home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Programi zamene automobila staro za novo uz doplatu u opticaju su u 12 evropskih zemalja. Taj sistem zasad ima najbolje efekte u Nemačkoj, čija je auto-industrija veoma teško pogođena krizom. Samo u martu prodaja automobila u toj zemlji skočila je za neverovatnih 40 odsto.

 (Dalje)Nedavno predstavljeni supersportski automobil Bertone Mantide bi, prema poslednjim informacijama, mogao da bude proizveden u ekskuzivnoj seriji od 10 primeraka, i to po ceni od oko 1,5 miliona evra (po komadu naravno), budući da italijanska kompanija ima više zainteresovanih kupaca iz Evrope, Azije i Amerike.

 (Dalje)

Predsedavajući italijanske fabrike automobila Fijat (Fiat SpA) Luka Kordero di Montecemolo (Luca Cordero di Montezemolo) potvrdio je da je ta kompanija zainteresovana za preuzimanje nemačkog Opela, koji posluje u sastavu Dženeral motorsa (General Motors).

 (Dalje)

Šef italijanskog "Fijata" Serđo Markione razgovaraće 4. maja sa visokim funkcionerima nemačke vlade o preuzimanju kompanije "Opel" koja se već mesecima bori da opstane, jer posluje u sastavu posrnulog američkog giganta "Dženeral motors", izvestio je danas radio "Dojče vele", pozivajući se na pisanje minehnskog dnevnika "Zidojče cajtung."

 (Dalje)

Tek završeni Salon automobila u Šangaju (održava se bijenalno, ove godine od 20. do 28. aprila) posetilo je rekordnih 600.000 ljudi, što je još jedna potvrda njegovog sve većeg značaja i u svetskim okvirima.

 (Dalje)

Američki automobilski džin "Krajsler" biće obnovljen u saradnji sa italijanskim „Fijatom", pod novim imenom „Nju Krajsler" (New Chrysler), odnosno „Novi Krajsler", prenosi danas Glas Amerike.

 (Dalje)

Da je Opel Insignia, inače Evropski automobil godine za 2009. godinu, uspešno startovao na tržištu, potvrđuje i najnovija vest da je nemačka fabrika za samo nekoliko meseci prodaje već primila 100.000 narudžbina za Insigniju.

 (Dalje)

 

Izvor : rts.rs

Američka automobilska kompanija "Krajsler" proglasiće privremeno bankrotstvo, kako bi izvršila reorganizaciju, neophodnu da bi se postigao dogovor sa italijanskim "Fijatom", rekao Barak Obama.

 (Dalje)

Sa proizvodnih traka Opelove fabrike u španskoj Saragosi danas je sišao jubilarni, 10-milioniti Opel proizveden u toj fabrici.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Blic.rs

Građani koji su se javili da kupe "punta" uz kredit čiju kamatu subvencionira Vlada Srbije moraju dobro da procene da li su sposobni da ga otplaćuju, jer ukoliko to ne budu mogli, država im neće pomoći u tome. Pored toga, na ovaj kredit banke gledaju kao i na svaki drugi, pa klijent ukoliko ne bi mogao da otplaćuje kredit, može da ostane i bez automobila, druge pokretne, ali i bez svoje nepokretne imovine.

 (Dalje)

Američki automobilski gigant "Krajsler" ima rok da do ponoći po američkom, odnosno sutra ujutru po evropskom vremenu, objavi da li je uspeo da ostvari dogovor o udruživanju sa italijanskim "Fijatom", čime bi se kvalifikovao za novu pomoć američke vlade i izbegao bankrot.

 (Dalje)

Magna želi 20 odsto Opela

29 Apr 2009 - 11:44 Vesti Link

Kanadsko-austrijski snabdevač auto-industrije Magna spreman je da uloži pet milijardi evra i preuzme 20 odsto vlasništva nad teško ugroženim automobilskim koncernom Opel.

 (Dalje)

Nemački proizvođač automobila Dajmler (Daimler AG) objavio je gubitak u prvom tromesečju od 1,29 milijardi evra (1,7 milijardi dolara) zbog svetske ekonomske krize.

 (Dalje)

Japanska "Honda" je objavila čist gubitak od 186,1 milijardu jena (1,9 milijardi dolara) u četvrtom tromesečju minule fiskalne godine, kompanija "Isuzu" u manjku je 279 milona dolara za čitavu prošlu poslovnu godinu, a najveći kineski proizvođač automobila SAIC zabeležio je pad profita od 49 odsto.

 (Dalje)

Jedan od najvažnijih zadataka, koji se postavlja pred proizvođače automobila danas, je svakako očuvanje životne sredine. Honda, kao društveno odgovorna kompanija, ovim pitanjem bavi se već četiri decenije, a jedan od njenih modela koji će svakako doprineti njenoj borbi za zdraviju životnu sredinu je Civic Hybrid.

 (Dalje)