home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs 

Italijanska "Fijat grupa" zainteresovana je za kupovinu fabrike "21. maj Beograd" (DMB iz Rakovice), kako bi se u pogonima te firme proizvodili motori za nove automobile koji će silaziti sa montažnih traka Društva "Fijat automobili Srbija" - saznaju "Novosti".

 (Dalje)Direktor italijanskog proizvođača automobila Fijat Luka Kordero di Montezemolo rekao je danas da je zbog pada cena automobilima na tržištu donesena odluka da se odgodi predstavljanje novih modela ove kompanije za "povoljnije vreme".

 (Dalje)

Pošto je najavila povlačenje iz Formule 1, japanska Honda je danas saopštila da je obustavila dalji razvoj željno očekivanog naslednika već odavno legendarnog modela NSX.

 (Dalje)

Fiat garantuje penalima

17 Dec 2008 - 00:44 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

“Fijat” će do 31. marta sigurno uplatiti ulog od 200 miliona evra za zajedničko preduzeće sa našom državom i neće odustati od posla u Srbiji. U protivnom, morao bi da plati penale od 50 miliona evra, što je predviđeno ugovorom o strateškom partnerstvu - saznaju “Novosti”.

 (Dalje)

Nakon silnih teaser fotografija, automobilska javnost je početkom oktobra na Salonu automobila u Parizu konačno dočekala da vidi toliko najavljivani Citroen GT Concept, koji je i zvezda kompjuterske simulacije Gran Turismo 5 za Playstation. Međutim, iako je GT Concept pre svega trebalo da bude atrakcija na štandu i koji nikad neće ući u proizvodnju, prema poslednjim vestima iz vrha Citroena, izgleda da primerak iz Pariza ipak neće ostati samo unikat.

 (Dalje)

Koncern Volkswagen odabrao je za proizvodnju svog novog malog štedljivog automobila Slovačku a danas olakšice za tu investiciju od 300 miliona evra odobrava slovačka vlada.

 (Dalje)

U pravoj poplavi vesti o padu prodaje, otpušanju radnika i prinudnim odmorima, provukla se i informacija o uspešnom startu nove Ford Fieste na evropskom tržištu.

 (Dalje)

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je iz italijanskog Fijata (Fiat) dobio uveravanja da će realizovati zajedničko ulaganje sa srpskom vladom u fabriku automobila u Kragujevcu.

 (Dalje)

Prekid proizvodnje preko božićnih i novogodišnjih praznika u fabrici Fijata u poljskom mestu Tihi redovan je kao i ranijih godina i nema veze sa svetskom krizom automobilske industrije, saopštio je Fijat Auto Poland.

 (Dalje)

Francuska vlada saopštila je da je spremna da pomogne proizvođačima automobila u toj zemlji da izađu iz ekonomske krize.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, Audi će koncept verziju svog budućeg modela A7 prikazati već u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu, dok će se njegov serijski primerak (koji izgledom ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od studije) na tržištu naći godinu dana kasnije (premijera će prema ranijim najavama biti u septembru 2009. na Salonu u Frankfurtu).

 (Dalje)

Američki predsednik Džordž Buš izjavio je da "još nije sasvim spreman" da objavi plan izbavljenja domaće auto-industrije.

 (Dalje)

Nemački automobilski gigant "Dajmler" kupio je udeo od 10 odsto u ruskom proizvođaču kamiona "Kamazu".

 (Dalje)

Kragujevačka fabrika automobila "Zastava" ima alternativna rešenja u slučaju da, zbog svetske ekonomske krize, dođe do zastoja u realizaciji projekata dogovorenih između Vlade Srbije i "Fijata", rekao je Tanjugu generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

 (Dalje)

Proizvođači automobila "Dačia-Reno" i "Ford" traže državnu pomoć od Rumunije u formi državnih garancija za finansiranje od Evropske investicione banke.

 (Dalje)