home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Japanska "Tojota", najveći proizvođač automobila na svetu, biće suočena sa "još dve teške godine", izjavio je danas novi predsednik "Tojote" Akio Tojoda, koji je preuzeo vladavinu nad gigantskim proizvođačem kola ove sedmice, prenela je agencija "Blumberg."

 (Dalje)Posrnuli američki auto-gigant "Dženeral motors" (GM) ponudiće otpremnine ili odlazak u penziju zaposlenima kako bi eliminisao oko 4.000 radnih mesta.

 (Dalje)

Američki Sekretarijat za energetiku odobrio je namenske kredite "Fordu" i "Nisanu", kao i manjem proizvođaču električnih vozila "Tesla motors", za usavršavanje izrade ekonomičnih vozila, u okviru plana spasavanja domaće autoindustrije i nastojanja SAD da preuzmu ulogu lidera u savremenoj auto-tehnologiji, izvestile su agencije.

 (Dalje)

Hyundai Motor Company je pre nekoliko dana proslavio izvoz jubilarnog, milionitog automobila u Afriku.

 (Dalje)

BMW će još tokom ove godine kupcima ponuditi svoju novu seriju 7 i sa xDrive pogonom na sva četiri točka.

 (Dalje)

Iz Kia Motors America su javili da je Kia Borrego (na nekim tržištima sa imenom ‘Mohave’) po mišljenju čitalaca američkog automobilskog internet portala Edmunds.com proglašen najboljim sportskim terencem (SUV) između 25.000-35.000 američkih dolara.

 (Dalje)

Prošle godine je pažnju privukao brazilski sportski automobil San Vito S1, a ako se ostvare planovi dizajnera Fernanda Morite, pridružiće mu se još jedan sportista iz te zemlje - Amoritz GT.

 (Dalje)

Nemački Karmann (možda najpoznatiji po modelu VW Karmann Ghia), koji se nalazi u velikim finansijskim problemima, u ponedeljak je prestao sa proizvodnjom automobila, a poslednji automobil koji je napustio njihove proizvodne trake je Mercedes CLK Cabrio.

 (Dalje)

Proizvođač automobila Pežo-Sitroen objavio je da očekuje gubitak između milijardu i dve milijarde evra za ovu godinu zbog ekonomske krize.

 (Dalje)

Akcionari najvećeg proizvođača automobila na svetu, japanske Tojote (Toyota), odobrili su danas postavljenje Akioa Tojode, unuka osnivača kompanije, za novog predsednika, u nadi da će posezanje u porodične korene firme pomoći izvlačenju iz krize.

 (Dalje)

Američko ministarstvo za energetiku će pozajmiti novac Fordu i drugim proizvođačima automobila iz fonda od 25 milijardi dolara osnovanog za razvoj ekonomičnih vozila, kažu izvori Kongresa.

 (Dalje)

Objavljena je preliminarna lista kandidata koji će se naći u izboru za Evropski automobil godine 2010. (2010 European Car of the Year), a čiji pobednik će biti obelodanjen 30. novembra ove godine.

 (Dalje)

Iz BMW-a stiže najava nove i snažnije verzije 3,0 litarskog twin-turbo dizel šestocilindričnog agregata, koji će razvijati 306KS pri 4400 o/min. i 600 Nm obrtnog momenta pri samo 1500 o/min.

 (Dalje)

Fijat će u Srbiji početkom jula početi da proizvodi dizel "punto", najavio je generalni direktor preduzeće Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis (Giovanni de Filippis).

 (Dalje)

Kompanija "Reno Samsung", južnokorejska filijala francuskog "Renoa", predstavila je novi unapredjeni manji sedan SM3 namenjen kupcima koji žele da imaju vozilo niže potrošnje goriva zbog visoke cene benzina i ekonomske recesije.

 (Dalje)