home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Audi nastavlja svoju uspešnu storiju u anketi "Najbolji automobili 2010" koju je izveo magazin "auto motor und sport". Čitaoci su izglasali tri Audi modela - Audi A4, R8 Spajder i Audi Q5 - na prvom mestu u svojim kategorijama. Druga mesta za Audi A3, A6 i R8 Kupe su zaokružila ovaj izvanredan rezultat.

 (Dalje)Kako prenosi InsideLine, serijska verzija BMW-ovog Vision EfficienctDynamics plug-in hybrid concepta sa prošlogodišnjeg Salona automobila u Frankfurtu će se u proizvodnji (naravno, u izmenjenom izdanju u odnosu na koncept) pojaviti 2013. godine.

 (Dalje)

Honda je utvrdila da 646.000 primeraka modela Jazz ima malu, ali potencijalno opasnu grešku. Zbog greške voda može ući u mehanizam za električno otvaranje prozora što izaziva pregrevanje i mogućnost požara.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Imena prvih 1.000 radnika "Zastavine" Fabrike automobila koji će biti angažovani u kompaniji "Fijat automobili Srbija”, najverovatnije će biti poznat u subotu, saznaju "Novosti", a oni bi trebalo da se nađu na platnom spisku Italijana već 1. februara.

 (Dalje)

Sanacija naprslina na nosaču mosta Gazela u Beogradu biće završena do 8. februara, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak, ističući da je saobraćaj na mostu trenutno bezbedan.

 (Dalje)

Najbezbednji automobil za 2009. godinu u Evropi bio je "golf 6", a drugi i treći po bezbednosti u sudaru su honda insajt hibrid" (Insight Hybrid) i "tojota prius", saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS), prenoseći rezultate testova u okviru programa Euro NCAP (Evropski program za procenu novih automobila).

 (Dalje)

Japanski proizvođač automobila "Tojota" saopštio je da će sa kineskog tržišta povući 75.000 vozila zbog opasnosti od kvara na papučici za gas, dok su iz istog razloga već povučena vozila sa evropskog i američkog tržišta.

 (Dalje)

Jedini američki proizvođač automobila koji je izbegao opasnost od bankrota, kompanija "Ford", saopštila je da je u 2009. ostvarila profit, prvi put u poslednje četiri godine i da očekuje da će i 2010. ostati "u plusu".

 (Dalje)

Nemački "Opel", koji posluje u okviru američkog "Dženeral motorsa" (GM), usvojiće plan stabilizacije posrnule kompanije najverovatnije do sredine februara, pošto sindikalni lideri potpišu program restrukturiranja, dozvoljavajući kompaniji da ukine do 8.300 radnih mesta zbog stalnog pada potražnje.

 (Dalje)

Volvo je predstavio novi 2.0 GTDi (Gasoline Turbocharged Direct injection) četvorocilindrični motor koji će se prvo naći u kompaktnom SUV modelu XC60, karavanu V70 i najvećoj limuzini švedske marke S80.

 (Dalje)

Japanska Tojota (Toyota) objavila je danas da će povući na remont svoje modele u Evropi zbog problema sa pedalom za gas, ali da još proverava koliko vozila koristi pedalu zbog koje su već opozvani njeni automobili u SAD.

 (Dalje)

Zbog smanjenje potražnje, Škoda iz Mlade Boleslave planira da od februara ponovo skrati radnu sedmicu na četiri dana u produkciji pojedinih tipova automobila, saopštili su danas sindikati češke fabrike.

 (Dalje)

U Australiji je tokom 2009. godine prodato 937.928 vozila, odnosno za 7,4 odsto manje nego 2008.

 (Dalje)

Prošle godine je italijanski Fiat Group Automobiles prodao više svojih automobila u Brazilu nego u samoj Italiji.

 (Dalje)

Chevrolet Camaro Cabrio na tržište stiže u drugom kvartalu 2011. godine, a posao za proizvodnju njegovog krova je po poslednjim vestima dobila kompanija Magna International Inc.

 (Dalje)