home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

 

Ne radi se ni o kakvoj posebnoj preradi ovog popularnog gradskog mališana, već o potpuno standardnom modelu, koji je poslužio grupi od 13 "smart car-tortionists" gimnastičara da opovrgnu fabrički podatak da je Smart u stvari samo dvosed. Njih 13 je naime uspelo da se ugura u samo 2,70 metara dugačak i 1,60 metara širok Smart, a sve je organizovano na ovogodišnjem Destination Brooklands okupljanju ljubitelja ovog automobila, održanog u Mercedes-Benz Worldu, u britanskom Weybridgeu (na okupljanju je inače učestvovalo preko 1200 primeraka ovog modela).

Reklama I :

Reklama II :

Više o novom Volkswagenu Gol možete pročitati OVDE. 

Naravno, ne radi se o običnom fabričkom primerku ovog malog Fiata, već o jednom od ukupno četiri komada, na kojima je poznati engleski umetnik Tracey Emin pokazao svoje ilustratorsko umeće. Njegov dizajnerski rad, nazvan "Dark, Dark, Dark", prodat je proteklog vikenda na aukciji u Londonu za 200.000 funti ili 252.500 evra, pa je time ovaj mališan poneo i titulu najskupljeg Fiata 500 na svetu. Naravno, sve pare dobijene prodajom ovog Fiata idu u dobrotvorne svrhe.     Izvor : www.tanjug.co.yu

Liveni "fića", suvenir Turističke organizacije Kragujevca, uskoro će biti u prodaji po ceni od 300 dinara, a moći će da se naruči i putem specijalizovanog internet sajta suvenira Srbije (www.suvenirisrbije.com), izjavila je Tanjugu direktor te organizacije Jasmina Milenković.
Najavljujući da će se "liveni fića" za početak prodavati u Turističkom informativnom centru u Kragujevcu, Milenkovićeva je naglasila je da je autor tog suvenira beogradski umetnik-kreativac Mića Anđelić.
Anđelić je napravio minijaturni model fiće i to je njegovo autorsko delo koje ćemo za sada samo mi prodavati, rekla je ona i dodala da će se "liveni fića" moći kupiti u srebrnoj, zlatnoj i platinastoj boji.
Prema njenim rečima, u planu je da se naprave i novi suveniri - Šumadinac koji je naslonjen na fiću, Šumadinac koji sedi u kabrioletu, Šumadinac koji na uzici vodi malog fiću kao kućnog ljubimca sa putokazem na kojem piše Kragujevac, kao i minijaturni fića kao privezak za ključeve.
Turistička organizacija Kragujevca odlučila se da joj suvenir, pored "Šumadinca" bude i "fića" jer je u kragujevačkoj fabrici proizvedeno blizu milion "zastava 750" (fića).
"Fića je u staroj Jugoslaviji bio svačiji prvi auto i sada kao suvenir kod mnogih izaziva simpatije", navela je Milenkovićeva koja je naglasila da Turistička organizacija sarađuje sa klubom "Ljubitelji fića" i da praktično svakog vikenda imaju manifestiaciju vožnja fića kroz Srbiju.
Liveni "fića" je na trećoj izložbi "Zlatne ruke Zlatara 2008" održanoj krajem maja u Novoj Varoši, na kojoj su učestvovala 33 izlagača iz cele Srbije, proglašen za najbolji suvenir.
Pre neku godinu Slovenci su otkupili od "Zastave" autorsko pravo i prave "maketu" fiće (na slici), a prema rečima Milenkovićeve, Kinezi su napravili materijal za pravljenje maketa fića i do sada proizveli i prodali preko tri miliona tih fića.VIDEO I : "Himalaya"

VIDEO II : "Super 8"Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 Kimi Raikonen je novi vlasnik Chevrolet Corvette iz 1974. godine, koja je nekada bilo vlasništvo glumice Šeron Stoun. Raikonen je pomenutu Corvettu kupio za 200.000 evra na dobrotvornoj aukciji održanoj prošlog vikenda u Monaku, dan pre tamošnje F1 trke. Ono što privlači pažnju je kilometraža ove Corvette (trenutno se nalazi u Los Anđelesu), budući da na brojčaniku stoji da je do sada prešla samo 4 milje (oko 6,5 km)! Inače, sav prihod sa ove aukcije će biti poklonjen Elton John Aids fondaciji za borbu protiv side.Policijski Lamborghini Gallardo u ovom videu je Lamborghinijeva donacija italijanskoj policiji za njenu 152. godišnjicu, a pokreće ga V10 motor sa 500 konja. Dovoljno za maksimalnih 309 km/h i ubrzanje do 100 km/h za samo 4 sekunde.