila "Krajsler" primio je od Vlade Sjedinjenih Američkih Država vanrednu pozajmicu od četiri milijarde dolara, kako ne bi došlo do kolapsa kompanije, javlja BBC.

 (Dalje)

Citroen će ove godine proslaviti 90 godina svog postojanja, a sem novim modelima (kakav je recimo C3 Picasso), ovaj jubilej će francuska kompanija obeležiti i novim, odnosno restilizovanim zaštitnim znakom – poznatim "ševronom".

 (Dalje)

Porodica Pininfarina prodaće svojih 50.6% kompanije kako bi omogućila kompaniji da se izbori sa dugom od preko 800 miliona dolara.

 (Dalje)

Na tržištu automobila u Španiji zabeležen je tokom 2008. godine najveći pad prodaje u istoriji od 28,1 odsto, saopštilo je Nacionalno udruženje proizvođača automobila (Anfac).

 (Dalje)

Najveći južnokorejski proizvođač automobila "Hjundai motor" prognozira da će svetska prodaja automobila ove godine opasti najmanje 7,7 odsto, kao posledica recesije koja je zahvatila svet.

 (Dalje)

Američki milijarder Kirk Kerkorijan prodao je svoje preostale akcije u Fordu čime je kompletirao povlačenje deonica iz ove nekada visokoprofitabilne kompanije.

 (Dalje)

General Motors je krajem oktobra saopštio da je u prvih 14 dana prodaje (tačnije od 13. do 27. oktobra) za novi Chevrolet Camaro već dobio više od 6000 narudžbina, a najnovija vest glasi da je do sada ukupno primljeno 10.000 porudžbina za ovaj model.

 (Dalje)

Administracija odlazećeg američkog predsednika Džordža Buša konačno je omogućila korišćenje ranije odobrene pomoći posustaloj auto-industriji.

 (Dalje)

Situacija na tržištu automobila je tako neizvesna da češka fabrika "Škoda" nije u stanju da napravi plan rada za 2009. godinu, rekao je predsednik upravnog odbora kompanije Rajnhard Jung.

 (Dalje)

Najveći južnokorejski proizvođač kola Hjundai je ukinuo jednu smenu u svojoj indijskoj fabrici, u pokušaju da se manjom proizvodnjom bori sa padom potražnje.

 (Dalje)

Ruski ministar za industriju i trgovinu Viktor Kristenko predviđa da će prodaja automobila u Rusiji u 2009. godini biti manja za 30 odsto nego u ovoj.

 (Dalje)

Porsche je počeo sa proizvodnjom dizel verzije njihovog SUV modela Cayenne, koji će se u prodaji pojaviti u februaru naredne godine.

 (Dalje)

U General Motorsu su suočeni s mogućnošću odlaganja početka proizvodnje dugo očekivanog Chevrolet Camara zbog bankrota jednog od glavnih dobavljača delova.

 (Dalje)

Kako stvari sada stoje, BMW će svoju novu seriju 7 na jesen sledeće godine (odmah posle premijere na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu) kupcima ponuditi i u xDrive varijanti sa pogonom na sva četiri točka.

 (Dalje)