home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hamann BMW X6 Tycoon

16 Jan 2009 - 00:46 Tuning Link

Nemački Hamann Motorsports je još jednom obradio BMW-ov SAC (Sports Activity Coupe) model X6, koji u najnovijem Hamann Tycoon izdanju raspolaže sa znatno agresivnijim izgledom i unapređenim performansama.

 (Dalje)Chrysler ukida PT Cruiser

16 Jan 2009 - 00:40 Vesti Link

Chrysler je potvrdio da će tokom leta prekinuti proizvodnju svog retro modela PT Cruiser i da pokušava da proda opremu za njegovu proizvodnju nekom drugom proizvođaču.

 (Dalje)

Alfa Romeo je proširio paletu pogonskih agregata u modelu MiTo i to 1,4 litarskim turbo benzincem od 120KS i 1,3 litarskim dizelašem sa 90 konja.

 (Dalje)

Brabus je izbacio na tržište Widestar paket za restilizovanu verziju Mercedesovog SUV modela ML koji, sem agresivnijeg izgleda, podrazumeva i pojačanje njegovih motora sve do 550 konja.

 (Dalje)

Novoizabrani američki predsednik Barak Obama kroz koji dan stupa na novu dužnost gde će ga dočekati i specijalno za njega izrađena predsednička limuzina. General Motorsu je ponovo dodeljen zadatak kreiranja predsedničke limuzine, koja u novom izdanju nosi i nadimak "zver".

 (Dalje)

Kalifornijski proizvođač hibridnih automobila Tesla Motors sarađuje sa kompanijom Daimler AG na razvoju električne verzije Smart modela, izjavio je CEO kompanije Tesla, Elon Musk.

 (Dalje)

Na samom početku godine Mazda je kupce u Velikoj Britaniji obradovala novom specijalnom Tamura edicijom svojih modela Mazda2 i Mazda6.

 (Dalje)

Evropska prodaja kola pala je 18 procenata u decembru, budući da su recesija i oštriji krediti ugrozili potražnju za vozilima "Tojote", BMV-a i "Renoa", srozavajući time trzište automobila na najniži nivo u poslednjih 15 godina.

 (Dalje)

Nakon Continentala GT Speed i Continentala Flying Spur Speed, Bentley na Salonu automobila u Detroitu promoviše i Speed verziju kabrioleta Continental GTC, čime je Speed porodica kompletirana a Bentley dobio najjači kabriolet u svojoj istoriji.

 (Dalje)

Italijani su se nedavno odlučili da ionako elegantnom i ekskluzivnom Maseratiju Quattroporte za prodajnu sezonu 2009. modifikuju izgled i prošire paletu raspoloživih pogonskih agregata (sem poznatog 4,2 litarskog V8 motora sa 298kW/400KS, u ponudu je uvršten i veći 4,7 litarski V8 sa 320kW/430KS za verziju Quattroporte S). To ipak nije sve šta su Italijani pripremili za ovaj model.

 (Dalje)

U čast 46-godišnjice fan kluba RIAR (Registro Italiano Alfa Romeo), Alfa Romeo je lansirao specijalnu ediciju svog najmanjeg modela MiTo. Ovaj MiTo će biti proizveden u limitiranoj seriji od samo 46 primeraka (a i oni će biti dostupni samo najbržim RIAR članovima po ceni od 20.000 evra).

 (Dalje)

Jedan od najvećih američkih proizvođača automobila „Krajsler”, suočen sa ogromnim padom prodaje i gubicima usled ekonomske krize, namerava da proda najvažnije poslove i robnu marku "Džip" francusko-japanskoj kompaniji „Reno-Nisan”, prenele su agencije pozivajući se na izvore bliske pregovaračima.

 (Dalje)

BMW je najavio da će početkom marta na Salonu automobila u Ženevi ponudu motora u modelu Mini One proširiti 1,4 litarskim benzincem sa 55kW/75KS, dok će paletu Minija Clubman upotpuniti i njegova One verzija.

 (Dalje)

Više od 2.200 "Tojotinih" menadžera i rukovodilaca srednjeg ranga dobrovoljno je odlučilo da do kraja marta kupi "Tojotin" novi automobil, u pokušaju da se zaustavi dalji pad prodaje zbog globalne ekonomske krize, prenela je agencija Kjodo.

 (Dalje)