home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

 Italijanski "Fijat" uplatio je 1,5 miliona evra na račun kompanije "Fijat automobili Srbija" koji će biti utrošeni za unapređenje procesa proizvodnje u kragujevačkoj fabrici, saznaje FoNet od izvora bliskih fabrici iz Torina.

 (Dalje)Audi je najavio da će 16. jula, na proslavi 100 godina postojanja firme, promovisati novi model, ali nije saopšteno o kome se tačno radi.

 (Dalje)

Italijanski proizvođač automobila Fijat najavio je da želi da zadrži sve fabrike Opela u Nemačkoj, za slučaj da se savezna vlada saglasi da koncern iz Torina preuzme ugroženu nemačku kompaniju.

 (Dalje)

Ono što je prošle nedelje bila samo nezvanična informacija, sada je i zvanično potvrđeno: General Motors je u okviru novih mera za prevazilaženje aktuelne svetske ekonomske krize odlučio da ukine svoj brend Pontiac, a istovremeno je najavljeno i otpuštanje više od 21.000 radnika.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

„Fijat automobili Srbija” juče je "Politici" poslao dopis reagujući na tekst o problemima koji prate proizvodnju novog „punta” u Kragujevcu, o čemu je „Politika” izvestila javnost u subotu, 25. aprila.

 (Dalje)

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da je Dženeral motorsu (General Motors Corp.) dalo još dve milijarde dolara federalnih zajmova za pomoć u restrukturiranju.

 (Dalje)

Američki proizvođač automobila "Ford" je u prvom tromesečju 2009. godine zabeležio manji gubitak nego što se očekivalo s obzirom na duboku krizu autoindustrije i saopštio da je na dobrom putu da godinu završi makar na nuli i da ne očekuje da će tražiti zajam od vlade.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

U fabrici „Fijat Srbija“ je, zaključno sa prošlim utorkom, montirano 305 „punta“, od čega su „Fijatovi“ inženjeri odobrili – 54 vozila. Posle ovako poražavajućih podataka o kvalitetu radne snage, u toj fabrici automobila se već šale da „punto“ prave na o-ruk.

 (Dalje)

Na nove opaske iz Porschea oko vremena Nissana GT-R na Nirburgringu, japanski proizvođač je odgovorio još jednom test vožnjom GT-R-a po ovoj nemačkoj stazi i – ponovo oborio sopstveni rekord.

 (Dalje)

Proizvodnja automobila u Velikoj Britaniji opala je za 51,3 odsto u martu ove godine, u odnosu na isti period 2008. godine, saopštilo je Društvo proizvođača i trgovaca automobila.

 (Dalje)

Generalni direktor Fiata Serđo Marčione izjavio je da je "zapanjen" rečima komesara EU za industriju, koji je izrazio skepticizam o mogućnostima tog italijanskog autoproizvođača za kupovinu udela u drugim automobilskim kompanijama.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici uredbu o obavezi registracije motornih vozila kojima upravljaju osobe s prebivalištem u Republici Srbiji.

 (Dalje)

Američki proizvodjač automobila "Krajsler" se priprema da zatraži sudsku zaštitu od poverilaca već sledeće nedelje, bez obzira na to da li će postići dogovor sa poveriocima ili će se udružiti sa italijanskim "Fijatom", otkrili su neimenovani izvori, a objavio "Volstrit džornal".

 (Dalje)

Britanski Fajnenšl tajms (Financial Times) piše o novom optimizmu u Kragujevcu posle potpisivanja ugovora sa Fijatom osvrćući se na pola veka dugu saradnju italijanskog proizvođača automobila sa Zastavom.

 (Dalje)

Promocije novih modela, popusti za kupovinu, atraktivni prateći programi i dosad najveća poklon-igra za posetioce obeležiće ovogodišnji Sajam motocikala i bicikala "Moto Bike Expo - Novi Sad" i Prvi sajam terenskih vozila "Off Road Show", koji su juče počeli na Novosadskom sajmu.

 (Dalje)