home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski Fornasari će uskoro početi sa serijskom prozvodnjom svoja dva nova modela. O Racing Buggyu je već bilo reči prošlog meseca, a ovo je RR99, sportski SUV sa petora vrata i za pet putnika.

 (Dalje)Kompanija "Folksvagen" će privremeno zatvoriti neke od svojih pogona u fabrici vozila u centralnom Meksiku - od naredne sedmice do početka avgusta - objavljeno je u Meksiko Sitiju.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila "Dajmler" je navodno, kako piše "Menadžer magazin", u pregovorima sa "Poršeom" o kupovini udela u toj kompaniji.

 (Dalje)

Najveći svetski i japanski proizvođač vozila, grupacija "Tojota", saopštila je da je dobila 180.000 rezervacija u zemlji za novi hibridni automobil "prijus" na benzinski i električni pogon, za samo mesec dana od kada je ponuđen na prodaju.

 (Dalje)

Predstavništva stranih preduzeća u Srbiji imaju rok do 21. jula da regulišu status vozila sa ekonomskim tablicama i opreme za rad koju su privremeno uvezli, saopštila je Uprava carina Srbije.

 (Dalje)

Dok britanski Holders Vehicle Contracts iznajmljuje Bugatti Veyron za 25.000 dolara dnevno, u Americi je na prodaju prvi ikada serijski proizvedeni Veyron.

 (Dalje)

Dok smo mi u Evropi na njega već i zaboravili, Fiat Uno i dalje živi u Južnoj Americi, naravno u modifikovanoj varijanti.

 (Dalje)

Prodaja nemačkog proizvođača sportskih automobila "Porše" koji posluje sa gubicima, smanjena je 15 odsto u devet meseci minule fiskalne godine, u odnosu na isti prethodni period, na 4,6 milijardi evra, saopštila je danas kompanija u Frankfurtu.

 (Dalje)

Krajsler planira da ponovo pokrene sedam montažnih fabrika krajem juna, nakon zatvaranja svih pogona tokom stečajnog postupka, koji je trajao šest sedmica.

 (Dalje)

U Nemačkoj je udeo žena među kupcima automobila dostigao rekordni nivo nakon što je uvedena novčana nadonkada od 2.500 evra kupcima koji stari automobil zamene za nov, objavio je institut za istraživanje CAR.

 (Dalje)

Honda je danas objavila da je njeno novo hibridno vozilo Insight postao najprodavaniji evropski model u kategoriji vozila na hibridni ili alternativni pogon. Podaci koje je dostavio “Jato Dynamics” pokazuju da je u svom prvom punom mesecu prodaje, Insight postao najpopularniji model na tržištu benzinsko-električnih hibrida.

 (Dalje)

Generalni direktor torinskog Fijata Serđo Markijone kaže da će ta kompanija nastaviti proizvodnju automobila u njenim italijanskim pogonima. Fijat će pokušati da očuva postojeća radna mesta, rekao je Markijone i upozorio da će konačna odluka o proizvodnji i broju zaposlenih u svim Fijatovim fabrika u Italiji najviše zavisiti od finansijske situacije.

 (Dalje)

Vlada SAD je odbila zahtev proizvođača automobilskih delova da im se dodeli do 10 milijardi dolara dodatne državne pomoći kako bi mogli da se suoče sa posledicama bankrotstava Dženeral Motorsa (GM) i Krajzlera (Chrysler).

 (Dalje)

Kao odgovor na krizu i pad prodaje, Porsche izgleda planira da ponudi jeftiniju verziju Boxstera, odnosno da u njega ugradi četvorocilindrični motor iz Audija TTS.

 (Dalje)