home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Generalni direktor Fiata Serđo Marčione izjavio je da je "zapanjen" rečima komesara EU za industriju, koji je izrazio skepticizam o mogućnostima tog italijanskog autoproizvođača za kupovinu udela u drugim automobilskim kompanijama.

 (Dalje)Preuzeto sa : Blic.rs

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici uredbu o obavezi registracije motornih vozila kojima upravljaju osobe s prebivalištem u Republici Srbiji.

 (Dalje)

Američki proizvodjač automobila "Krajsler" se priprema da zatraži sudsku zaštitu od poverilaca već sledeće nedelje, bez obzira na to da li će postići dogovor sa poveriocima ili će se udružiti sa italijanskim "Fijatom", otkrili su neimenovani izvori, a objavio "Volstrit džornal".

 (Dalje)

Britanski Fajnenšl tajms (Financial Times) piše o novom optimizmu u Kragujevcu posle potpisivanja ugovora sa Fijatom osvrćući se na pola veka dugu saradnju italijanskog proizvođača automobila sa Zastavom.

 (Dalje)

Promocije novih modela, popusti za kupovinu, atraktivni prateći programi i dosad najveća poklon-igra za posetioce obeležiće ovogodišnji Sajam motocikala i bicikala "Moto Bike Expo - Novi Sad" i Prvi sajam terenskih vozila "Off Road Show", koji su juče počeli na Novosadskom sajmu.

 (Dalje)

Čist profit južnokorejske fabrike automobila Hjundai pao je u prvom tromesečju ove godine u odnosu na isti period lane za 42,7 odsto, na 167 miliona dolara.

 (Dalje)

Samo devet meseci nakon početka prodaje u Evropi, sa proizvodnih traka Fordove fabrike u nemačkom Kelnu sišao je jubilarni, 250.000-ti primerak nove Fieste.

 (Dalje)

Špigl : Fiat preuzima Opel

24 Apr 2009 - 00:16 Vesti Link

Italijanski Fijat preuzeće većinski udeo vlasništva nemačkog auto-koncerna Opel, javlja internet portal Špigl onlajn, pozivajući se na izvore u obe kompanije.

 (Dalje)

Italijanska grupacija Fijat objavila je danas gubitak za prvi kvartal od 410 miliona evra zbog pada prodaje izazvanog svetskom ekonomskom krizom.

 (Dalje)

Audi A4 2.0 TDI e od juna

23 Apr 2009 - 16:20 Vesti Link

Audi je danas najavio da će njihov novi model A4 2.0 TDI e biti dostupan kupcima od početka juna, i to po ceni od 30.800 evra (biće na raspolaganju i u karavanskoj Avant varijanti koja košta 32.800 evra).

 (Dalje)

Dženeral motors (GM) namerava da privremeno zatvori većinu svojih fabrika u SAD, na do devet sedmica ovog leta, zbog pada prodaje i povećanja inventara neprodatih vozila.

 (Dalje)

Italijanska dizajnerska kompanija Pininfarina i francuski Bollore Group su na Salonu automobila u Ženevi prošlog meseca promovisali rezultat svog zajedničkog rada, elektroautomobil nazvan BlueCar (definitivna serijska verzija prošlogodišnjeg modela B0), a sada je saopšteno da su za samo mesec dana već primili više od 3300 narudžbina.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Prilikom raskida ugovora o kupovini automobila uloženi depozit, PDV i otplaćene rate ostaju lizing kućama, a kupci plaćaju i penale.

 (Dalje)

Pad profita VW-a i Peugeota

23 Apr 2009 - 00:18 Vesti Link

Poslednje vesti o drastičnom smanjenju profita proizvođača automobila "Folksvagen" (VW), potonuću prodaje rivalskog "Pežo Sitroena" i ukidanju radnih mesta u proizvođaču kamiona "Volvo" samo su najnoviji dokaz teške situacije u svetskoj industriji automobila.

 (Dalje)

Volkswagen Group je najavio da će serijska verzija koncepta up! krenuti u proizvodnju 2011. godine, i to u njihovoj fabrici u Slovačkoj.

 (Dalje)