home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tesla Roadster Sport

12 Jan 2009 - 08:08 Noviteti Link

Tesla Motors na Salonu automobila u Detroitu promoviše novu i to Sport verziju svog već dobro poznatog električnog Roadstera.

 (Dalje)Sem novog Priusa i studije elektroautomobila FT-EV Concept, Toyota na Salonu automobila u Detroitu predstavlja i redizajniranu verziju svoje limuzine Camry, čija će prodaja startovati u martu ove godine.

 (Dalje)

Evo jednog prijatnog iznenađenja koje je priredio Chrysler na Salonu automobila u Detroitu. Novi hibridni koncept 200C EV (elektromotor, mali benzinac, litijum-jonske baterije) je još jedan u nizu iz serije Chryslerovih EV vozila prikazanih u Detroitu, a svakako dizajnerski najuspešniji.

 (Dalje)

Novi Ford Taurus

12 Jan 2009 - 00:54 Noviteti Link

Nakon što je u novembru prošle godine predstavio obnovljeni Fusion, američki Ford na Salonu u Detroitu sada promoviše još jedan redizajnirani sedan iz svoje pounde – Taurus, modelske godine 2010.

 (Dalje)

Sem potpuno novog crossovera SRX, Cadillac na Salonu u Detroitu pažnju privlači i svojim novim konceptom Converj, koji se odlikuje već tipičnim dizajnom za ovu marku.

 (Dalje)

Lexus HS 250h

12 Jan 2009 - 00:43 Noviteti Link

Lexus je na Salonu automobila u Detroitu novinarima (za širu javnost se Salon otvara 17. januara) promovisao novi sedan sa hibridnim pogonom - model HS 250h.

 (Dalje)

Kao što je nedavno i najavio kratkim saopštenjem i jednom zatamnjenom slikom, Subaru je danas novinarima na Salonu u Detroitu promovisao svoje novo koncept vozilo.

 (Dalje)

Dodge Circuit EV

11 Jan 2009 - 16:53 Concept cars Link

Circuit EV je novi Dodgeov koncept sportskog automobila (premijera ima naravno na Salonu automobila u Detroitu) i to na elektropogon (elektromotor od 200kW/268KS, litijum-jonske baterije, sistem regeneracije kočione sile). Drugim rečima, Dodge Circuit EV (Electric Vehicle) je još jedan konkurent Tesli Roadster.

 (Dalje)

Nakon silnih slika i detalja koji su proteklih dana pre vremena procureli na internet, Mercedes je danas rešio da i zvanično objavi sve karakteristike i novi set oficijelnih fotografija dugo očekivane E klase, serije W212 (čija prodaja startuje u martu).

 (Dalje)

Pričalo se dosta o tome, a to se na kraju i desilo. Naime, Volkswagen je za Salon automobila u Detroitu pripremio novu studiju kompaktnog roadstera, nazvanog BlueSport Concept.

 (Dalje)

Jeep Patriot EV

11 Jan 2009 - 11:47 Concept cars Link

Jedna od zanimljivijih Chyrslerovih premijera na Salonu automobila u Detroitu je i Jeep Patriot EV, plug-in hibrid SUV model, čija autonomija iznosi 644 kilometara (od toga 64 km sa pogonom samo na struju).

 (Dalje)

Dok se na jednoj strani povlači iz Formule 1 i zaustavlja dalji razvoj naslednika NSX-a, Honda na drugoj strani planira da na tržište izbaci novi i pristupačan hatcback model A segmenta (Hyundai i10, Kia Picanto, Suzuki Alto, Peugeot 107, Chevrolet Spark...), namenjen tržištima u razvoju.

 (Dalje)

General Motors je saopštio da je tokom prošle godine u Evropi prodao nešto više od dva miliona vozila (2.040.000), što je inače već treći put zaredom da je na Starom kontinentu kupce našlo više od dva miliona GM-ovih automobila (čime je GM zauzeo 9,3% evropskog tržišta).

 (Dalje)

Dok mnogobrojni proizvođači upisuju minus u svom poslovanju, za Rolls Royce izgleda nema krize. Tako je ova britanska marka tokom 2008. godine prodala ukupno 1212 svojih prestižnih automobila, što predstavlja rast od 20% u odnosu na 2007. godinu (kada je kupce našlo 1010 Rollseva).

 (Dalje)

Novi Chevrolet Spark

11 Jan 2009 - 02:37 Noviteti Link

Ovo je prva zvanična slika novog Chevrolet Sparka, koji u osnovi predstavlja serijsku verziju koncepta Beat sa Salona automobila u Njujorku 2007. godine.

 (Dalje)