home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Podsećanja radi, Citroen slavi 90 godina svog postojanja, a sem novim serijskim modelima (kakav je C3 Picasso) i novim, odnosno restilizovanim zaštitnim znakom – "ševronom", ovaj jubilej francuska kompanija obeležava i oživljavanjem već legendarne DS oznake, koju je u prošlosti nosila Citroenova "Boginja" (na francuskom Déesse ili skraćeno DS), a kod nas poznata kao "Ajkula".

 (Dalje)Mercedes je nakon nedavnog oficijelnog trejlera i osnovnih tehničkih podataka, danas objavio i ove prve zvanične skice i nekoliko fotografija unutrašnjosti svog novog modela SLS AMG, koji će se pojaviti u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu (prodaja inače startuje u prvoj polovini 2010.).

 (Dalje)

Nakon Exea ST (Sport Tourer), Seat će svoju porodicu karavana tokom sledeće godine proširiti još jednim modelom, i to Ibizom ST, koja će zameniti nekadašnju Cordobu Vario.

 (Dalje)

Nakon promocije standardnog Pola na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, u Volkswagenu naravno planiraju proširenje njegove palete, između ostalog i sa sportskom GTI verzijom, koja bi trebalo da se pojavi do kraja ove godine (najverovatnije u septembnru, na Salonu u Frankfurtu). 

 (Dalje)

Uhvaćen Ferrari F450

29 Mar 2009 - 15:49 Top secret Link

Uvek spremni lovci na automobilske novitete uspeli su da u Italiji uhvate i nemaskirani prototip naslednika aktuelnog Ferrarija F430 (prikazanog još 2004. godine).

 (Dalje)

Kineska kompanija BYD Auto (Build Your Dreams) je i inače poznata po klonovima različitih evropskih i japanskih modela (dovoljno je samo podsetiti se modela BYD F0 – plagijata Toyote Aygo), pa pojavljivanje njihove kopije starog Lexusa RX (pod imenom BYD S6) i ne predstavlja neko posebno iznenađenje.

 (Dalje)

Španska kompanija GTA Motor je objavila da će zvanična promocija njihovog sportskog automobila, trenutno poznatog samo kao GTA Concept, biti održana krajem narednog meseca, kada će biti saopšteno i njegovo komercijalno ime.

 (Dalje)

Mesecima pre oficijelne promocije (planirane za septembar ove godine i Salon automobila u Frankfurtu), u prilici smo da pre vremena vidimo (zasluga italijanskog magazina Quattroruote) potpuno novu generaciju Opelovog predstavnika u C segmentu – Astru IV (prva generacija se inače pojavila još 1991. godine kao naslednik nekadašnjeg Kadetta).

 (Dalje)

Nissan je na nedavnom Salonu automobila u Ženevi (pored novog NV200 modela i evropskih verzija modela Cube i 370Z) izložio i koncept kompaktnog crossover automobila Qazana, čija će se serijska verzija na evropskom tržištu pojaviti tokom 2010. godine.

 (Dalje)

Kineski Jianghuai Automobile (JAC) je objavio prve zvanične ilustracije svog novog malog gradskog modela A00, koji će premijeru doživeti na Salonu automobila u Šangaju (20.- 28. april).  

 (Dalje)

Mercedes je objavio zvaničan teaser video svog novog modela SLS AMG (nasleđuje SLR McLaren), koji će se pojaviti u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu (prodaja će međutim početi u prvoj polovini 2010.).

 (Dalje)

Clan Cruiser je naziv budućeg britanskog sportskog automobila, za čiji razvoj je odgovorna kompanija Clan Cars sa sedištem u Šefildu.

 (Dalje)

Britanska kompanija Wilcox Limousines je najavila da će uskoro svoje modele na bazi Vauxhallove Vectre zameniti paletom novih automobila, napravljenih na osnovi nove Vauxhall/Opel Insignije.

 (Dalje)

Nova Mercedesova E klasa je u standardnoj varijanti poznata već neko vreme (sledeće nedelje videće je i posetioci Salona automobila u Beogradu), dok će premijera najsportskije E63 AMG verzije biti održana narednog meseca na Salonu u Njujorku.

 (Dalje)

O novom, manjem BMW-ovom roadsteru se priča već neko vreme, a novi broj nemačkog magazina AutoBild objavljuje rendering ovog automobila koji će se, prvo u formi koncept vozila, pojaviti u septembru, na Salonu automobila u Frankfurtu.

 (Dalje)