home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prema različitim izvorima, u BMW-u razmatraju da na bazi budućeg modela Mini Speedster naprave i njegovu kupe varijantu, nazvanu Broadspeed (oba bi trebalo da se pojave na tržištu do 2011. godine).

 (Dalje)Uhvaćen Peugeot RC Z

21 Jul 2009 - 12:18 Top secret Link

Iako su u Peugeotu želeli da serijska verzija njihovog kupea RC Z ostane tajna sve do zvanične premijere u septembru na IAA Salonu automobila u Frankfurtu (pa su nedavno objavili i nekoliko teaser slika pojedinih delova tog modela), planove im je pokvario holandski Autoweek.nl, koji je danas objavio slike potpuno nemaskiranog RC Z.

 (Dalje)


Nekoliko ranije objavljenih špijunskih fotografija i par detalja o novom Bentleyu možete pogledati OVDE.

Diva umesto Alfe 166?

20 Jul 2009 - 18:37 Top secret Link

Pošto je najmanja Alfa u ponudi nazvana MiTo (po početnim slovima gradova Milano i Torino), a naslednici 147-ice i 159-tke najavljeni kao Milano, odnosno Giulia, na red je došao i naslednik najveće Alfe 166 (predstavljene još 1998., a obnovljene 2003. godine).

 (Dalje)

Giulia menja Alfu 159

18 Jul 2009 - 14:44 Top secret Link

Kakao piše britanski Autocar, Alfa Romeo će krajem 2011. godine sadašnju Alfu 159 zameniti potpuno novim modelom, koji će umesto broja u nazivu dobiti pravo ime – Giulia.

 (Dalje)

Nepune tri godine posle promocije, Kijin kompaktni model C´eed (rođak Hyundaija i30) je doživeo svoje prvo zatezanje bora.

 (Dalje)

Mada je šira automobilska javnost danas pre svega zaokupljena jednim drugim Audijevim modelom (A5 Sportback), nemačka fabrika će uskoro proširiti i svoju R8 porodicu.

 (Dalje)

Chang’an, Fordov partner u Kini, priprema novi hatchback Zhi Xiang model sa 5 vrata, za čiji izgled je inspiracija pronađena u Ford Focusu (bar što se tiče zadnjeg dela), a koji u Kini treba da košta oko 5.200 evra.

 (Dalje)

Ove špijunske fotografije su napravljene tokom poslednjih test vožnji potpuno nove generacije Saaba 9-5 (premijeru će imati za dva meseca na Salonu automobila u Frankfurtu) i prikazuju nemaskairani prednji deo automobila, koji je očigledno inspirisan Saabovim konceptom Aero-X od pre nekoliko godina.

 (Dalje)

Ove špijunske fotografije su napravljene na nemačkoj stazi Nirburgring i oko nje i prikazuju praktično nemaskirani Mercedes E klase Cabrio sa sklopivim platnenim krovom, spreman za Salon automobila u Frankfurtu, a koji naravno zamenjuje dosadašnji Mercedes CLK.

 (Dalje)

Hyundai Motor je nedavno objavio prve zvanične fotografije i detalje o obnovljenoj varijanti SUV modela Santa Fe za korejsko tržište (prodaja tamo startuje još ovog leta), a lovci na auto novitete su ovih dana uspeli da uhvate i nemaskirani primerak evropske verzije tog modela, koji će šira javnost na Starom kontinentu moći da vidi na septembarskom Salonu automobila u Frankfurtu. 

 (Dalje)

Čekanju je (skoro) kraj. Naime, ono što su mnogi priželjkivali još od septembra 2007. godine, kada je prelepi kupe Peugeot 308 RC Z prvi put kao koncept predstavljen javnosti na Salonu automobila u Frankfurtu, postaće realnost već za dva meseca, i to kao Peugeot RCZ.

 (Dalje)

Glasine da Bugatti (ove godine slavi svoju 100-godišnjicu a inače u vlasništvu nemačkog Volkswagena) priprema super sedan nisu novost, a potvrda tome bio mogla da bude i ova teser slika, koja se pojavila na internetu i koja navodno pokazuje Bugatti sa četiri vrata, spreman za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)

Pojavile su se prve fotografije (izvor je nemački AutoBild) koje prikazuju potpuno nemaskiranu spoljašnjost novog Mercedesa SLS AMG (do sada su bile dostupne samo zvanične slike unutrašnjosti i zamaskiranih prototipova), čija prodaja startuje u prvoj polovini 2010.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, budući trovratni model nove Opel Astre, planiran za 2011. godinu, biće veoma, veoma sličan automobilu na ovoj zvaničnoj Opelovoj skici. Tako bar najavljuje Malcolm Ward, dizajner automobila.

 (Dalje)