home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kia Opirus Premium

27 Maj 2009 - 15:02 Noviteti Link

Kia Motors je na domaćem, korejskom tržištu lansirala Opirus Premium, odnosno restilizovanu verziju svoje limuzine Opirus (negde poznat kao Kia Amanti), koja je pored estetskih doživela i mehaničke izmene.

 (Dalje)Nezavisna organizacija EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) je objavila izveštaj o najnovijoj seriji crash testova bezbednosti (naravno, po novim, oštrijim kriterijumima koji važe od februara ove godine).

 (Dalje)

Generalni direktor automobilske kompanije Fijat, Serđo Markione razgovarao je danas u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o svojoj ponudi za kupovinu dela akcija Opela.

 (Dalje)

Renault nastavlja na širi porodicu svog gradskog modela Twingo, pa će njegova gama sledećeg proleća biti dopunjena i otvorenom, CC (Coupe-Cabrio) verzijom sa tvrdim sklopivim krovom. 

 (Dalje)

Proslavljajući svoju 50-godišnjicu, Mini je na ovogodišnjem Mini United Festivalu u Silverstonu, sem predstavljanja specijalnih edicija 50 Mayfair i 50 Camden, za fanove organizovao i promociju Minija John Cooper Works World Championship 50, koji će biti napravljen u ekskluzivnoj seriji od samo 250 primeraka.

 (Dalje)

Nemačka tjuning kuća Gemballa Automobiltechnik GmbH & Co. KG je na tržište izbacila još jednu, EVO-R verziju postojećeg modela Avalanche GTR 650 EVO, koji se naravno opet bazira na Porscheu 911.

 (Dalje)

Šta nastane kada se ukrste legendarni Citroen 2CV (Spaček) i Ferrari F355? Unikatni, i naravno crveni Nimik 2CV sa 3,5 litarskim V8 motorom od 380 konja, u koji je uloženo 180.000 evra, a sve kao promocija Nimik rally teama.

 (Dalje)

Nakon modela FQ-330 SST, u junu ove godine na britansko tržište stiže i FQ-400, odnosno najjači i najbrži Mitsubishi Lancer EVO X.

 (Dalje)

Čelni ljudi američkog "Dženeral motorsa" zatražiće, na preporuku vlade, sudsku zaštitu od bankrota ili ove nedelje ili početkom juna, objavio je "Vašington post".

 (Dalje)

Porsche izbegao bankrot

26 Maj 2009 - 18:17 Vesti Link

Nemački list Der Spiegel otkriva da je Porsche povećanjem vlasničkog udela u Volkswagenu i drugim izdacima došao u vrlo nezavidan položaj pa je uz gomilanje dugova zamalo izbegao bankrot.

 (Dalje)

VIDEO : Lotus Evora

26 Maj 2009 - 16:00 Noviteti Link


Preuzeto sa : Danas.rs

Dogovor o strateškom partnerstvu Fijata i američke kompanije Krajsler i pregovori Italijana sa nemačkim vlastima i menadžmentom o preuzimanju Opela, omogućiće kragujevačkoj Zastavi da postane deo jedne od najvećih svetskih automobilskih grupacija, koja će proizvoditi između pet i šest miliona automobila godišnje.

 (Dalje)

Honda je nedavno premašila 500.000 prodatih jedinica Jazz-a u Evropi, pokazujući kontinuiranu popularnost ovog hečbeka sa 5 vrata.

 (Dalje)