home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nissan Murano i iz Rusije

14 Mar 2010 - 00:29 Vesti Link

Nissan je saopštio da početkom naredne godine planira da startuje sa proizvodnjom modela Murano i u svojoj fabrici u ruskom Sankt Peterburgu.

 (Dalje)Posle skoro dve godine sklapanja "Fijatovog" modela "punto" u Kragujevcu i posle prodatih oko 30.000 automobila, nijedan deo u ovom automobilu ne proizvodi domaća auto-industrija.

 (Dalje)

Na prodajnoj izložbi automobila Delta Generali BG Car Show na Beogradskom sajmu, petog dana manifestacije tradicionalno je izabrana Mis Sajma automobila.

 (Dalje)

Mali Fiatov model Panda ovih dana slavi svoju 30-godišnjicu, budući da je prva generacija premijerno prikazana na Salonu automobila u Ženevi 1980. godine.

 (Dalje)

Jedan Norvežanin doživeo je nezgodu pošto mu se tokom vožnje zaglavila papučica za gas u automobilu "tojota prius", saopštila je policija u petak.

 (Dalje)

Pad prodaje Lamborghinija

12 Mar 2010 - 09:13 Vesti Link

Poput Ferrarija, i Lamborghini je prošlu godinu završio sa manjom prodajom.

 (Dalje)

Nemački Audi je objavio da je neto prihod kompanije u 2009. godini smanjen 39 odsto na 1,35 milijardi evra (1,8 milijardi dolara).

 (Dalje)

Najveći evropski proizvođač automobila, nemački "Folksvagen" (VW) objavio je danas pad neto prihoda za 80 odsto, na 960 miliona evra (1,3 milijarde dolara) u 2009. godini.

 (Dalje)

"Pežo 206" proglašen je danas za automobil decenije na Beogradskom sajmu "Delta đenerali BG kar šou", na osnovu glasova čitalaca dnevnog poslovnog lista "Privredni pregled" , novinara, članova Automobilskog foruma i Asocijacije automobilskih novinara.

 (Dalje)

Prodaja "Tojotinih" vozila u SAD opala je u februaru za devet odsto, nakon što je japanski automobilski gigant opozvao ukupno osam i po miliona vozila zbog problema sa nekontrolisanim ubrzanjem.

 (Dalje)

O tome da u BMW-u razmatraju i proizvodnju novog manjeg modela (manjeg od sadašnje yerije 1) je već više puta bilo reči, a u razgovoru sa novinarima na Salonu u Ženevi, Norbert Reithofer iz BMW-a je to i zvanično potvrdio.

 (Dalje)

U jednom salonu u San Dijegu prodaje se Fisker Latigo CS, i to prototip sa oznakom 000 koji je svojevremeno bio izlagan na više Salon automobila.

 (Dalje)

Matična kompanija firme "Džili automobili", kineska grupa "Džedjang džili holding" (ZGH), obezbedila je novac za finansiranje kupovine švedskog "Volvoa" čiji je vlasnik američki "Ford", za oko 15 milijardi švedskih kruna (2,10 milijardi dolara), piše švedski poslovni dnevnik "Dagens indastri."

 (Dalje)

Kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o je 10. marta isporučila 15 smart vozila kompaniji GOODYEAR.

 (Dalje)

Jedna od najvećih (ako ne i najveća) premijera na ovogodišnjem, 80. Salonu automobila u Ženevi je svakako plug-in hibrid Porsche 918 Spyder.

 (Dalje)