home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Na italijanskom sajtu Autoscout24.it se nalazi zanimljiv oglas za prodaju produžene Lancie Delta 2.0i.e. turbo cat integrale, koja se nudi za sitnicu od 99.000 evra.

 (Dalje)
Nemački Audi je saopštio da je u januaru ove godine širom sveta prodao 77.800 svojih automobila, a to predstavlja rast od 39 odsto u poređenju sa januarom 2009. (tada je plasirano 56.138 vozila).

 (Dalje)


Nemački "Porše" namerava da ove godine proda više od 10.000 automobila u Kini, gde sve više raste tražnja za luksuznim modelima, prenela je agencija "Blumberg."

 (Dalje)

Najveći svetski proizvođač automobila, japanska "Tojota", obnovila je juče u Severnoj Americi proizvodnju osam modela, suspendovanu zbog problema sa bezbednošću vozila.

 (Dalje)


Na francuskom tržištu je tokom prošlog meseca prodaja novih automobila porasla za 14.9% u odnosu na januar 2009., dostigavši broj od 171.478 jedinica.

 (Dalje)

 

Naftna industrija Srbije saopštila je danas da je snizila cene goriva u proseku za 2,5 odsto, odnosno 2,5 dinara po litru.

 (Dalje)

Na 80. Salonu automobila u Ženevi, Chevrolet će pružiti uvid u ono što će kupci videti u salonima evropskog Chevroleta u narednih pet godina.

 (Dalje)


U kragujevačkoj "Zastavi" je proizveden prototip putničkog vozila na električni pogon na platformi modela "zastava 10", saopštio je tim eksperata "Zastave" koji radi na realizaciji tog projekta.

 (Dalje)

Prodaja automobila u Rusiji opala je za 37 odsto između januara 2009. i 2010. godine, saopštila je danas Evropsko poslovno udruženje.

 (Dalje)

Vlade evropskih zemalja u kojima "Dženeral motors" (GM) ima svoje pogone - Nemačka, Velika Britanija, Španija, Belgija i Poljska, mogle bi razmotriti pružanje pomoći tom posrnulom američkom auto-gigantu, ukoliko uprava GM predstavi poslovni plan izlaska iz krize, smatra britanski ministar privrede Piter Mendelson.

 (Dalje)

Otkazan Zagreb Auto Show

8 Feb 2010 - 11:58 Vesti Link

Zagrebački salon automobila, koji je trebao da se održi od 18. do 28. marta, na žalost velikog broja posetilaca i zaljubljenika se ove godine ipak neće održati.

 (Dalje)

 

Novi Aston Martinov model Rapide je na manifestaciji "Festival Automobile International" u Parizu proglašen za Najlepši superauto godine ("The most beautiful Supercar of the Year").

 (Dalje)

Gene Gabus iz američke države Ajova je bivši Chryslerov diler koji će od sada biti poznat po distribuciji nekoliko modela rumunske marke Dacia u SAD-u.

 (Dalje)

Prvi mesec ove godine je u SAD-u bio uspešan i za nemački Porsche, koji je Amerikancima prodao 1.786 svojih vozila, što je rast od 8 odsto u poređenju sa istim mesecom 2009.

 (Dalje)

Prodaja putničkih automobila u Kini u januaru je, u poređenju sa istim mesecom lane, porasla 84 odsto, na 1,22 miliona vozila, a u odnosu na decembar prodaja je veća pet procenata, objavilo je Kinesko udruženje za putničke automobile.

 (Dalje)