home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Peugeot-Citroen u gubicima

11 Feb 2010 - 20:34 Vesti Link

Najveći francuski proizvođač automobila "Pežo-Sitroen" (PSA) prijavio je operativni gubitak od 689 miliona evra u 2009. godini i najavio dalje kresanje troškova, posle procene da bi evropska prodaja vozila u 2010. mogla da se smanji za oko devet procenata.

 (Dalje)Nemački "Folksvagen" je danas saopštio da će povući gotovo 200.000 automobila "novo gol" i "novo vojaž" proizvedenih u Brazilu za potrebe lokalnog tržišta, trećeg po važnosti za tu kompaniju, zbog nedovoljne količine maziva u ležajima zadnjih točkova u nekim slučajevima.

 (Dalje)

Italijanski "Fijat" i ruski "Solers" uložiće 2,4 milijarde evra (3,3 milijarde dolara) u zajedničko preduzeće koje treba da proizvodi oko pola miliona automobila godišnje, u nastojanju da se obezbede nova trštišta, pošto je u Italiji i u nekim drugim evropskim zemljama najavljeno ukidanje podsticajnih mera za prodaju vozila.

 (Dalje)

"Pežo RCZ" proglašen je za najlepši automobil u 2009. godini na 25. Internacionalnom automobilskom festivalu.

 (Dalje)

Kao i prethodnih godina, posetioci specijalizovanog automobilskog web portala www.netauto.rs su, prema sopstvenim kriterijumima, mogli da glasaju za automobile koji su se pojavili u prošloj godini.

 (Dalje)

Vlasnici automobila marke "Tojota" u Srbiji koji su kupili modele proizvedene od 2005. godine do 2009. godine moći će da zakažu servis i popravku papučica na gas u ovlašćenim servisima, izjavila je Tanjugu savetnik za odnose sa javnošću "Tojota Srbija" Aleksandra Graovac.

 (Dalje)

Švedski Saab je dobio odobrenje Evropske unije za dobijanje državnih garancija za preuzimanje 400 miliona evra kredita od Evropske investicione banke (EIB).

 (Dalje)

Automobilska industrija Japana dobila je još jedan težak udarac - i Honda je potvrdila da povlači pola miliona vozila širom sveta, zbog neispravnih vazdušnih jastuka.

 (Dalje)

Kompanija "Nisan" je objavila da ponovo posluje sa profitom i da očekuje da će zahvaljujući dobroj prodaji u svetu, pre svega u Kini i Evropi, uspešno poslovati u ovoj finansijskoj godini, prenele su agencije iz Jokohame.

 (Dalje)

Američka auto grupacija „Krajsler”, koju kontroliše italijanski „Fijat”, najavila je da će uložiti 550 miliona dolara u izradu manjeg automobila „fijat 500” u njihovoj fabrici u blizini Sijudad Meksika, prenele su agencije.

 (Dalje)

 

Preuzeto sa : Pressonline.rs

 

Prototip „zastave 10" na električni pogon, koji je napravilo udruženje „Tim eksperata Zastave", dovedeno je do faze „da se kreće", sada sledi dalji razvoj i dobijanje neophodnih atesta, rekao je za Press Zoran Radojević, predsednik „Tima eksperata".

 (Dalje)

Proizvođač automobila Opel, u vlasništvu američke korporacije Dženeral Motors (GM), objavio je danas da će uložiti 11 milijardi evra (15 milijardi dolara) do kraja 2014. godine i ugasiti 8.300 radnih mesta širom Evrope u cilju efikasnijeg poslovanja.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila na električni pogon, kompanija "Tesla motori" saopštila je plan razvoja prema kome bi taj proizvođač, trenutno skromnih kapaciteta, u narednih šest godina mogao postati jadna od glavnih firmi za izradu električnih automobila.

 (Dalje)


Od 18.11.2009. kada je Koenigsegg odustao od kupovine Saab-a, fabrika je doživela težak put koji je pretio potpunim zatvaranjem marke koja je ikona u automobilskom svetu. U zadnja 2-3 meseca informacije koje su dolazile izmenjivale su pozitivan ishod sa potpunim krahom za Saab.

 (Dalje)

Tojota je objavila da povlači oko 437.000 automobila prius i drugih modela hibridnih vozila da bi izvršila popravke na kočnicama.

 (Dalje)