home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

U SAD-u je tokom 2009. zabeležena prodaja od 10.431.509 vozila, ili za 21 odsto manje nego u 2008.

 (Dalje)Američki auto-giganti "Ford" i "Dženeral motors" (GM) počeli su ovu godinu "na visokoj nozi" i posle krize zabeležili dvocifrenu stopu rasta prodaje u januaru, nadmašivši prosečno povećanje prodaje u autoindustriji od 6,3 odsto, objavio je "Detroit fri pres".

 (Dalje)

Salon automobila u Detroitu je ove godine ostvario novi rekord sa 715.000 posetilaca.

 (Dalje)

Masovan opoziv osam najprodavanijih modela zbog tehničke greške, privremeno obustavljanje proizvodnje i prodaje i troškovi tehničkog pregleda koštaće "Tojotu", najvećeg proizvođača automobila na svetu, najmanje dve milijarde dolara, ocenjuju stručnjaci, podsećajući da je prodaja japanske kompanije u januaru pala na najniži nivo u poslednjih 10 godina.

 (Dalje)

Radnici kompanije Fijat su širom Italije stupili u četvoročasovni štrajk, protestujući zbog plana da se sledeće godine prekine proizvodnja u fabrici na Siciliji.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Danas.rs

Ispisivanje ličnih imena i drugih natpisa na automobilskim tablicama, koje do sada nije bilo moguće, najverovatnije će biti dozvoljeno novim propisom koji treba da uredi tu oblast. Na taj način, vozači će moći da kombinacijom slova i cifara daju lični pečat svom automobilu po kojem će biti prepoznatljivi.

 (Dalje)

Kompanija Vip mobajl je saopštila da je nabavila za službene potrebe 40 vozila "fijat punto" na tečni naftni gas, proizvedenih u Kragujevcu.

 (Dalje)

Nemački Folksvagen (Volkswagen) se nada da će gledano na srednji rok prodavati osam miliona automobila godišnje i više od deset miliona godišnje od 2018.

 (Dalje)

Hyundai Motor Company je saopštio da je tokom prvog meseca 2010. širom sveta prodao 269.841 svojih vozila, što je u odnosu na januar 2009. rast za oko 50 odsto (u januaru prošle godine je naime plasirano 179.385 jedinica).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Oko hiljadu radnika Kompanije “Fijat automobili Srbija” ni po čemu se neće razlikovati od radnika iz drugih kompanija “Fijat grupe” širom sveta - saopštio je Serđo Markione, prvi čovek ove čuvene italijanske kompanije, radnicima “Zastave”, koji potpisuju radne ugovore o prelasku u novu torinsko-srpsku fabriku.

 (Dalje)

Sedmodnevni štrajk u italijanskom "Fijatu" je završen, a direktor kompanije najavljuje nove poslove, modele, ulaganja.

 (Dalje)

Holandska firma Spajker automobili (Spyker Cars), novi vlasnik Saba (Saab), planira da problemima opterećenog švedskog proizvođača vrati u profitabilno poslovanje do 2012. godine.

 (Dalje)

Po ugledu na konkurentske marke, i Volkswagen kreće u osnivanje vlastite sportske divizije. BMW ima M, u Mercedesu je za sportske modele zadužen AMG, kod Audija je to Quattro, a na isti korak su se odlučili i u Volkswagenu gde je sve spremno za početak rada R divizije.

 (Dalje)

Američki „Dženeral motors” (GM) planira da otpusti još 2.000 radnika u svojoj nemačkoj podružnici „Opel”, ali ne namerava da smanjuje troškove za menadžment, saopštili su evropski radnički lideri, posle sastanka „oči u oči” sa izvršnim direktorom „Opela” Nikom O'Rajlijem.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Francuskoj porasla je za 14 odsto u januaru u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je Komitet francuskih proizvođača automobila.

 (Dalje)