home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prekid proizvodnje preko božićnih i novogodišnjih praznika u fabrici Fijata u poljskom mestu Tihi redovan je kao i ranijih godina i nema veze sa svetskom krizom automobilske industrije, saopštio je Fijat Auto Poland.

 (Dalje)Francuska vlada saopštila je da je spremna da pomogne proizvođačima automobila u toj zemlji da izađu iz ekonomske krize.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, Audi će koncept verziju svog budućeg modela A7 prikazati već u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu, dok će se njegov serijski primerak (koji izgledom ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od studije) na tržištu naći godinu dana kasnije (premijera će prema ranijim najavama biti u septembru 2009. na Salonu u Frankfurtu).

 (Dalje)

Američki predsednik Džordž Buš izjavio je da "još nije sasvim spreman" da objavi plan izbavljenja domaće auto-industrije.

 (Dalje)

Nemački automobilski gigant "Dajmler" kupio je udeo od 10 odsto u ruskom proizvođaču kamiona "Kamazu".

 (Dalje)

Kragujevačka fabrika automobila "Zastava" ima alternativna rešenja u slučaju da, zbog svetske ekonomske krize, dođe do zastoja u realizaciji projekata dogovorenih između Vlade Srbije i "Fijata", rekao je Tanjugu generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

 (Dalje)

Proizvođači automobila "Dačia-Reno" i "Ford" traže državnu pomoć od Rumunije u formi državnih garancija za finansiranje od Evropske investicione banke.

 (Dalje)

Samo nekoliko dana nakon izjave Serđa Markionea da Fiat mora naći strateškog partnera, jer je isuviše mali da bi preživio tekuću ekonomsku krizu, stiže i prva (nezvanična) informacija da ovaj italijanski proizvođač i francuska PSA grupacija (Peugeot i Citroen) razmatraju mogućnost spajanja ove dve kompanije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : rts.rs

Od ponedeljka 48.000 radnika Fijata na prinudnom odmoru. U Zastavi čuvaju staru opremu dok ne stignu sve garancije iz Italije. RTS-u potvrđeno da saradnja Fijata i Zastave ostaje po dogovoru.

 (Dalje)

Sedmi put za redom, automobilski portal www.netauto.co.yu organizuje izbor za automobil godine putem interneta, pod nazivom NetAuto 2009. Kao i prethodnih godina, posetioci ovog portala od 1.12.2008. do 31.1.2009. godine, prema sopstvenim kriterijumima mogu da glasaju za neki od automobila koji su se pojavili tokom 2008. godine.

 (Dalje)

Od ponedeljka, 15. decembra, do 10. januara naredne godine na hiljade radnika italijanskih pogona fabrike Fijat naći će se na prinudnom odmoru.

 (Dalje)

Bela kuća je saopštila da će razmotriti mogućnost korišćenja sredstava iz paketa za spasavanje finansijskih institucija (TARP), vrednog 700 milijardi dolara, kako bi se "sprečio kolaps posrnulih američkih proizvođača automobila" nakon što je u američkom Senatu u četvrtak odbačen plan pomoći u iznosu od 14 milijardi dolara.

 (Dalje)

Nezavisni međunarodni žiri sastavljen od auto novinara iz 15 zemalja centralne i istočne Evrope (među njima je i naša zemlja), dodelio je prestižnu titulu AutoBest za 2009. godinu novoj generaciji Renaultove limuzine Thalia (na nekim tržištima kao Renault Symbol).

 (Dalje)

Japanska fabrika automobila "Suzuki" u svom pogonu u Estergomu, na severu Mađarske, prelazi sa tri na dve smene i najavljuje otpuštanje 1.200 radnika.

 (Dalje)

Baš u vreme velike finansijske krize koja je zahvatila automobilsku industriju, američki Chyrsler obeležava značajan jubilej – 25 godine od početka proizvodnje prvog MPV vozila na svetu.

 (Dalje)