home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Srbija ima čast da prva otvori drift sezonu, u Kragujevcu 9. i 10. maja u okviru obeležavanja Đurđevdana - Dana grada. Naime, Kragujevac je prošle godine bio domaćin internacionalnog hepeninga - drift manifestacije “King of Europe“.

 (Dalje)Američko ministarstvo finansija zatražilo je od "Dženeral motorsa" (GM), najvećeg domaćeg proizvođača kola, da do 1. juna obavi sve neophodne pripreme za eventualno podnošenje zahteva za sudskom zaštitom od bankrota, iako posrnula gigantska autokompanija tvrdi da može da izađe iz krize vlastitim snagama, piše "Njujork tajms".

 (Dalje)

Prema najavama Ministarstva ekonomije i regionalng razvoja, program zamene starih automobila za novi "punto" trebalo bi da startuje u sredu, 15. aprila. 

 (Dalje)

Francuski "Reno" će od 1. maja raditi u dve umesto u dosadašnje tri smene u ruskoj fabrici automobila "Avtoframos", zbog sve manje tražnje vozila u toj zemlji.

 (Dalje)

Na proteklom Sajmu automobila u Beogradu prodato je 90 automobila marke "ford", čime su u "Grand motorsu", generalnom uvozniku vozila te marke (www.ford.rs), veoma zadovoljni.

 (Dalje)

Najveći češki proizvođač automobila Škoda iz Mlade Boleslave ponovo se našao na prvom mestu liste 100 najuspešnijih čeških preduzeća (TOP100), uprkos globalnoj krizi koja je najteže pogodila automobilsku industriju.

 (Dalje)

Kijin nedavno predstavljeni urbani crossover Soul je uspešno startovao na evropskom tržištu, i to bolje nego što su se nadali u korejskoj kompaniji.

 (Dalje)

Američki predsednik Barak Obama je objavio da će vlada SAD do 1. juna od domaćih proizvođača kupiti 17.600 automobila sa malom potrošnjom goriva.

 (Dalje)

Međunarodna nevladina organizacija za zaštitu životne sredine Grinpis (Greenpeace) saopštila je da akcija zamene starih automobila neće rešiti problem u automobilskoj industriji, kao ni problem zagađenja.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Udruženje vlasnika automobila registrovanih u Crnoj Gori ne prihvata predlog Vlade da za preregistraciju plate 10% carine i 18% PDV-a. „Crnogorci" hoće da plate upola manje!

 (Dalje)

Češki automobilski gigant "Škoda Auto" proizveo je ove sedmice sedmomilionito vozilo u svojoj novijoj istoriji koja se računa od pripajanja te firme nemačkom "Folkswagenu" 1991. godine.

 (Dalje)

U Indiji je juče počela prodaja najjeftinijeg automobila na svetu "tata nano", koji je niskom cenom stekao popularnost i pre nego što se pojavio na tržištu, javile su agencije.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Vlada će dozvoliti preregistraciju „crnogoraca" uz plaćanje 10% carine i 18% PDV-a, procenjuje se da u Srbiji ima 50.000 ovakvih automobila

 (Dalje)

Preuzeto sa : Novosti.rs

Posle italijanskog “Fijata” u Srbiju bi mogao da dođe još jedan proizvođač automobila i to sa Bliskog istoka. Reč je o kompaniji “Saipa” iz Irana koja je izrazila spremnost da investira u izgradnju i opremanje fabrike automobila u Gadžinom Hanu kod Niša.

 (Dalje)

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o bezbednosti u saobraćaju. Cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje bezbednosti na putevima. Samo u minuloj godini na drumovima poginulo 897 osoba. Bodovanje nesavesnih vozača. Zatvorska kazna za 18 bodova.

 (Dalje)