home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Veliki popusti i beskamatni krediti nisu pomogli američkim proizvođačima automobila čije su prodaje pale u decembru za čak 36 odsto, čime je prošla godina zaključena sa 2,9 miliona manje prodatih vozila nego 2007. godine.

 (Dalje)Tokom 2008. godine u Hrvatskoj je registrovano 88.217 novih privatnih vozila, što je za 5.667 vozila ili za 6,8 posto više u odnosu na godinu ranije, pokazuju preliminarni podaci koje je objavila agencija Promocija Plus.

 (Dalje)

Nemački auto-gigant "Dajmler" definitivno je odustao je od kupovine švedske kompanije "Volvo automobili" od njene matične korporacije, američkog "Forda", objavio je nemački nedeljnik "Špigl" u najnovijem broju.

 (Dalje)

Nakon Continentala GT Speed i Continentala Flying Spur Speed, Bentley je danas objavio zvanične detalje i o Speed verziji kabrioleta Continental GTC (čija premijera će biti održana već za nekoliko dana na Salonu automobila u Detroitu). Time je Speed porodica kompletirana a Bentley dobio najjači kabriolet u svojoj istoriji.

 (Dalje)

U stvari, ne radi se o potpuno novom Rangeru, već o temeljito doteranom dosadašnjem modelu, spremnom za novu prodajnu sezonu.

 (Dalje)

Hirsch Saab 9-3 2.0T XWD

6 Jan 2009 - 07:48 Tuning Link

Saab 9-3 2.0T XWD je dostupan sa novim paketom kompanije Hirsch, koji podrazumeva modifikovani izgled, bolju stabilnost i motor sa 179kW/240KS i 350 Nm obrtnog momenta.

 (Dalje)

Kao što je bilo najavljeno još prošle godine, japanski Isuzu će do 31. januara ove godine i zvanično prestati da prodaje i poslednja dva svoja putnička modela na tržištu SAD-a.

 (Dalje)

Evo nečeg što se ne viđa baš svaki dan. Naime, ruska dizajnerska i tjuning kuća Cardi je u osnovi izradila repliku Volge GAZ-21 iz šezdesetih godina prošlog veka i ništa tu ne bi bilo nešto naročito, da se ispod karoserije dužine od 5,1 metra u stvari ne nalazi tehnika Porschea Cayenne Turbo.

 (Dalje)

Japanska Honda je svetsku premijeru svoje nove studije Insight Hybrid Concept održala još prošle godine na Salonu automobila u Parizu, dok će serijska verzija ovog hibrida imati zvaničnu promociju već 11. januara na predstojećem Salonu u Detroitu.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs 

Najava sniženja carinskih dažbina sredinom leta desetkovala prodaju na domaćem tržištu, a dodatni udar stigao iz inostranstva. Prvo je sredinom leta došla najava sniženja carine sa 20 na 10 odsto od 1. januara ove godine, potom kada su svi uvoznici uz gunđanje, završili svoje kalkulacije ne bi li raznoraznim popustima i pogodnostima ublažili posledice izazvane ovom najavom iz Vlade Srbije koja je uslovila nagli pad prodaje, došao je pravi tektonski udar u vidu svetske finansijske krize. Tržište automobila u svetu iz temelja je uzdrmano i svi postulati na kojima je počivalo pali su u vodu.

 (Dalje)

Nemci su danas i zvanično potvrdili da svetsku premijeru svog novog modela Panamera neće održati u martu ove godine na Salonu automobila u Ženevi, kako je prvobitno bilo planirano, već mesec dana kasnije na Salonu u Šangaju (20. – 28. april).

 (Dalje)

Posle nedavnog videa o budućem modelu X5 M, BMW je objavio još jedan zvaničan video-teaser, nazvan "X6 M Product Testing", koji prikazuje sportsku M verziju njihovog SAC modela X6, najavljenu za ovu godinu.

 (Dalje)

Prema pisanju japanskog dnevnika Nikkei, globalna finansijska kriza je prisilila fabriku Suzuki da koriguje planove o predstavljanju svog novog modela Kizashi, koji je prvobitno trebao da se pojavi na samom početku 2010. godine (proizvodiće se u Sagara fabrici u Japanu).

 (Dalje)

Poznata italijanska vinarija Scrimaglio, koja već decenijama proizvodi najbolja italijanska vina, na tržište je izbacila nekoliko vrsta vina pod brendovima Alfa Romeo, Lancia i Fiat.

 (Dalje)

Uprkos finansijskoj pomoći države, auto-giganti i dalje su u teškoj situaciji. Analitičari smatraju da su šanse za njihov opstanak minimalne.

 (Dalje)