home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački proizvodjač luksuznih vozila "Dajmler" lansirao je prvi hibridni model prošle sedmice, skoro 10 godina posle japanske "Tojote" koja drži svetski primat u proizvodnji i prodaji te vrste automobila.

 (Dalje)Ovo nije šala (a i 1. april je odavno prošao), ali Aston Martin, proizvođač ekskluzivnih automobila za kupce sa dubokim džepovima, priprema mali gradski automobil Cygnet, i to na bazi Toyote iQ.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Izdavanje novih registarskih tablica neće početi pre 1. januara naredne godine, saznaje „Blic”. Iako je prethodnih dana bilo nagađanja da bi s izdavanjem modernih tablica moglo da se krene od septembra, Ministarstvo unutrašnjih poslova za ovaj posao biće spremno tek od naredne godine.

 (Dalje)

Nemački "Folksvagen" razmatra mogućnost preuzimanja desetoprocentnog udela u japanskoj kompaniji "Suzuki", kako bi počeli zajedničku proizvodnju modernih mini automobila, prenose nemački mediji.

 (Dalje)

U Mercedesovoj fabrici Rastatt su istovremeno proslavili proizvodnju jubilarnog 500.000-tog primerka modela B klase i 750.000-te A klase druge generacije.

 (Dalje)


Preuzeto sa : Pressonline.com

Rok za preregistraciju vozila sa ekonomskim tablicama ističe 21. jula, a do sada je republički budžet od preregistracije vozila sa oznakom "E" inkasirao 30 miliona.

 (Dalje)

Nekako u senci svih General Motorsovih finansijskih problema, otpuštanja radnika i pada prodaje, ostala je vest o uspešnom startu novog Chevrolet Camara.

 (Dalje)

Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, motorni benzin skuplji je u proseku za 3,11 dinara, a dizel goriva za 3,68 dinara.

 (Dalje)

Prva Formula 3 na svetu, sa PremAir® katalizatorom kompanije BASF, uspešno završila probnu vožnju.

 (Dalje)

Prema navodima kineskog državnog radija, pokušaj privatne firme "Sičuan Tengzong" da kupi američku marku Hamer (Hummer) nailazi na nepremostive prepreke kod kuće.

 (Dalje)

Proizvodnja najvećih japanskih auto-kompanija drastično je smanjena u maju, pogođena dugotrajnim padom potražnje i neizvesnošću oporavka u posrnuloj industriji, izveštavaju agencije.

 (Dalje)

Audi Tradition odeljenje će na Goodwood festivalu prikazati čitav niz modela iz bogate trkačke istorije ove kompanije. Goodwood festival se održava na jugu Velike Britanije od 3. do 5. jula, a Audi će biti „centralna marka“ ovogodišnjeg festivala. Na najprestižnijoj izložbi klasičnih i modernih sportskih i trkačkih automobila, Audi Tradition odeljenje će prikazati čak 15 modela, kojima će biti zaokruženo 100 godina postojanje kompanije Audi.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.com 

Rok za preregistraciju vozila s crnogorskim i ekonomskim tablicama ističe 21. jula, a dosad se od naplaćenih dažbina u republički budžet slilo ukupno oko 690 miliona dinara, saznaje Press.

 (Dalje)

Japanska automobilska kompanija Nissan Motor povlači više od 41.000 modela Nissan Dualis (u Evropi se prodaje kao Qashqai) zbog grešaka u proizvodnji, o čemu je zvanično obavestila japansko ministarstvo za saobraćaj.

 (Dalje)