home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon osvajanja titule Automobila godine 2009. u Škotskoj, nova Ford Fiesta se tim laskavim priznanjem okitila i u našem komšilku – u Hrvatskoj.

 (Dalje)Nemački koncern Volkswagen, vlasnik češkog proizvođača automobila Škoda Auto, odlučio je da odustane od proizvodnje modela Volkswagen Up! u fabrici u Vrchlabi, gde je prvobitno planirano da bude započeta proizvodnja, prenosi regionalni dnevnik Boleslavski denik.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Upozorenje koje je iz Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore nedavno stiglo građanima Srbije koji voze automobile sa crnogorskim tablicama – da hitno provere validnost svojih registracija, jer na ovu adresu u poslednje vreme pristižu zahtevi za naknadu štete koju su uzrokovala vozila sa lažnim polisama osiguranja – ponovo je skrenulo pažnju na problem kojim se, kako stvari stoje, niko ne bavi. Vlasnici ovih vozila sanjaju preregistraciju, ko zna koju po redu posle raspada bivše Jugoslavije. Ostali su zabrinuti, jer je javna tajna da se registracija ovih automobila obavlja – poštom, bez tehničkog pregleda što predstavlja rizik po bezbednost saobraćaja.

 (Dalje)

Nakon što je Porsche saopštio da će od 2012. godine proizvodnju modela Boxster i Cayman prebaciti iz finske kompanije Valmet Automotive u austrijsku fabriku Magna Steyr, u julu ove godineje stigla i vest da je američki Fisker Automotive sa ovom finskom fabrikom potpisao Pismo o namerama, koje predviđa proizvodnju Fiskerovog hibridnog modela Karma u pogonima Valmeta.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila "Dženeral motors", koji sada troši svoju gotovinu zbog pada prodaje automobila u SAD, sve je bliži bankrotstvu u očekivanju da li će autoindustrija dobiti drugu turu vladinih zajmova.

 (Dalje)

Novi model "Tojotinog" manjeg kompaktnog vozila iQ proglašen je "Automobilom godine" u Japanu, saopštio je organizator nadmetanja.

 (Dalje)

Geely uskoro u Turskoj

12 Nov 2008 - 09:00 Vesti Link

Mada kod nas od prodaje kineskog Geelya za sada nema ništa (prvi put je najavljeno još u leto 2006. godine), ova kineska kompanija traži nova tržišta za svoje modele. Najnovije je pronađeno u Turskoj.

 (Dalje)

Brilliance Auto, kineski partner bavarskog BMW-a (za tamošnje tržište pravi BMW-ove modele serije 3 i serije 5), planira da se pojavi na narednom Salonu automobila u Detroitu, u januaru 2009. godine.

 (Dalje)

Francusko-rumunski proizvođač automobila Dačija (Dacia) sapoštio je da će privremeno prekinuti proizvodnju zbog oštrog pada prodaje prouzrokovanog svetskim ekonomskim previranjima koja su pogodila industrijski sektor Rumunije.

 (Dalje)

Dacia Sandero je poput starijeg brata Logana u osnovi automobil koji je pre svega namenjen tržištima sa manjom kupovnom moći, ali to ne znači da za njega nema interesovanja i na bogatijem "Zapadu." To naime potvrđuje i uspešan start prodaje Sandera na italijanskom tržištu.

 (Dalje)

Audi, filijala nemačkog Folksvagena (Volkswagen), zabeležio je porast prodaje u oktobru - suprotno trendu tržišta, ali je najavio da će početi sa smanjenjem proizvodnje oko Nove godine.

 (Dalje)

Foto-vest : poslednji Jugo

10 Nov 2008 - 11:54 Vesti Link

Poslednji „jugo“ se nalazi u montaži, a iz lakirnice, gde je ofarban u crveno, izašao je 3. novembra. Prvi „jugo“ izašao je iz „Zastave“ 1980. godine, a proizvedeno je oko 800.000 komada.

Izvor : Alo.co.yuU Sankt Peterburgu je juče puštena u rad fabrika za proizvodnju automobila američkog "Dženeral motorsa" (GM), u koju je američki automobilski gigant uložio gotovo 300 miliona dolara.

 (Dalje)

Posle nedavnih vesti da će od februara naredne godine organizacija EuroNCAP na svojim testovima krenuti sa pooštrenim režimom ocenjivanja bezbednosti automobila, sada su stigli i konkretniji detalji.

 (Dalje)

Direktori američkih automobilskih kompanija zatražili su 50 milijardi dolara od države da prežive finansijsku krizu koja je usporila ekonomiju i dovela potražnju za kolima blizu sloma.

 (Dalje)