home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova američka tjuning kompanija SMS Limited (vlasnik Steve Saleen) je pripremila dve ograničene edicije novog Dodge Challengera R/T, nazvane SMS 570 i SMS 570X.

 (Dalje)Prototip dugo očekivanog Audija RS5 je uhvaćen na nemačkom Nirburgringu i to bez ikakve maske, što nagoveštava da je njegova zvanična premijera veoma blizu (to će se najverovatnije desiti već početkom marta na Salonu automobila u Ženevi).

 (Dalje)

Uvoznik Toyote za Srbiju (www.toyota.rs) krenuo je sa novom akcijom, tokom koje modele ove japanske marke (proizvedene 2008. godine) prodaje po cenama nižim i do 13.000 evra.

 (Dalje)

Aktuelni vlasnik Jaguara i Land Rovera, indijska kompanija Tata Motors, objavila je da će uskoro provesti niz otpuštanja i zamrznuti rast plata na dobar deo godine.

 (Dalje)

Citroen C1 Splash

17 Jan 2009 - 09:15 Noviteti Link

Nedavno restilizovani Citroen C1 je u Velikoj Britaniji već doživeo i svoje prvo specijalno izdanje – C1 Splash.

 (Dalje)

Više o Jaguaru XFR možete pročitati OVDEJoš jedan Alfin model je postao "Gay car of the year". Naime, posle Alfe Spider, koja je ovu titulu osvojila 2007. godine, novi Alfin MiTo je proglašen za 2009 Gay car of the year.

 (Dalje)

RENNTECH 777 SLR McLaren

17 Jan 2009 - 00:47 Tuning Link

Upravo predstavljeni SLR McLaren Stirling Moss (o njemu više OVDE) neće biti i poslednji SLR koji će ugledati svetlost dana.

 (Dalje)

Novi Nissan 370Z u kupe verziji je svoju svetsku premijeru imao u novembru prošle godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, dok će se njegova otvorena Roadster varijanta sa automatskim platnenim krovom pojaviti ovog proleća (najverovatnije u aprilu na Salonu u Njujorku).

 (Dalje)

Američka automobilska kompanija Dženeral motors (General Motors Corp.) smanjila je ranija predviđanja ukupne prodaje vozila za 2009. godinu u SAD sa 12 miliona na 10,5 miliona vozila.

 (Dalje)

Nakon završetka rata Putin je na čelo jedne od najbednijih država postavio čoveka lojalnog Moskvi i osigurao mu izuzetno zanimljiv vozni park u kome samo novi Lamborghini vredi milion evra.

 (Dalje)

I aktuelna Pagani Zonda je većini običnih smrtnika dovoljno ekskluzivan i poželjan automobil, ali su ljudi iz ove kompanije posle 24 meseca razvoja realizovali još ambiciozniji projekat supersportskog automobila, nazvanog prosto Pagani Zonda R i namenjenog samo za vožnju po trkačkim stazama.

 (Dalje)

Najveću novinu, pored naravno atraktivnijeg i modernijeg izgleda u stilu novijih modela bavarske marke, u osnovi predstavlja činjenica da je Z4, umesto dosadašnjeg platnenog, dobio tvrdi sklopivi krov (iz aluminijuma, sklapa se za 20 sekundi), kakav već odavno koristi konkurentski Mercedes SLK, a i aktuelni BMW serije 3 Cabrio (u zavisnosti od položaja krova, zapremina prtljažnika se kreće od 180 do 310 litara). 

 (Dalje)

Poput aktuelne konvencionalne varijante sa tvrdim krovom (predstavljena 2006. godine), i nova Cabrio verzija donosi dizajn veoma sličan prethodniku, kao i nešto povećane dimenzije (što će najviše pozdraviti putnici na zadnjim sedištima). Bez obzira na modu ugradnje metalnih sklopivih krovova, i novi Mini Cabrio zadržava klasični platneni multifunkcionalni krov (sklapa se za 15 sekundi i do brzine od 30 km/h).

 (Dalje)

Približavajući se polako kraju svog životnog ciklusa, aktuelni Saab 9-5 je na Salonu automobila u Detroitu doživeo još jedno specijalno izdanje – Griffin Edition.

 (Dalje)