home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes je objavio zvaničan teaser video svog novog modela SLS AMG (nasleđuje SLR McLaren), koji će se pojaviti u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu (prodaja će međutim početi u prvoj polovini 2010.).

 (Dalje)Clan Cruiser je naziv budućeg britanskog sportskog automobila, za čiji razvoj je odgovorna kompanija Clan Cars sa sedištem u Šefildu.

 (Dalje)

Britanska kompanija Wilcox Limousines je najavila da će uskoro svoje modele na bazi Vauxhallove Vectre zameniti paletom novih automobila, napravljenih na osnovi nove Vauxhall/Opel Insignije.

 (Dalje)

Nova Mercedesova E klasa je u standardnoj varijanti poznata već neko vreme (sledeće nedelje videće je i posetioci Salona automobila u Beogradu), dok će premijera najsportskije E63 AMG verzije biti održana narednog meseca na Salonu u Njujorku.

 (Dalje)

O novom, manjem BMW-ovom roadsteru se priča već neko vreme, a novi broj nemačkog magazina AutoBild objavljuje rendering ovog automobila koji će se, prvo u formi koncept vozila, pojaviti u septembru, na Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Alfa Romeo MiTo Veloce

20 Mar 2009 - 10:47 Top secret Link

Nakon nedavne ženevske promocije GTA (Gran Turismo Alleggerito) verzije njihovog najmanjeg modela MiTo, u Alfi pripremaju još jednu varijantu tog modela, koji će popuniti rupu između sadašnjeg MiTa sa 155KS i pomenutog GTA sa 240KS.  

 (Dalje)

Mada je serijski model BMW-ove serije 5 GT (Gran Turismo) trebalo zvanično da se pojavi tek u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu (premijera koncepta je održana na nedavnom Salonu u Ženevi), na internet su dospele fotografije i video o ovom 499 cm dugačkom automobilu.

 (Dalje)

Nakon britanskog magazina EVO, koji je krajem januara objavio jednu špijunsku sliku prototipa buduće sportske Opel Insignije OPC (odnosno Vauxhall Insignije VXR kako će se zvati u Velikoj Britaniji), lovci na auto novitete su uspeli da naprave još bolju fotografiju ovog modela.

 (Dalje)

Evo i nove špijunske fotografije novog Chevrolet Camara u kabriolet izdanju, koji je uhvaćen ispred GM-ove Oshawa fabrike.

 (Dalje)

U pripremi i Audi RS3?

17 Mar 2009 - 14:50 Top secret Link

U Audiju navodno razmišljaju da u Audi A3 ugrade novi petocilindrični turbo motor iz upravo promovisanog modela TT RS i da tako naprave Audi RS3.

 (Dalje)

Dok čekamo na zvaničnu promociju (4. aprila), televizija RTL II je objavila novi video prototipova BMW-ovih modela X5 M i X6 M tokom zimskih test vožnji. Oba modela će raspolagati sa motorom snage preko 500 konja, ubrzanje do stotke iznosi manje od 5 sekundi, maksimalna brzina je 250 km/h (elektronski ograničena), a cena preko 100.000 evra...Prema poslednjim, i dalje nezvaničnim vestima, BMW i Fiat će u septembru ove godine, na Salonu automobila u Frankfurtu, predstaviti rezultat svog partnerstva – novi BMW Isetta i novu generaciju Fiata Topolino, koji će deliti zajedničku platformu.

 (Dalje)

 

Salon automobila u Njujorku, koji se održava narednog meseca, biće i mesto svetske premijere Acurinog novog crossover koncepta, koji najavljuje odgovor ove marke na BMW X6.

 (Dalje)

Subaru je novi Legacy u formi koncept vozila predstavio javnosti još u januaru na Salonu automobila u Detroitu, dok bi serijski model navodno trebalo da ugleda svetlost dana već sledećeg meseca na Salonu u Njujorku (ako se to desi, prodaja bi startovala ovog leta, bar u Americi).  

 (Dalje)

Samsung eMX concept

14 Mar 2009 - 00:20 Top secret Link

Renault Samsung Motors (korejski deo Renault-Nissan alijanse, poznat po putničkim automobilima SM3, SM5 i SM7, kao i po SUV modelu QM5 – bratu blizancu Renaulta Koleos) je ovim teaser crtežima najavio da će sledećeg meseca na Salonu automobila u Seulu održati premijeru svog novog koncept automobila eMX.

 (Dalje)