home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jugo se ponovo rađa

4 Dec 2008 - 10:58 Vesti Link

Preuzeto sa : Politika.rs

Za obnovu proizvodnje prekinute pre tri nedelje ima zainteresovanih, kažu u Zastavi i navode da montažu „temperamentnog štediše” nije trebalo ni obustavljati, pre svega zbog brojnih kooperanata kojima preti likvidacija.

 (Dalje)Automobil iz filma "Špijun koji me je voleo" iz 1977, u kojem je Rodžer Mur igrao Džejmsa Bonda, prodat je za 111.500 funti na aukciji u Londonu, objavljeno je na sajtu Bi-Bi-si njuza (BBC News).

 (Dalje)

Prodaja automobila u SAD pala je za 37 procenata u novembru na najnižu granu u proteklih 26 godina, ugasivši nadu da je ova, za autoindustiju, očajna godina dosegla dno i dodajući municiju molbi detroitskih proizvođača da ih država spase novcem poreskih obveznika.

 (Dalje)

Automobilska industrija Revoz iz Novog Mesta u proizvodnji i u službama koje su vezane za proizvodnju, u decembru će raditi samo osam dana.

 (Dalje)

Izvršni direktor američkog Forda (Ford Motor Co.) Alen Mulali (Alan Mulally) izjavio je da će raditi za jedan dolar godišnje, ako taj proizvođač automobila dobije pozajmicu vlade za spas kompanije.

 (Dalje)

Evropski proizvođači automobila moraju za 18 odsto da smanje količinu štetnih gasova koju emituju nova vozila, u roku od šest godina, dogovoreno je na sastanku u okviru Evropske unije, nakon dugotrajnih nesuglasica na tu temu između ekoloških organizacija i ekonomski ugrožene autoindustrije.

 (Dalje)

Britanski proizvođač luksuznih automobila "Aston Martin" objavio je da je zbog privredne krize prinuđen da otpusti 300 stalno zaposlenih i isto toliko radnika na određeno vreme.

 (Dalje)

Jedan jedini ikad napravljeni primerak Lamborghini Bertone Miura Roadstera ovih dana naći će se na aukciji. Za sve one dubokog džepa i željne ekskluzive najbolje je da se upute u Švajcarsku.

 (Dalje)

Svetska automobilska industrija suočena je sa novim talasom loših vesti, nakon objavljivanja podataka da je u novembru pala prodaja kola u Švedskoj, Japanu i Južnoj Koreji.

 (Dalje)

Upravo tako. Nemci su odlučili da premijeru svog novog modela Panamera ne održe u martu naredne godine na Salonu automobila u Ženevi, kako je prvobitno planirano, već mesec dana kasnije na Salonu u Šangaju.

 (Dalje)

Mada su neko vreme to demantovali, iz Forda je danas i zvanično potvrđeno da ipak ocenjuju strateške opcije za Volvo Car Corporation, "uključujući i moguću prodaju švedskog premium proizvođača."

 (Dalje)

Francuska grupacija PSA (Peugeot i Citroen) i japanska Toyota danas slave silazak jubilarnog, milionitog automobila sa proizvodne trake njihove zajedničke TPCA fabrike (Toyota Peugeot Citroën Automobile) u češkom mestu Kolin.

 (Dalje)

Američki autogigant "Dženeral motors" (GM), kome preti bankrot, najavio da će uskoro započeti rasprodaju svojih nekretnina u Evropi i SAD da bi i na taj način popravio nezavidnu finansijsku situaciju.

 (Dalje)

Češka fabrika automobila - "Škoda" - planira da privremeno obustavi proizvodnju, zbog smanjenje tražnje vozila, od polovine decembra do 6. januara, saopštili su izvršni rukovodioci te kompanije.

 (Dalje)

Topolino je siguran

29 Nov 2008 - 13:12 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Najviši predstavnici "Fijata" uveravaju da italijanska kompanija nijednog trenutka neće odustati od svojih planova u Srbiji, kao i da će sa montažnih traka društva "Fijat automobili Srbija" prvo sići mali gradski četvorosed "A" klase - "topolino".

 (Dalje)