home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Verano Motors (www.verano.rs) proslavila je 27. septembra 10-ti rođendan najpopularnijeg Peugeot-ovog modela svih vremena sa brojem 206. Svečanost je održana u Parku prijateljstva na Ušću u prisustvu više od stotinu vlasnika, ljubitelja modela legendarnog slavljenika, koji su uprkos lošem vremenu prisustvovali proslavi.

 (Dalje)Izvor : Tanjug

Predstavnici Vlade Srbije i italijanske FIAT grupe potpisali su danas u Beogradu Ugovor o zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku "Zastava" u ukupnoj vrednosti od oko 950 miliona evra, koji će omogućiti otvaranje novih 4.750 radnih mesta.

 (Dalje)

Izvor : Tanjug

U Beogradu će sutra biti potpisan ugovor FIAT-a i države Srbije o zajedničkom ulaganju u kragujevačku "Zastavu", koji će omogućiti investicije iz Italije više od milijardu evra i otvaranje 5.000 novih radnih mesta u našoj zemlji.

 (Dalje)

U poljskom gradu Tychy je i zvanično počela serijska proizvodnja novog Forda Ka, čija će svetska premijera biti održana sledeće nedelje na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Kompanija Verano Motors (www.verano.rs) poziva sve vlasnike i ljubitelje Peugot-a 206 na proslavu desetog, jubilarnog rođendana ovog automobila, u subotu, 27. septembra 2008 u 12.00 časova, u Parku prijateljstva na Ušću, ispred spomenika "Večna vatra". Najpopularniji Peugeot-ov model okupiće svoje vozače da u vožnji decenije na beogradskim ulicama demonstriraju nadmoćnost "gradskog lava".

 (Dalje)

Britanska motorsport kompanija Oaktec je uz pomoć Lotusa razvila trkačku verziju aktuelne Honde Civic Hybrid, čije će vatreno krštenje biti obavljeno 28. septembra na Dunlop Max Sport Cupu na Rockingham stazi.

 (Dalje)

RUF Automobile GmbH, jedan od poznatijih nemačkih tjunera Porschea, za oktobar priprema prezentaciju Porschea Cayman na elektropogon. Prema nezvaničnim informacijama, prototip ovog automobila bi trebalo da bude izložen i na Salonu automobila u Parizu.

 (Dalje)

Američki investicioni fond "Serberus" i nemačka automobilska grupacija "Dajmler" potvrdili su da su razgovarali o prodaji preostalih 19,9 procenata vlasništva u američom "Krajsleru", ne navodeći rokove niti vrednost transakcije, javljaju agencije.

 (Dalje)

Pad prodaje na istočnoevropskom tržištu motornih vozila je prisilio slovenačku fabriku automobila "Revoz", u vlasništvu francuskog "Renoa", da prepolovi proizvodnju u noćnoj smeni, što će rezultovati otkazima za oko 200 radnika.

 (Dalje)

"Dream" izložba u Torinu

25 Sep 2008 - 00:43 Vesti Link

U Torinu je pre nekoliko dana počela izložba "Dream", na kojoj su predstavljeni serijski i koncept automobili, rad automobilskih kompanija, karoserijskih radionica i nezavisnih dizajn studija iz Torina i njegove okoline.

 (Dalje)

Salon komercijalnih vozila u Hanoveru je iskorišćen i za svečano uručenje nagrade "Van of the Year 2009" (dostavno vozilo godine), koju je Peugeotu Bipper dodelio međunarodni žiri sastavljen od novinara iz 20 evropskih zemalja, specijalizovanih za komercijalna vozila.

 (Dalje)

Nakon promocije standardnih verzija Golfa VI, Volkswagen naravno planira i dalje. Tako će već na Salonu automobila u Parizu početkom oktobra svetlost dana ugledati nova generacija već odavno legendarnog Golfa GTI.

 (Dalje)

Mada će zvanična svetska premijera novog Ferrarija California biti održana 2. oktobra na Salonu automobila u Parizu, Ferrari je prošlog četvrtka okupio probranu klijentelu na predpromociji ovog modela, koja je održana istovremeno na dva mesta: u Maranelu i u Kaliforniji.

 (Dalje)

Najveći južnokorejski proizvođač automobila "Hjundaji" planira da uloži 600 miliona dolara u fabriku za izradu manjih automobila u Brazilu, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za vozilima na najvećem tržištu u Latinskoj Americi, prenosi "Blumberg."

 (Dalje)

Manifestacija povodom 10 godina od prvog proizvedenog automobila marke "pežo 206", koja je bila planirana za danas u Parku prijateljstva na Ušću, odložena je zbog loših vremenskih prilika, rekao je Tanjugu direktor marketinga "Verano motorsa" Jova Srećo.

 (Dalje)