home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Mada je General Motors najavio postepeno gašenje Pontiaca do kraja naredne godine, bar jedan od njegovih modela bi mogao da nastavi da živi, doduše pod drugim imenom.

 (Dalje)Porsche je saopštio da će svi zaposleni u toj kompaniji dobiti bonus od 1.100 evra za finansijsku godinu 2008/2009. koja je okončana u julu.

 (Dalje)

Društvu automobila, kao što su Seat Toledo, Peugeot 1007 i Citroen C2, koji su već ili će prestati da se proizvode u narednih nekoliko meseci, pridružuje se i BMW-ova serija 5 (fabričke oznake E60, a predstavljen 2003. godine).

 (Dalje)

Japanska "Mazda", u kojoj američki "Ford" ima vlasnički udeo od 13,8 procenata, planira da prikupi 1,1 milijardu dolara od prodaje akcija za finansiranje razvoja hibridnih vozila, u pokušaju da se nadmeće sa konkurentskim kompanijama kao što su "Tojota" i "Honda" u proizvodnji "zelenih" automobila, prenele su agencije. 

 (Dalje)

U Hondi su se odlučili za još jedan korak štednje. Naime, posle povlačenja iz Formule 1, odlaganja naslednika modela NSX, privremenog zatvaranja pojedinih fabrika i otkazivanja učešća na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, Japanci su najavili i zatvaranje svog evropskog dizajn centra u nemačkom Offenbachu.

 (Dalje)

"Folksvagen" (VW) će zatražiti da se okonča ili oštro smanji saradnja sa proizvođačem auto-delova „Magna“ kada kanadska grupa preuzme "Opel".

 (Dalje)

Dok će policija u Americi dobiti novi 2011 Chevrolet Caprice sa V8 motorom od 355KS, njihove kolege u Velikoj Britaniji (West Midlands Police) će se uskoro naći za upravljačem malog Mitsubishijevog električnog modela i MiEV.

 (Dalje)

Na platou ispred Šumadija sajma u Kragujevcu održan je peti "Fića fest" na kome je predstavljeno oko stotinak vozila "zastava 750".

 (Dalje)

Kompanija "Dajhacu", najveći japanski proizvođač mini vozila, planira da početkom naredne godine ponudi manje vozilo na benzinski pogon čija je efikasnost jednaka hibridnim vozilima, piše poslovni dnevnik "Nikej."

 (Dalje)

Da je Opel Insignia, inače Evropski automobil godine za 2009. godinu, uspešno startovao na evropskom tržištu, poznata je stvar, što potvrđuje i najnovije saopštenje iz nemačke fabrike da je za menje od 12 meseci prodato nešto više 150.000 komada Insignia širom Starog kontinenta.

 (Dalje)

Nije vest da je novi Toyotin Prius najprodavaniji auto u Japanu, ali ovaj hibrid je u septembru bio najprodavaniji i u Holandiji.

 (Dalje)

Francuska namerava da investira 2,5 milijarde evra u narednih 10 godina u istraživanja, finansijske donacije i razvoj infrastrukture za električna vozila kako bi se ova vrsta automobila što pre našla na putevima, najavio je ministar energetike Francuske.

 (Dalje)

Potpredsednik automobilske kompanije Reno Kristijan Estev poručio je ruskom premijeru Vladimiru Putinu da može da računa na pomoć francuskog automobilskog giganta ruskom proizvođaču automobila Avtovazu, prenose ruske novinske agencije.

 (Dalje)

Audijev e-tron concept je bio jedan od zanimljivih premijera proteklog Salona automobila u Frankfurtu i, mada su mnogi mislili da se to nikada neće desiti, ovaj sportista na elektropogon će se naći i u serijskoj proizvodnji.

 (Dalje)

Kako piše Financial Times, u trku za kupovinu Volvoa se sada uključio i američki Crown konzorcijum, koji predvodi bivši Fordov direktor Michael Dingman.

 (Dalje)