home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dobro obavešteni izvori bliski upravi „Dženeral motorsa“ (GM) tvrde da ta kompanija razmatra sve opcije u vezi s Opelom, pa i onu da odbije obe ponude.

 (Dalje)Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja, čija će primena početi u decembru ove godine, pored rigoroznije kaznene politike predviđa i znatno komplikovaniju i težu obuku za vozače. To je razlog što se proteklih meseci broj polaznika u srpskim auto-školama uvećao do 40 odsto.

 (Dalje)

Japanska „Tojota”, najveći proizvođač vozila na svetu, povukla je bezmalo 690.000 automobila proizvedenih u zajedničkim preduzećima u Kini zbog tehničke greške na električnom podizaču stakla.

 (Dalje)

Prosečna cena automobila na ruskom tržištu je opala u prvom polugođu ove godine, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, za 19,2 odsto, na oko 18 hiljada dolara po vozilu, objavljeno je u Moskvi.

 (Dalje)

Izvor : Novosti.rs

U "Zastavinoj" fabrici automobila, u ponedeljak se, posle dvonedeljnog kolektivnog odmora, pokreću trake za proizvodnju "punta", a zahvaljujući remontu i opremanju proizvodnih linija tokom pauze, sa linija će narednih dana silaziti rekordnih 140 automobila dnevno.

 (Dalje)

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je žaljenje što američki „Dženeral motors” (GM) još nije uspeo da odabere kupca za svoju evropsku filijalu „Opel” i ukazala da se taj posao mora završiti hitno, zbog budućnosti poznatog evropskog proizvođača vozila, objavljeno je u Berlinu.

 (Dalje)

Ruska državna korporacija Rostehnologija najavila je stvaranje novog automobilskog holdinga koji će imati većinski paket akcija u fabrikama Avtovaz i Kamaz.

 (Dalje)

Nemački proizvođač sportskih vozila "Porše" se priprema za proizvodnju tri nova modela, među kojima će biti i "narodni" sport - kabriolet "bokster" sa maloprodajnom cenom od 35 hiljada evra, prenose elektronska izdanja berlinske štampe.

 (Dalje)

Japanska "Honda najavljuje da će tokom prvog polugođa iduće godine ponuditi vlastitu verziju elektroautomobila za američko tržište, objavljeno je danas u Tokiju.

 (Dalje)

Pad proizvodnje automobila u Velikoj Britaniji u julu je bio najmanji ove godine jer su potrošači prihvatili vladin plan zamene starih vozila za popust pri kupovini novih, saopštilo je britansko Društvo moto proizvođača i trgovaca.

 (Dalje)

Mini će uskoro Amerikancima ponuditi novu specijalnu seriju svog modela Clubman S, koji će biti napravljen u limitiranoj seriji od samo 70 komada (što znači da će svaki Minijev diler u Americi dobiti po jedan primerak).

 (Dalje)

Američka vlada je najavila da će suspendovati izuzetno popularni program "keš za krntije" od narednog ponedeljka kada će prestati prijem novih zahteva za kupovinu kola zbog toga što je iskorišćeno odobrenih tri milijarde dolara, za samo mesec dana od kada je program lansiran da bi se podstakla prodaja automobila i pomoglo posrnuloj autoindustriji, javljaju agencije.

 (Dalje)

Nedavno je objavljeno da proizvodnja najmanjeg automobila u Audijevoj gami – budućeg modela A1, startuje sredinom oktobra ove godine u fabrici u Briselu, dok se po poslednjim vestima njegova Cabriolet verzija može očekivati na sledećem Salonu automobila u Ženevi.

 (Dalje)

Nemački automobilski gigant "Folksvagen" (VW) planira da proda na brzo rastućem tržištu automobila u Indiji sto hiljada vozila do 2014. godine, javljaju agencije.

 (Dalje)

Nemačko ministarstvo privrede potvrdilo je da je spremno da obezbedi 4,5 milijardi evra kredita kanadsko-ruskom konzorcijumu "Magna" za preuzimanje "Opela", kako bi se izbegao rat ponuda za kupovinu autokompanije čiji je vlasnik posrnuli američki "Dženeral motors" (GM), prenose agencije. 

 (Dalje)