home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U samo 15 meseci, američki proizvođač automobila „Dženeral motors” (GM) je prošao put od podnošenja zahteva za zaštitu od poverilaca (1. juna 2009), što je bio najveći industrijski bankrot u istoriji SAD, pa sve do ovonedeljne objave plana za sprovođenje inicijalne javne ponude (IPO) akcija, kojom će kompanija prikupiti svež kapital.

 (Dalje)Početkom ovog meseca Opel i britanski Vauxhall su nemačkoj i britanskoj javnosti predstavili novi model garancije. Naime, proizvođač iz Riselshajma je najavio doživotnu garanciju, ali pedantni Nemci zameraju Opelu da je pokušao da prevari kupce.

 (Dalje)

Mazda sprema ponudu programa specijalnih usluga (SSP) u Evropi za određene Mazda3 i Mazda5 modele opremljene servo sistemom upravljanja (EHPAS).

 (Dalje)

Stig, misteriozni lik iz BBC-ove auto emisije Top Gear najavio je da će napisati svoju autobiografiju, u kojoj će navodno otkriti svoj identitet.

 (Dalje)

Idemo dalje. Slupan je još jedan Ferrari 458 Italia, ovoga puta u Češkoj.

 (Dalje)

Nakon Honde, koja je nedavno objavila da će krajem ove godine prestati sa prodajom aktuelnog Civica Type R na većini evropskih tržišta, i to zbog toga što ne zadovoljava Euro 5 standard, sada je i Ford objavio kraj za dosadašnji Focus ST.

 (Dalje)

Mada je prema ranijim informacijama Hyundaijev novi kompaktni 2+2 kupe (u stvari serijska verzija koncepta Veloster iz 2007. godine) trebalo da ima premijeru na Salonu u Parizu, po poslednjim vestima mesto promocije će međutim biti novembarski Salon u Los Anđelesu.

 (Dalje)

Brojni mali proizvođači automobila danas opstaju bez potrebe za izrađivanjem sopstvenog motora. Njegov razvoj, posebno zbog sve strožih ekoloških normi, postao je preskup za proizvođače koji godišnje ne prodaju bar nekoliko hiljada vozila.

 (Dalje)

Po nekim ranijim informacijama, serijska verzija Ssangyongovog koncepta C200 (predstavljen u aprilu 2009. na Salona u Seulu) je trebalo da se zove Korando C, ali će ovaj novi kompaktni crossover (bar za tržište Rusije) poneti ime New Actyon.

 (Dalje)

Nakon turbulencija proteklih godina automobilskoj kompaniji Opel ide sve bolje, ali uprkos tome, kompanija se dugoročno mora rešiti velikog broja radnika.

 (Dalje)

Američki Ford objavio je jubilej čak 400.000 prodatih modela Edge od predstavljanja ovog SUV-a 2006. godine, što je jedna od najboljih prodaja nekog sportskog terenca iz ove klase u istoriji Sjedinjenih država.

 (Dalje)

Vozila s pogonom na viski

18 Avg 2010 - 19:45 Vesti Link

Naučnici sa univerziteta u Edinburgu tvrde da su, posle dve godine istraživanja, razvili novu vrstu biogoriva za automobile na bazi škotskog viskija.

 (Dalje)

Japanska "Mazda" povlači oko 215.000 automobila izvezenih iz Japana na tržište SAD, usled mogućeg kvara servo volana, saopštila je američka Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju.

 (Dalje)

Izvori iz Škode navode da će ova češka kompanija na Moskovskom sajmu automobila predstaviti model koji bi trebalo da se suprotstavi Dacia Loganu.

 (Dalje)