home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nemački Folksvagen (Volkswagen) se nada da će gledano na srednji rok prodavati osam miliona automobila godišnje i više od deset miliona godišnje od 2018.

 (Dalje)Hyundai Motor Company je saopštio da je tokom prvog meseca 2010. širom sveta prodao 269.841 svojih vozila, što je u odnosu na januar 2009. rast za oko 50 odsto (u januaru prošle godine je naime plasirano 179.385 jedinica).

 (Dalje)

U čast titule koju je Kris Meeke osvojio u Intercontinental Rally Challengu (IRC), Peugeot je Britancima ponudio limitiranu seriju modela 207 S16 koji će biti napravljen u samo 250 primeraka.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Oko hiljadu radnika Kompanije “Fijat automobili Srbija” ni po čemu se neće razlikovati od radnika iz drugih kompanija “Fijat grupe” širom sveta - saopštio je Serđo Markione, prvi čovek ove čuvene italijanske kompanije, radnicima “Zastave”, koji potpisuju radne ugovore o prelasku u novu torinsko-srpsku fabriku.

 (Dalje)

Sedmodnevni štrajk u italijanskom "Fijatu" je završen, a direktor kompanije najavljuje nove poslove, modele, ulaganja.

 (Dalje)

Holandska firma Spajker automobili (Spyker Cars), novi vlasnik Saba (Saab), planira da problemima opterećenog švedskog proizvođača vrati u profitabilno poslovanje do 2012. godine.

 (Dalje)

Na internet su dospeli (navodno) zvanični crteži naslednika Dodge Duranga, modelske godine 2012., koji bi po nekim izvorima međutim mogao da ponese ime Magnum.

 (Dalje)

Sportska verzija novog Citroena DS3 će svoju zvaničnu premijeru imati početkom marta (na Salonu automobila u Ženevi), mada je francuska fabrika ovaj model nedavno već pokazala na zatvorenoj prezentaciji, i to za odabrani krug ljudi.
 (Dalje)

Po ugledu na konkurentske marke, i Volkswagen kreće u osnivanje vlastite sportske divizije. BMW ima M, u Mercedesu je za sportske modele zadužen AMG, kod Audija je to Quattro, a na isti korak su se odlučili i u Volkswagenu gde je sve spremno za početak rada R divizije.

 (Dalje)

Renault će roadster-coupe verziju svog gradskog modela Twingo zvanično predstaviti novinarima 2. marta na predstojećem Salonu automobila u Ženevi (gde će premijeru imati i novi Megane CC) a, kao što su neki izvori i nagoveštavali, ovaj novi francuski dvosed se ipak neće zvati Twingo CC već Renault Wind.

 (Dalje)

Iz Volkswagena su nemačkim novinarima još u oktobru prošle godine potvrdili da rade na novoj verziji legendarne Bube (koja treba da se pojavi tokom 2012. godine), a u međuvremenu se pojavilo nekoliko renderinga mogućeg izgleda ovog automobila.

 (Dalje)

Američka tjuning kompanija Platinum Motorsport se pozabavila doradom ionako odličnih automobila - Bentley Continentalom GT i Lamborghinijevim Murcielagom.

 (Dalje)

Američki „Dženeral motors” (GM) planira da otpusti još 2.000 radnika u svojoj nemačkoj podružnici „Opel”, ali ne namerava da smanjuje troškove za menadžment, saopštili su evropski radnički lideri, posle sastanka „oči u oči” sa izvršnim direktorom „Opela” Nikom O'Rajlijem.

 (Dalje)