home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Parada Alfi za Ginisa

13 Feb 2010 - 15:39 Vesti Link

Alfa Romeo ove godine slavi stogodišnjicu, a cela 2010. biće u znaku raznih proslava i svečanosti.

 (Dalje)Volkswagen Grupa je počela 2010. godinu sa znatnim porastom prodaje isporučivši 538.500 vozila kupcima u januaru (januar 2009: 381.100; +41.3%).

 (Dalje)

Italijanski proizvođač supersportskih automobila Lamborghini je juče proslavio silazak sa trake jubilarnog 4.000-tog primerka modela Murcielago.

 (Dalje)

Twizy Z.E. je najmanji od nekoliko Renaultovih studija elektroautomobila sa prošlogodišnjeg Salona u Frankfurtu, a njegova serijska varijanta će se prodaji naći krajem 2011. godine.

 (Dalje)

Kineski izvoz automobila u 2009. smanjen je 46 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na oko 369.600 jedinica, kao posledica globalne recesije, saopštilo je Udruženje kineskih proizvođača automobila (CAAM) u Pekingu.

 (Dalje)

Toyota Srbija objavljuje početak servisne kampanje na svih 3.280 vozila koja su identifikovana kao vozila koja potencijalno mogu imati problem sa papučicom gasa. 

 (Dalje)

Japanski „Suzuki” najavio je da će povući sa tržišta sva terenska vozila sa pogonom na četiri točka, zbog korišćenja delova koji sadrže količine azbesta preko zakonski dozvoljenog nivoa.

 (Dalje)

Volfsburg/Minhen, 11.02.2010 - Atmosfera je bila u odgovarajućem stilu kada je Volkswagen organizovao svetsku premijeru ovog posebnog tipa vozila u Minhenu: novi Tuareg i novi Tuareg Hibrid.

 (Dalje)

Piraeus Rent d.o.o. Beograd je početkom februara proširio svoju standardnu ponudu zakupa vozila uslugom "Upravljanje voznim parkom" (Fleet Management). Nova usluga dugoročnog rentiranja omogućava pravnim licima, kompletan program održavanja voznog parka i Piraeus Rent asistenciju u svim prilikama.

 (Dalje)

Lexus CT 200h u Ženevi

12 Feb 2010 - 11:35 Vesti Link

Šest meseci nakon promocije studije LF-Ch, Lexus će na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi zvanično predstaviti i njegovu serijsku verziju nazvanu Lexus CT 200h.

 (Dalje)

Zvanične slike i detalji o novom Minijevom modelu Countryman (koji će svetsku premijeru imati početkom marta na Salonu u Ženevi) su objavljeni još prošlog meseca, a sada su saopštene i njegove cene.

 (Dalje)

Francuski "Reno" planira da u martu ove godine u Rusiji pokrene prodaju modela "sandero" proizvedenog u moskovskoj fabrici "Avtoframos", izjavila je portparol francuske komanije u Rusiji Olga Sergejeva.

 (Dalje)

Češka Škoda nakon smanjenja proizvodnje fabije i rumstera, primorana je da redukuje i proizvodnju svog najtraženijeg modela, octavije. 

 (Dalje)

Plod saradnje između Subaru UK i Coswortha videćemo za nekoliko meseci, a radi se o tjuniranoj Subaru Imprezi STI SC400

 (Dalje)

Smart fortwo cdi je na vrhu liste među automobilima koji najmanje emituju C02 među motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Od sada, smart fortwo cdi emituje samo 86 g C02- što je manje od konkurencije. Glavna karakteristika je nizak nivo emisije štetnih gasova i to je jedna od karakteristika koje su uticale na kultni uspeh ovog vozila.

 (Dalje)