home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stotinak Zastavinih automobila iz čitave bivše Jugoslavije stiglo je proteklog vikenda na beogradsku Adu Huju, 140 kilometara udaljenu od fabrike u kojoj su proizvedeni.

 (Dalje)U fabrici automobila u Kragujevcu do kraja ove nedelje trebalo bi da proizvodnja „punta” bude povećana na 100 vozila dnevno odnosno 2.000 mesečno, izjavio je direktor Zastava auta Zoran Bogdanović.

 (Dalje)

Najveći evropski proizvođač automobila „Folksvagen” je prekinuo pregovore s „Poršeom” o udruživanju, naglašavajući da akcionari nisu spremni za taj poduhvat.

 (Dalje)

Potpredsednik SAD Džozef Bajden tokom posete Beogradu koristiće automobil sličan onome koji koristi predsednik SAD, poznat kao "obamamobil", navodi dnevni list "Blic".

 (Dalje)

Proteklog vikenda je na aukciji "Ferrari Leggenda e Passione", koju su u Italiji održale aukcijske kuće RM Auctions i Sotheby’s, Ferrari 250 Testa Rossa iz 1957. godine prodat za rekordnih 9.020.000 evra.

 (Dalje)

Hiljade radnika italijanskog proizvođača automobila Fijat, izašli su danas na ulice Torina tražeći garancije za posao, posle najava da će se ova italijanska kompanija ujediniti sa Krajslerom i Dženeral motorsom.

 (Dalje)

Nakon Volkswagena, i Seat je odlučio da dosadašnje 2 godine fabričke garancije u Hrvatskoj produži za još dve godine, u kojima kupci zadržavaju sva garancijska prava iz prve dve godine bez doplate.

 (Dalje)

Nakon vesti od pre nekoliko dana da je Hondin Insight bio najprodavaniji automobil u Japanu tokom aprila (što je prvi put da se jedan hibridni automobil našao na čelnoj poziciji), japanski Nikkei Business Daily piše da je Toyota već primila više od 75.000 porudžbina za novu generaciju Priusa.

 (Dalje)

Italijanski Fijat će 20. maja predstaviti plan za preuzimanje nemačkog Opela koji se nalazi u vlasništvu američkog Dženeral motorsa, izjavio je Serdjo Markione.

 (Dalje)

Američki Dženeral Motors zatvara oko 1.100 svojih prodavnica automobila širom Sjedinjenih Država zbog krize u automobilskoj industriji.

 (Dalje)

Zastava Fan Club (www.zfc.rs) vas poziva na veliko okupljanje ljubitelja Zastavinih vozila na Adi Huji (na keju), u subotu 16. maja. 2009. godine sa početkom u 12:00h.

 (Dalje)

Veritas III, novi sportski automobil koji je u formi koncept vozila svetlost dana ugledao još 2001. godine, biće zvanično predstavljen u julu ove godine na događaju London Salon Prive.

 (Dalje)

Prodaja novih automobila u Evropi konstantno pada već mesecima, a najnoviji podaci za april 2009. pokazuju pad od 12,3 odsto, budući da su kupci sa Starog kontinenta prošlog meseca pazarili 1.251.862 automobila.

 (Dalje)

Nemački koncern "Folksvagen" namerava da modele "audi" sklapa u svojoj fabrici u Rusiji, nedaleko od grada Kaluga, izjavio je generalni direktor "Folksvagen Grup Rus" Ditmar Korcevka.

 (Dalje)

Američki proizvodjač automobila "Krajsler" (Chrysler) je obavestio sve svoje dilere u SAD da planira da zatvori 25 odsto prodajnih salona i zatražio dozvolu od američkog suda za bankrotstva da raskine sporazume o franšizama sa 789 od ukupno 3.181 dilera.

 (Dalje)