home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Iz italijanske kompanije Pininfarina su saopštili da su do sada već dobili više od 6.000 narudžbina za novi elektroauto Bluecar (na tržištu se očekuje 2011. godine), nastao inače u saradnji sa francuskom Bollore Groupom.

 (Dalje)Pre nekoliko dana su objavljene prve zvanične slike nove Kijine limuzine K7, sa kojom startuje i novi način imenovanja Kia modela (slovo K znači Kia, a broj iza određuje poziciju modela u gami, pa će tako recimo novi Magentis poneti ime K5).

 (Dalje)

Japanski "Nisan" privodi kraju pripreme za pokretanje proizvodnje putničkih vozila u centralnoj Rusiji 2012. godine, javila je agencija Kjodo, pozivajući se na ruske izvore.

 (Dalje)

Nemački "Folksvagen" (VW) zabeležio je u septembru rast prodaje od 12 odsto na godišnjem nivou, zahvaljujući pre svega povećanoj potražnji na kineskom i brazilskom tržištu.

 (Dalje)

Dodge je u paletu boja 2010 Challengera ubacio i zanimljivu Plum Crazy Purple boju, koja je svojevremeno bila dostupna i na originalnom Challengeru.

 (Dalje)

Nakon što se prošle godine ipak na kraju odlučio da za svoju novu fabriku izabere Mađarsku (u opciji su inače bile i Poljska i Rumunija, a po nekim izvorima i Srbija), Mercedes je sada počeo sa realizacijom celog posla, vrednog oko 800 miliona evra.

 (Dalje)

Shanghai-VW, joint-venture kineske kompanije Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC) i nemačkog Volkswagena, slavi svoju 25-godišnjicu, ali i proizvodnju jubilarnog 5-milionitog automobila.

 (Dalje)

Indijski Tata Motors će ovog meseca za 20% povećati proizvodnju najjeftinijeg novog automobila na svetu – njihovog modela Nano, i to sa sadašnjih 2.500 na 3.000 primeraka mesečno.

 (Dalje)

Novi Suzukijev sedan Kizashi je javnosti predstavljen još pre nekoliko meseci, a u salonima dilera u Severnoj Americi će se naći od decembra ove godine (po ceni od oko 20.000 dolara za bazni model, pa naviše).

 (Dalje)

Japanska "Tojota", u saradnji sa svojom filijalom "Dajhacu", usavršava novi putnički automobil koji će prodavati po ceni nižoj od 10.000 dolara, a specijalno je namenjen za perspektivna tržišta zemalja grupe BRIK (Brazil, Rusija, Indija, Kina).

 (Dalje)

Po poslednjim informacijama, Audi će 28. novembra ove godine konačno predstaviti dugo očekivani sportski kupe RS5, odnosno najsnažniji model u A5 porodici.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila na evropskom tržištu je u septembru dostigla 1.380.000 jedinica (+7,5% u odnosu na septembar 2008.), a najprodavaniji model je i dalje Volkswagenov Golf VI.

 (Dalje)

Nemački auto-gigant "Folksvagen" (VW) je saopštio da će zatražiti dodatnih 10 milijardi dolara od akcionara za obezbeđivanje udruživanja sa "Poršeom" i garanciju finansijske stabilnosti.

 (Dalje)

Italijanski Fijat će u novembru uplatiti prvih 100 miliona evra za pripremu početka proizvodnje novog modela automobila u fabrici u Kragujevcu.

 (Dalje)

Voženje brzih automobila podiže nivo testosterona u telu muškarca i tako deluje blagotvorno na njegovo zdravlje, pokazala je nova studija, dok pri upravljanju porodičnim tipovima kola taj hormon opada.

 (Dalje)