home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija "Saab", švedska filijala prezaduženog američkog auto-giganta "Dženeral motorsa", objavila je danas da pregovara sa 27 mogućih kupaca, u nastojanju da pronađe novog vlasnika koji će joj pomoći da izađe iz krize.

 (Dalje)Na konferenciji za novinare koju su organizovali New York International Auto Show i Mobil 1 u Centru Jacob Javits na Menhetnu, Njujork, Honda FCX Clarity je proglašena za “Najzeleniji automobil na svetu“(2009 World Green Car).

 (Dalje)

Ministarka finansija Diana Dragutinović najavila je da će se na automobile sa više od 2.000 kubika plaćati dodatni porez.

 (Dalje)

Britanska vlada će ponuditi do 5.000 funti kupcima novih automobila na struju kako bi podstakla nabavku ove vrste vozila.

 (Dalje)

Prodaja automobila u EU pala je za 9 procenata u martu u odnosu na isti mesec prošle godine, uprkos novčanim podsticajima za kupce koji su oživeli tržišta u Nemačkoj, Francuskoj i Italiji, saopštilo je Udruženje evropskih proizvođača motornih vozila (ACEA).

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Vlasnici kola registrovanih u Crnoj Gori moraće za tri meseca da plate carinu od 10% i PDV od 18%. Posle tog roka slede drastične kazne.

 (Dalje)

Početkom aprila u Novom Sadu, u ulici Cara Dušana broj 42, otvoren je još jedan servisno-prodajni centar Tigar Trade.

 (Dalje)

Nakon one "polemike" između Nissana i Porschea oko vremena potrebnog modelu GT-R za krug po legendarnom Nirburgringu, japanski proizvođač je ponovo organizovao test vožnju GT-R-a po ovoj nemačkoj stazi i – oborio sopstveni rekord.

 (Dalje)

Nakon vesti da je Kia u Evropi već prodala 5000 primeraka novog crossovera Soul a da je Mercedes primio 50.000 porudžbina za svoju novu E klasu, evropski ogranak Forda saopštava da je od početka prodaje prošle jeseni, novu Fiestu na Starom kontinentu plasirao u 170.000 komada.

 (Dalje)

Sem potpuno novog crossovera SRX, Cadillac je na Salonu automobila u Detroitu u januaru ove godine pažnju privukao i svojim novim konceptom Converj, koga su mnogi poželeli u svojoj garaži.

 (Dalje)

Izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione je izjavio da je italijanski proizvođač automobila spreman da odustane od planova o partnerstvu sa posrnulim "Krajslerom" ukoliko sindikati američkog gigantskog proizvođača odbiju da prihvate značajnije smanjivanje troškova, objavio je danas kanadski "Gloub end mejl".  

 (Dalje)

U Slovačkoj je juče defintivno završen program državnih premija za zamenu starog i kupovinu novog automobila.

 (Dalje)

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vuk Đoković najavio je danas da će u četvrtak na sednici vlade biti usvojena uredba o preregistraciji vozila sa crnogorskim tablicama.

 (Dalje)

U fabrici automobila Zastava do sada je proizvedeno ukupno 300 vozila "punto klasik", izjavio je direktor fabrike Zastava auto Zoran Bogdanović.

 (Dalje)

Japanska Tojota, najveći proizvođač automobila na svetu, mogla bi naduvati operativni gubitak od preko pet milijardi dolara u ovoj poslovnoj godini.

 (Dalje)