home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki "Ford" je juče počeo radove na trećoj kineskoj fabrici automobila, u pokušaju da se nadmeće sa "Dženeral motorsom" (GM) i "Folksvagenom" (VW) u toj zemlji.

 (Dalje)Italijanski sajtovi danas pišu o skoroj premijeri dugo očekivanog Fiatovog low cost modela (pominje se da će poneti dobro poznato ime Uno), ali je za nas mnogo značajnija činjenica da Italijani kao mesto proizvodnje tog vozila navode Brazil i – Srbiju.

 (Dalje)

Indijska autokompanija Tata Motors će preduzeti mere konsolidacije poslovanja dve njene fabrike Jaguar i „Land rover" (JLR) u centralnoj Engleskoj do 2014. godine.

 (Dalje)

Japanska "Tojota" korigovala je naviše planiranu produkciju u fabrikama u Japanu i inostranstvu i namerava da ove godine proizvede oko 6,5 miliona automobila.

 (Dalje)

Potvrđen Range Rover LRX

24 Sep 2009 - 18:57 Vesti Link

Land Rover je danas i zvanično potvrdio dolazak svog novog manjeg modela, koji će se bazirati na studiji LRX concept, predstavljenoj na Salonima automobila u Detroitu i Ženevi tokom prošle godine.

 (Dalje)

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je danas da će za šest do osam nedelja u Kragujevcu početi realizacija investicije za početak proizvodnje potpuno novog modela Fijatovog automobila, koja se planira naredne godine, gde italijanski partner namerava da uloži oko 800 miliona evra.

 (Dalje)

Najveći ruski proizvođač automobila Avtovaz će otpustiti 27.600 radnika, više od trećine svoje radne snage, u suočavanju sa rastućim gubicima, saopštila je kompanija.

 (Dalje)

Nakon što je novi Polo prvo predstavljen u verziji sa 5 vrata, a na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu i kao trovratni model i kao ekološki podobniji Polo BlueMotion, Volkswagen će u narednom periodu ponudu ovog svog modela proširiti sa još nekoliko zanimljivih varijanti.

 (Dalje)

Na Grouv simpozijumu o gorivim ćelijama (Grove Fuel Cell Symposium), Honda je dobila prestižnu medalju kao priznanje za njeno FCX Clarity vozilo sa pogonom na vodonične gorive ćelije.

 (Dalje)

Kalifornijski proizvođač električnih vozila "Fisker" dobiće od federalne vlade više od 500 miliona dolara kredita za izradu sportskog hibridnog vozila "karma" koje košta oko 90.000 dolara i za razvoj novih hibrida koji će se izrađivati u SAD.

 (Dalje)

Kraj za Seat Toledo

23 Sep 2009 - 12:55 Vesti Link

Nakon Toleda I iz 1991. godine i Toleda II predstavljenog 1998. godine, 2004. se na tržištu pojavila treća generacija ovog španskog modela, čija proizvodnja je posle pet godina konačno prestala.

 (Dalje)

Britanski AutoExpress piše da Rolls-Royce razmatra mogućnost da paletu modela Phantom proširi i verzijom na elektropogon.

 (Dalje)

Novinari dnevnog lista Blic Goran Svilar i Ana Milojković uručili su juče fluorescentne prsluke đacima prvacima Osnovne škole „Sonja Marinković“ iz Subotice.

 (Dalje)

Kompanija "GM-Daewoo", južnokorejska filijala američkog giganta "Dženeral motors" (GM), saopštila je da je pokrenula sudski postupak zbog sumnje da lokalno odeljenje ruskog proizvođača automobila "TagAZ" kopira jedan od njenih modela.

 (Dalje)

Tokom prošlog meseca prodaja novih automobila u zemljama EU (plus u Švajcarskoj, Islandu i Norveškoj) iznosila je ukupno 829.023 jedinica.

 (Dalje)